BÜLENT SAYLAM

“1 ÇOCUĞUN KIRTASİYE MASRAFI 250-300, GİYİM İSE, 500-600 LİRADIR”

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başladığını ve herkesin başarı dolu bir yıl geçirmesini dileyerek, sözlerine başlayan Kantar, sorunlarla ilgili şunları söyledi: “Çocuklarımız okullara başlayacak ama ihtiyaç sahibi çok fazla ailemiz bulunmaktadır. Bizim mahallemizin çocuklarının gittiği okullarda bin 700 öğrencimiz var ve İmam Hatip’e gidenleri de ilave edersek, bu sayı bin 800’e ulaşıyor. Devletimiz kardeş öğrenci projesini uyguluyor ve aynı aileden 2 çocuk okula gidiyorsa, 1’inin masraflarını karşılıyor. Asgari ücretle çalışan bir aile bireyi de, diğer çocuğunun masraflarını karşılamaya çalışıyor. Çocuklarımıza devlet tarafından her ne kadar kitapları verilmiş olsa da, kırtasiye masrafları karşılanmıyor. Kırtasiye masrafları 250-300 lira arasında değişiyor. Ayrıca, 1 çocuğun giyimi ise, 500-600 lira arasındadır. Bundan ötürü de, asgari ücretle çalışamayan, yoksul olan ve kardeş projesi dışında kalan öğrencilere Keşan’daki kamu kurum ve kuruluşları tarafından destek verilerek, masraflarının karşılanmasını istiyorum.”

“KAMU KURUM VE KURULUŞLARI TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYSUN”

Fikret Kantar, sözlerine şöyle devam etti: “İmam Hatip’e giden çocuklarımız üniforma giyiyor. Diğer okullarımızdaki çocuklarımız serbest kıyafetle gidiyor. Eğer üniforma olmuş olsa, 500-600 liralık masraf artar. İmam Hatip’e giden çocuklarımızda taşımalı sistem var ve bu da, aylık 120 liradan aşağıya olduğunu düşünmüyorum. Bunu ödeyemeyecek velilerimiz var. Kamu kurum ve kuruluşları taşın altına elini koysunlar. Daha sonra çocuklar neden okumuyor diye sormamak adına ellerini taşın altına koymalı.”

“GAZDAŞ’I ELEŞTİRDİ”

Keşan’ın her tarafından doğal gaz çalışmalarının yapıldığını ifade eden Kantar, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan Belediyesi ve GAZDAŞ’la yapılan anlaşmada, doğal gaz firması asfalt yolda kesilen yer kadar ücretini belediye ödemekle yükümlü. Belediyede, yatırılan para karşılığında o asfaltı yapıyor. Ama kaldırım ve kilit taş olan yerlerde belediyenin hiçbir sorumluluğunun olmadığı görülüyor. GAZDAŞ, doğal gazı getirmek için kazdığı yerleri 1 yıldır kapatmıyor. Yetkililer biran önce, kaldırım ve kilit taşın olduğu yerleri yapsınlar.”