BÜLENT SAYLAM

“HAZİNE ARAZİLERİ, TOPRAĞI OLMAYANLARA DEĞİL; 

İÇİNDE BULUNAN KİŞİLERE KİRALANACAK”

Türkmen Köyü’nde toprağı olmayan vatandaşlara hazine arazilerinin kiralanacağı yönünde bilgilendirmeler yapıldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Yilber, “Köyde yaşayan vatandaşlarımıza toprak kiralaması yapılacağı yönünde umut verdiler. Muhtarlık olarak, bizler vatandaşlarımızı bilgilendirdik ve dilekçe verilmesini istedik. Bu çerçevede; Keşan Mal Müdürlüğü’ne dilekçeler verildi. Daha sonra yeni çıkan yasada, hazine arazilerinin toprağı olmayanlara değil; içinde bulunan kişilere kiralanacağı ifade ediliyor.” dedi.

TOPRAĞI OLMAYAN VATANDAŞLAR NE YAPACAK?

Hakkı Yilber, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hazine arazilerini işleyenlerinin zaten toprakları var. Hazine arazilerinin bu kişilere verilmesi durumunda, toprağı olmayan vatandaşlar ne yapacak? Türkmen Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, toprağı olmadığı için üretim yapamayacak. Düzenli bir geliri olmamasından ötürü çoluk-çocuğu okuyamayacak. Okuyamayan çocuklar, istenmeyen yollara itilmiş olacak. Bonzai ya da hırsızlık vak’ası gibi durumlarla karşılaşılacak. Peki, bu yaşananların vebalini kim ödeyecek?”

UMUDUMUZ, BOŞA ÇIKTI

Türkmen Köyü Muhtarı olarak, yaşanan sorun konusunda herkese sesini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Yilber, şunları söyledi: “Toprak verilmesi konusunda, herkesle görüştüm. Ankara ve Edirne olmak üzere ilgili herkesle görüştüm. Kısacası, gitmediğim yer, çalmadığım kapı ve söylemediğim yetkili kalmadı. Dönemin Tarım Bakanı Faruk Çelik’e dilekçe verdim. Ama bize 2 ay zaman kalana kadar umutla bekledik. Umudumuz şuanda boşa çıkmış gibi duruyor. Peki, köyde yaşayan vatandaşlar, tescilli olan bamyayı nereye ekecekler? Köyümüzde, toprağı olmayan 100 kişi var. Yaşanan soruna çözüm üretilmesini istiyoruz.”

TÜRKMEN KÖYÜ’NE GELDİĞİNDE NEDEN BÖYLE OLUYOR?

Hakkı Yilber, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akhoca Köyü’nde, Koyuntepe Köyü’nde tarım reformu yapıldı ve İpsala’da 20’şer dönüm arazi verildi. İş, Türkmen Köyü’ne geldiğinde neden böyle oluyor? Türkmen Köyü’nde toprağı olmayan vatandaşlara kiralama yapılması gerekiyordu.”