Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada,  köylerde her geçen yıl artan nüfus düşüşüne dikkat çekerek, bunun temelinde bölgemizde gençlere istihdam sağlayacak iş sahalarının olmamasının yattığını söyledi.

Bölgedeki ekonomik büyümeyle birlikte köylerdeki nüfusun da artmaya başlayacağını ancak bunun için kalıcı ve çok iyi planlanmış yatırımlar yapılması gerektiğini söyleyen Kemik, bu konuda hem idari hem de siyasi tüm otoritelere iş düştüğünü kaydetti. Abdullah Kemik şöyle konuştu:

23 KÖYÜMÜZ KORUDAĞ HAVZASI’NDA AMA BİR ORMAN FABRİKAMIZ NEDEN YOK?

“Gelecek 5 yıl için seçilecek olan İl Genel Meclisi üyelerimiz bu konunun üzerinde durmalı. Köylerimizin nüfusu hızlı bir şekilde azalıyor. Bu konuda ricada bulunuyorum. Seçilecek olan muhtar arkadaşlarımız ile yapılacak olan projeler muhakkak olmalı. Yapılması gerekenleri ertelemeyelim. 22-23 köyümüz Korudağ Havzası’nda bulunuyor. Bu köylerimizin arazilerinin %70’i orman. Neden bir orman fabrikamız yok? Böyle bir tesis olsa burada 150-200 gencimizi istihdam edeceğiz.

İL GENEL MECLİSİ’NE DE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

diyoruz, diyoruz ama kaç tane tesisimiz var? Turizmin gelişmesini sağlayacak okullarımız mı var? Bu konularda İl Genel Meclisi üyelerimize de büyük işler düşüyor. Herkes projesini hazırlamalı. Köylerimizin acil olarak bu tip yatırımlara ihtiyacı var. Yoksa göçü engelleyemeyeceğiz. Birçok gencimiz iş bulamadığı için başka şehirlere taşınıyor. Şu anda Keşan’a bir organize sanayi kurulması gündemde. Bu tarz iş sahalarını açarak gençlerimizi köylerimize geri döndürmeliyiz. Bunları yapmazsak ileride daha kötü durumlar yaşacağız. Bu konuda üzerine iş düşen tüm kurumların bir araya gelmeleri ve kısa vadede çözümler üreterek bu sorunun üstesinden gelmeleri gerekiyor.”