Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, dün yaptığı açıklama birçok konuda mağduriyeti engellemek için adres kaydı olmayan kişilerin bir an önce mahalle muhtarlıklarına gidip kayıtlarını yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti.

Nedim İşlek, Adres Kayıt Sistemiyle ilgili nüfus müdürlüğünde yapılan son toplantı doğrultusunda adresi olmayan meskûn mahal içerisindeki vatandaşların adres kayıtlarının ve oturduğu yerin tespitinin yapılmaması halinde 1000 TL para cezası olduğunu ifade ederek Kendi bölgemizin içerisinde oturan vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Cezai müeyyide uygulanacak ve kayıtlarının olmadığı durumda farklı şekilde zararlarını da görebilirler. En basit olarak bir sağlık sorunu yaşandığında adres kaydı yapılmayan bir vatandaşımızın herhangi bir müracaatında sağlık personeli daha önceki kayıtlı olduğu adrese gidiyor veya adresi bulunamıyor. Böyle bir sorun yaşanıyor. Bu gibi durumlardan dolayı adres kayıtlarının hemen yapılması gerekiyor.” dedi.

İSKÂNI OLMAYAN BİNALARDA OTURANLAR BİZE GELİP DANIŞABİLİRLER

Yeni bir adrese taşınıldığında en az 21 gün içerisinde adres kayıtlarını teyit ettirmenin mecburi olduğunun altını çizen İşlek, “Vatandaşlarımız içerisinde iskanı olmayan binalarda oturanlarda bu kayıtların nasıl yapılacağı konusunda bize gelip danışabilirler. Biz geldikleri takdir de hangi yolun izleneceğini söylüyoruz. Kısa bir müracaatla kendisinin, ailesinin ve çocuklarının hem zarar görmesini önleyebilir hem de olabilecek sağlık problemlerinde yaşanabilecek adres sorunun önüne geçebilir. Bu sorun Emniyet içinde geçerli diğer kurumlar içinde geçerli. Bu yüzden Keşan’daki yaşayan bütün vatandaşlarımızdan iskan olsun olmasın, adres kayıtlarını yaptırmaları için lütfen muhtarlıklara gelsinler. Bize gelip fikir alsınlar, danışsınlar, biz her türlü yardımı yapıp izleyecekleri yolları anlatacağız.” şeklinde konuştu.

MUHTARLARIMIZA GELEN TEBLİGATLAR YIĞINLAR OLUŞTURMAYA BAŞLADI

Bölgede yeni yapılmış ve iskanı alınmamış bir çok bina olduğunu belirten Nedim İşlek, bina sahiplerinin de kendi binalarında ki vatandaşlara, mağduriyet yaşanmaması için yardım etmeleri çağrısında bulundu. Adres kayıtlarının mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizen İşlek son olarak şunları söyledi: “Kayıtlar yapıldıktan sonra kendilerine gelebilecek tebligatlar da daha kolay ulaşacak. Postadan gelen tebligatların biz de yüklü bir şekilde biriktiğini görüyoruz. Muhtarlarımıza gelen tebligatlar yığınlar oluşturmaya başladı. Biz de bu konuda mağduriyet yaşıyoruz. Bu belgelerin içerisinde çok önemli evraklar da olabilir. Cevaplanması gereken evraklar oluyor. Trafik cezaları gelebiliyor, zamanında ödenmemesi durumunda mağduriyet yaşanıyor. Bu yüzen vatandaşlarımızdan rica ediyoruz adres kayıtlarını bir an evvel yeni taşındıkları yerlere yaptırsınlar.”