Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklamada yaklaşık 2 ay önce İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte Edirne Valisi Hasan Duruer’e yaptıkları ziyarette Duruer’in Keşan’ın köylerini güzelleştirmek için sözünü verdiği 150 bin TL’lik ödeneğin Keşan’a gelmesine bazılarının engel olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, “Bu işe taş koyanlar, bu taşın altında kalmaya mecburdur” dedi.

BİZ DEVLETİMİZİN VERDİĞİ SÖZLERE GÜVENİYORUZ

Kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin ardından  İl Genel Meclisi üyeleri ile yeniden görüşerek ödeneğin son durumu hakkında bilgi aldığını ifade eden Kemik,Bu konu Keşan’ın 44 köy muhtarını ilgilendiren bir konudur. Biz muhtarlar olarak Edirne’nin en büyük makamında oturan ve devleti temsil eden valimizin verdiği sözü yerine getireceğine inanıyoruz. Yardımın gelmesi uzamış veya bazı aksaklıklar nedeniyle aktarılamamış olabilir. Biz devletimizin verdiği sözlere her zaman güveniyoruz. Buna inanmamızın sebebi de Valimiz Hasan Duruer’in Edirne’de göreve başladığı günden itibaren yaptığı çalışmalardır. Her ne kadar sıkıntılı süreçler olsa da valimiz bir işin ucundan tuttuğunda peşini bırakmıyor. Yıllardır yapılamayan Çeltik-Gökçetepe arasındaki yolun valimizin talimatı ile başladığını ve bitme aşamasına geldiğini herkes görmektedir. Bu nedenle valimize ve kaymakamımıza çok teşekkür ederim” dedi.

VALİMİZ PARANIN GELECEĞİNİ SÖYLEDİ

AK Parti eski Edirne Milletvekili Necdet Budak zamanında da 400 bin TL’lik bir paranın köyler için ayrıldığını ve bu paranın sorgulamasını o dönemde de yaptıklarını hatırlatan Kemik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu paranın takibi benim sorumluluğumda değil, İl Genel Meclisi üyelerinin sorumluluğundadır. Ancak biz Muhtarlar Derneği olarakta bu ayrılan paranın akıbetini sorgulayarak takibini yapmaktayız. Valimiz bize sadece çalışmaların devam ettiğini ve paranın Keşan’a geleceğini söyledi. Keşan kamuoyunda son günlerde dolaşan söylentiler bizim de kulağımıza gelmektedir. Birilerinin bu paranın Keşan’a gelmesine engel olduğu yönünde iddialar ortaya atılıyor. Ancak kimsenin bu paranın önüne geçip engel olma şansı yoktur. Eğer bu niyette birileri varsa emin olun bu vebalin altında kalır. Birilerinin engellediği yönünde duyumlar bize her gün iletiliyor. “Derneğin başında Abdullah Kemik ve arkadaşları varsa o para Keşan’a gelmez” diye söylentiler ortaya atılmaktadır. Bu para ne şahsıma ne de başka birinin şahsına aktarılan bir para değildir. Keşan ve Köylerinin güzelleşmesi için gerekli olan bu paranın gelişini engellemek kabul edilir bir şey değildir.

BUNA ASLA İZİN VERMEYİZ

İl Genel Meclisi üyelerimiz de bu işin takipçisi olduklarını ve bu paranın bir şekilde hizmet olarak köylerimize geleceğini söylediler. Ancak şunu yinelemek istiyorum. Bu para Keşan’a gelmez ise, buna engel olanların üzerine Keşan halkı ile birlikte ne olursa olsun gideriz. Bu işe taş koyanlar bu taşın altında kalmaya mecburdur. Kimsenin köylerde yaşayan 90 yaşındaki vatandaşa hizmet götürülmesini engellemeye hakkı yoktur. Buna asla izin vermeyiz.”