Sonay CAN

 

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, dün Beyendik Beldesi’nde yaptığı seçim konuşmasında, “İnşallah bir dahaki sefere buraya bakan olarak geleceğim.” dedi.

İpsala’daki ziyaretlerin ardından, saat 16.55’te CHP Edirne Milletvekili ve Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu ile Beyendik’e gelen İnce, burada CHP Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek ve partililer tarafından karşılandı.

Muharrem İnce, yaptığı konuşmada, AK Parti’ye ağır eleştirilerde bulundu. İnce, şunları söyledi:

“Edirne’yi zaten Recep Gürkan kazanacak. Bak Muhammet, sana söylüyorum, Eğer Recep sana yardımcı olmazsa, bana gel. Ben sana İstanbul’daki CHP’li belediyelerden kardeş bir belediye bulacağım. Zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de alıyoruz. Bu seçim, Ampul’le Altıok’un seçimi değil! AKP, CHP seçimi de değil. Bu seçimde ikili bir yapı var. Bir tarafta bakan evlatları, diğer tarafta da vatan evlatları. Deveyi hamuduyla yutmuşlar. Kamyonla para çalmışlar… Bu memleketi sevdikleri ortada. Bunlar bizim; Hazine’den paramızı, sandıkta oyumuzu, sınavda çocuklarımızın sorularını, gazetelerin de manşetlerini ve mahkeme kararlarını çaldı. Duydum ki burada da sahte seçmen varmış. Onu bile duyduk. Bunlardan birlikte kurtulacağız. AKP’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Onların bir kabahati yok. Onlar iyi ve güzel olsun diye oy verdiler. Bu parti Atatürk’ün partisi. Babamızın malı değil. Atatürk’ün emaneti. Türkiye’nin 3Y sorunu vardı. Yani Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar. 2002’de bunlar iktidara geldiğinde bunları bitireceklerine söz verdiler. Ama ne oldu? bitmediği gibi katmerlendi. Hatta 2Y daha eklendi. Yani; Yalan ve Yüzsüzlüğü eklediler. Yüzsüz, bunlar yüzsüz. Soyduğun ortada, çaldığın ortada. Daha ne konuşuyorsun. Ama bakın bunlar Müslüman adam. Nasıl Müslümanlar biliyor musunuz? Dolarları, Avro’ları var, Türk paraları var. Yanında da para sayma makineleri var. Neden var biliyor musunuz? Çünkü Müslüman adam haram paraya el sürmez. Makineyle sayar. Bunlardan kurtulacağız dedik. Bunu nasıl yapacağız? Bir kere cesur olacağız. dedirtmeyeceğiz. Bunu dedirtmeyeceğiz. Meydan okuyacağız. Korkacak mıyız bunlardan? Şimdi tercihinizi şöyle yapacaksınız. Yatak odalarındaki ayakkabı kutularında doları olanlar, gitsin mührü ampulün üstüne bassın. Ürünü para yapmayan çiftçi, emekli, işçi ve memur da gelsin oyunu Atatürk’ün partisine versin. 30 Mart’ta ilk darbeyi vurup, kolunu kanadını kıracağız. Hemen ardından da erken seçim ve inşallah bir dahaki sefere buraya bakan olarak geleceğim. Sizlerin biraz daha fazla çalışmanız lazım. Muhammet (Örnek), sahte seçmenle de uğraşacak. Kendisine İstanbul’dan bir kardeş belediye de benden olsun. Şimdi beni azat edin. Sözüm olsun, sana belediyeye çay içmeye geleceğim.”

Konuşmasının ardından, Muharrem İnce, Beyendik’ten ayrıldı.