Muhtarlık seçimlerinde birleşik oy pusulasının, 30 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçimlerde ilk kez kullanılacağı bildirildi.

Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde muhtarların oy pusulasında değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeye göre muhtar ve aza isimleri ayrı ayrı oy pusulalarına değil, tek oy pusulası üzerine yazılacak.

AZA İSİMLERİ DE PUSULADA YERALACAK
Yeni pusulanın üst kısmında muhtar adayının ismi, alt bölümünde ise aza adaylarının isimleri yazılacak. Yeni düzenlemeyle muhtarlık seçimleri sırasında birleşik oy pusulası ilk defa 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde hayata geçirilecek.

MUHTAR ADAYI SEÇİMİ AZALARIYLA BİRLİKTE KAZANACAK

En çok oy alan muhtar adayı, oy pusulasında yer alan aza adayları ile birlikte göreve gelecek. Oy pusulasında yer alacak aza adaylarından birinin üstü çizilerek, yerine başka isim yazılabilecek. Oy kullanımı sırasında, tüm aza adaylarının üstü çizilse de muhtar adayına verilen oy geçerli sayılacak. Oyun geçersiz sayılması için ise oy pusulası üzerinde yazan muhtar adayının isminin silinmesi yeterli olacak.

230 SANDIK BAŞKANININ YERLERİ BELLİ OLDU

Bu arada, seçimlerde görevli olan 223 Sandık Kurulu Başkanı ve aynı sayıdaki memur üyelerin hangi sandıkta görev yapacağı belli olurken, görevlilere görev tebliğleri yapılmaya başlandı. Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, bu görevlilere tebliğlerini yaparken, her sandıkta yer alacak 5 ayrı siyasi parti temsilcisinin görev yerleri ile ilgili tebliğleri de her siyesi partinin ilçe başkanlığına iletti. Bu kişilerin, tebligatlarını ilçe başkanlıklarından alabilecekleri bildirildi.