Kılıçköy Muhtarı Gürkan, merayı kurtarmak için

toplanan imzaları Edirne Valiliği’ne teslim etti

“Bizi yok farz ediyorlar!”

Kılıçköy Muhtarı Mehmet Gürkan, köy merasından 70 dönümlük alanın Devlet Su İşleri’nde (DSİ) tahsisinin önlenmesi amacıyla toplanan imzaları Edirne Valiliği’ne teslim etti.

Mehmet Gürkan ve ihtiyar heyeti, geçtiğimiz çarşamba günü Edirne’ye giderek,  Edirne İl Genel Meclisi’nden de meranın tahsisinin yapılmaması için destek istedi.

KÖY HALKI BUNA KARŞI

Yakın zamanda, aralarında Kılıçköy’ün de bulunduğu 15 köyde arazi toplulaştırması yapıldığını söyleyen Gürkan, şöyle konuştu: “DSİ, köyümüzün merasında bir alanı beton şantiyesi olarak kullanmak istiyor. Burada birinci derecede 70 dekarlık mera alanında tahsis değişikliği yapılarak DSİ'ye tahsisi isteniyor. Köy halkı buna karşı. Bu, hayvancılığı bitirecek bir girişimdir. Aynı bölgede iki tane gölet var ve hayvanların sulamasında bu göletlerden faydalanıyoruz. Ne muhtarlığımızın ne de köy halkının görüşleri alınmadan hareket edilmiştir. Bizi yok farz ediyorlar. Toplanan imzaları Edirne Valiliği'ne teslim ettik. Ayrıca durumu Edirne İl Genel Meclisi ile paylaştık.”

DAYAN: BİR GÜNDE NASIL HALLETMİŞLER ANLAMIŞ DEĞİLİZ   

İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi ve Tarım Komisyonu Üyesi Fethi Dayan ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Köy muhtarımız ve ihtiyar heyeti, meclisimizi ziyarete geldiler. Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yetkililerle görüştüler. Aldığımız son duyum, bu alanın vasıf değişikliğinin onaylandığı yönünde. Mera Komisyonu ve ilgili Vali Yardımcımızla detaylı görüşeceğiz. Bize daha önce görüşmelerimizde alternatif yerler konusunda önerileri olmuştu. Ancak vasıf değişikliği olayı o kadar basit bir olay değil. Bir günde nasıl halletmişler benim aklım ermiş değil. Biz de bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

UYBAŞ: EN AZINDAN KÖYÜN KENDİ İÇİNDEKİ ALTERNATİF DİKKATE ALINMALIYDI

İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş da açıklamasında meclis olarak bu konuda ne gerekiyorsa yapılacağının altını çizerek, şunları söyledi:“Süreç çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz bu kadar hızlı beklemiyorduk. Geçtiğimiz günlerde bu konuyu Tarım İl Müdürü ile görüştük. Düşünün ki, daha önce başka sıkıntılarımız vardı. Mecidiye Sahilinde 150 metrekare 1'inci sınıf tarım arazisi üzerine baraka yaptı diye insanlara ceza kesilirken, burada daha önce ıslah edilmiş meraların vasıf değişikliğiyle hazineye geçirilmesi ve hazineden de ilgili firmalara kiralanması söz konusu. En azından köyün kendi içindeki alternatif dikkate alınmalı. Diğer bölgelerde de araştırma yapılmalı. Bu kadar hızlı hareket edilmesi bizleri ürkütüyor. Köylerde yaşayan insanlar var, hayvancılık had safhada. Meraların amaç dışına çıkarılmasının önlenmesi için Kılıçköy halkıyla beraber gerekeni yapacağız.”