SONGÜL KONAR

Helvacıoğlu ve Kılıç, yolda meydana gelen bozulmalar nedeniyle şikayetlerin yükseldiği Muhtar Ali Çevikel Caddesi'nde incelemelerde bulundu.Öncelikle, Bayrampaşa Belediyesi'nden hibe alınan 50 adet çöp konteynerlerinin, Muammer Aksoy Caddesi ile Muhtar Ali Çevikel Caddesi'ne konulduğunu bildiren Mustafa Helvacıoğlu, "Pırıl pırıl, hijyenik konteynerlerimizi yerleştirdik. Hemşerilerimden ricam, çöp konteynerlerimizin kapaklarını kapatalım. Ayrıca, Muhtar Ali Çevikel Caddesi'nden İstiklal Caddesi'ne çıkan güzergaha kasis ve ikaz ışıklandırması yaptık" dedi.

KILIÇ: “BU YOL YENİDEN YAPILACAK”

Muhtar Ali Çevikel Caddesi'nden yükselen şikayetler sonrasında, yolun akıbeti ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Erdi Kılıç, "Muhtar Ali Çevikel Caddesi'nde 11 Temmuz tarihinde ilgili firma beton yol imalatına başladı. İmalattan sonra yapılan incelemelerde 28 Temmuz tarihinde, yolun teknik şartnameye ve işin kapsamına uymadığının tespitini yaptık. Bu noktada ilgili yüklenici firmaya yazışmalarımızı başlattık. Yol teknik şartnameye ve işin kapsamına uymuyor. Yolda sökülmeler, ondülasyonlar var. Şu an yapmamız gereken şey yapılan hatalı imalatı kaldırtmak. Bu yol yeniden yapılacak. Firma ile yaptığımız yazışmada; Yapılan imalat, teknik şartnamenize ve işe, iş kapsamına uymamaktadır. Bu yüzden yapılan imalat ve söküm konusunda işlem tahsis edin, yapım söküm ve imalat için yükleniciye herhangi bir ödeme yapılmayacaktır’ dedik" ifadelerini kullandı.

HELVACIOĞLU: “PARAMIZI ÖDEMEYECEĞİZ”

Kılıç'ın verdiği bilginin ardından konuşan Helvacıoğlu, Muhtar Ali Çevikel Caddesi'ndeki yolun yapımında teknik hataların oluştuğunu ve yolun yeniden yapılmasını firmaya önereceklerini kaydederek, şunları söyledi; "Bu yolun imalatında problem var. Taşeron firma tarafından yol yeniden yapılacak. Yolu hangi firma ihale alırsa alsın, ne imalat yaparsa yapsın, şehrimizin hakkını en iyi şekilde koruyacağız. Paramızı ödemeyeceğiz. Herkesi sağlıklı iş yapmaya davet ediyoruz. Burada bir teknik hata oluşmuş. Firmanın teknik hatası yüzünden yolu yeniden yapması için davet ettik. Yaptığımız işin denetiminde de hassasiyet gösteriyoruz. Keşan Belediyemizin bir kuruşunu zayii etmeden, işin takibini yapıyoruz. İmalat hatası veya teknik hata yapılırsa firmadan işi teslim almıyoruz. Bunu şartnameye göre sağlıklı bir şekilde bitirmeyi talep ediyoruz. İş bitti ama teslim almadık. Firmamız bunu yeniden gözden geçiriyor, yeniden planlamaya alıyor. Yolu bu şekilde kabul edemeyiz. Kışın karda kışta bu yol sorun olur. Firmamız iyi bir firma, ama herhalde teknik bir hata yaptı. Onlar da farkındalar. Kazı, 3-4 gün boyunca sürecek. İsterse 10 gün boyunca sürsün ama yol iyi olsun. Sorumluluğu herkes üstlenecek. Yapan da yaptıran da, herkes işine dikkat edecek."

“24 KİLOMETRELİK KALDIRIM VE 20 KİLOMETRELİK YENİ YOL YAPILACAK

Yapılan ihale ile Keşan'da yapılacak asfalt çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulunan Mustafa Helvacıoğlu, "Yer teslimleri yapıldı. Firmaların bu süre zarfında şantiye şeflerini bilgilendirmeleri, iş programlarını bildirmeleri için 5-10 gün kendi tasarruflarında olan süreleri var. 24 kilometrelik kaldırım ve 20 kilometrelik yeni yol yapılacak. Ekim, Kasım, Aralık aylarında Keşan yine şantiye olacak. Çalışmalara devam edeceğiz. İnandık mı yaparız. Allah yolumuzu açık etsin. Sözlerimizi Keşan Belediyesi olarak bir bir tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.