Keşan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, dün düzenlenen toplantıda, Keşan’ın köy ve mahalle muhtarlarına orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler ve yangın halinde yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

 Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda saat 10.00’da başlayan toplantıya; Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, Korudağ İşletme Şefi Süleyman Uçar, Çınarlıdere Şefi Erkan Büyükkol, Merkez Şefi Devrim Arıkan, Keşan merkez mahalle muhtarları ile köy muhtarları katıldı.

ÖZELLİKLE ANIZ YANGINLARINA DİKKAT EDELİM

Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül,  toplantının açılışında yaptığı konuşmada, hava sıcaklıklarının artması ve zaman zaman çıkan rüzgârlar nedeniyle yangın sezonunun başladığını ve bu konuda toplum olarak hassas davranılması gerektiğinin altını çizdi. Sümbül şunları söyledi:  “Bizlere gelen her ihbarı itina ile değerlendiriyoruz. Bu nedenle, muhtarlarımızın telefonlarının da gece gündüz açık olmasını talep ediyoruz. Çünkü olası bir yangında siz muhtarlarımız ile irtibata geçerek, yangının mevkii hakkında detaylı bilgileri acil olarak alabiliriz. Orman ile ilgili olarak çok çeşitli suçlar oluyor. Sizler, bize her konuda ulaşabilirsiniz. Köy halkını da bu yangınlar konusunda uyarmanız etkili olacaktır. Köylerde yangına müdahale ile ilgili talepleriniz varsa tedarik etmeye çalışırız. Muhtarlarımız, özellikle bu anız yangınları konusuna dikkat etmesi gerekiyor. Bu yangınlar ormana sıçradığı anda hapis cezasının yanı sıra, tüm masrafları yangına neden olan kişiye yükleniyor.”  

UYGUNSUZ YERLERE KONAN ARILARI TESPİT EDELİM

Muhtarların, orman alanlarındaki arıcılık faaliyetleri ile ilgili yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıların mutlaka çözümlenmesi gerektiğini dile getirmesi üzerine bu konuda bilgiler veren Sümbül, Orman İşletme Müdürlüğü’nün, arıların ormanlık alana konulmaması konusunda tek başına karar verme durumunun olmadığını dile belirterek, “Uygunsuz yerlere konulan arıları tespit edelim ve Edirne Arı Yetiştiricileri Birliği’ne bildirelim. Arılar, yaşam alanının belirli bir mesafe aralığında konulması gerekiyor. Bu konularda uygulamaya geçelim. Arı koymak için önce ilgili arıcılık birliğinden izin alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 saat kadar süren toplantıda söz alan muhtarlarda kendi yerleşim alanlarında konuyla ilgili karşılaştıkları sorunlardan söz etti ve özellikle orman giden arazi yollarının bakım onarımdan geçirilmesi gerektiğine dikkat çektiler.