Dınkırcı: “Müteşebbislerin biraraya gelmesi gerekiyor”

 

Helvacıoğlu: Mükelleflere yön gösterici olmanız gerekiyor”

 

Meşegür:Denetimleri, meslek mensupları yapmalı” 

 

 

1-7 Mart 2014 tarihleri arasında kutlanan “Muhasebe Haftası” nedeniyle, dün, Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Saat 09.00’da meydandaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulup saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Buradaki törenin ardından bir basın açıklaması yapan MMMBD (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği) Keşan Şubesi Başkanı Özgür Meşegür, bu yıl 25. Muhasebe Haftası’nın kutlandığını belirterek, haftanın tüm muhasebecilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra, hafta nedeniyle, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve KTSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) ziyaret edildi.

KAYMAKAMLIK ZİYARETİ

Muhasebe Haftası nedeniyle, Meşegür ve yönetim kurulu üyeleri, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı makamında ziyaret etti.

Saat 09.30'da Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda başlayan ziyarette konuşan Özgür Meşegür, “Her yıl geleneksel olarak kutladığımız 1 Mart Muhasebeciler Günü etkinlikleri çerçevesinde Kaymakamımızı ziyarete geldik. Derneğimiz 1976’da kurulmuş olup, meslek yasamızın 1989 yılında çıkmasıyla 1 Mart Muhasebecileri Günü’nü Türkiye’de ve İlçemizde kutluyoruz. Derneğimizin Türkiye genelinde 8 bin üyesi Keşan, İpsala, Enez olarak 65 üyemiz var. Devletle mükellef arasında köprü vazifesindeyiz.” dedi.

DINKIRCI: MÜTEŞEBBİSLERİN

BİRARAYA GELMESİ GEREKİYOR

Daha sonra söz alan Dınkırcı da şunları söyledi: “1 Mart Muhasebeciler Günü kapsamındaki nazik ziyaretinize çok teşekkür ediyorum. Gününüzü tebrik ediyorum. Sizin de ifade ettiğiniz gibi kamu ile özel sektör arasında köprü vazifesi yapıyorsunuz. Kamu elbette ki vergisini alacak ki kamusal hizmetlerini yerine getirebilsin. Bunun bilgi ve belge üzerinden yürümesi kapsamında sizler ciddi bir görev üstleniyorsunuz. İlçemizde toplam 5 bin 707 mükellef var. Bunun 859’u anonim şirket, kooperatif veya üretici birliği olarak biraraya gelmişler. Oranlara baktığımızda %86,92 şahıs işletmesi, %13,08 kurum işletmesi. Sizlerden istirhamım çok daha proje odaklı ve gelecek yönelimli gidebilmek anlamında müteşebbislerimizin biraraya gelmesi gerekiyor. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Nezaket ziyaretiniz nedeni ile teşekkür ediyorum. Gününüz anlamlı sağlıklı, sıhhatli olsun. Hepinize ve temsil ettiğiniz özel sektöre bol kazançlar dilerken, devletimize de bol vergiler diliyorum.”

KEŞAN VERGİ DAİRESİ

MMMBD Keşan Şubesi yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Keşan Vergi Dairesi’ni ziyaret etti.

Saat 10.00 sırlarında Vergi Dairesi’ne giden heyet, Müdür Dinçer Uzun tarafından karşılandı.

Uzun, ziyarette yaptığı konuşmada, tüm muhasebecilerin haftasını kutladı.


KEŞAN BELEDİYESİ

MMMBD Keşan Şubesi yöneticileri, saat 11.00 sıralarında da Keşan Belediyesi’ne giderek, Belediye Başkan Vekili Zeynep Gürel’i ziyaret ettiler. Gürel de, muhasebecilerin haftalarını tebrik etti.


KTSO ZİYARETİ

Şube Başkanı Özgür Meşegür ve yönetim kurulu üyeleri, son ziyaretlerini KTSO’ya yaptılar.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2014’teki sıkışık ekonomik durumu hep birlikte izliyoruz ve muhasebecilerimize çok iş düşüyor. Bu süreçte mali müşavirlerin işletmeler üzerinde katkısının olağanüstü olması gerekir diye düşünüyorum. Bugünlerde defter kayıtları yapmaktan çok danışmanlık yapmanız, kişilere yön göstermeniz, en azından yatırımlarına önayak olmanız gerektiğini düşünüyorum.”

MEŞEGÜR: MESLEK MENSUBU OLMAMIŞ KİŞİLERİN DENETİM YAPMAMASI GEREK

Daha sonra söz alan Meşegür ise, KTSO ile sürekli iş birliği içerisinde olduklarının altını çizerek, “26 Şubat’ta Ankara’da yapılan yönetim kurulu toplantısında denetim konusu gündeme geldi. Kamu Gözetim Kurumu aracılığı ile yapılması gündemde. Örgütümüz bu konuda ciddi bir savaş veriyor. 3568 Sayılı yasa ile meslek mensubu olmuş kişilerin denetimleri yapması gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda farklı bir uygulama yapılıyor ve Sakarya Üniversitesi bu konuda eğitim veriyor. Bu eğitime 2 bin 500 kişi başvuruda bulunmuş. Bunlardan 700 tanesi mali müşavir, bin 800 kişisi yeni mezun. Bu, mesleğimiz açısından yanlış diye düşünüyorum. Meslek mensubu olmamış kişilerin denetim yapmaması gerek.”  dedi.