SONGÜL KONAR

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve katılımcılara hoş geldiniz” diyen Özder, muhtarlardan varsa sorunlarını daire amirlerine iletmelerini, daire amirlerinin de muhtarlardan olan istek ve taleplerini iletmelerini istedi.

Toplantıda söz alan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, muhtarlardan köylerinde bulunan eski okul binaları ve bu binalara ait arsalara ilişkin olarak bir tasarrufta bulunmamalarını istedi. Köylerde bulunan eski okul binaları ve bahçelerinin eğitim amacı dışında kullanılamayacağını söyleyen Saz, “Bu konuda bu alanlarda bakanlığın şerri var. Bu kalkmadan bir şey yapmak mümkün değil” diye konuştu. Bu konuda söz alan Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik ve Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz, bu soruna bir çözüm bulunmasını beklediklerini ifade etti. Kaymakam Özder de bu konuda değerlendirmede bulunarak ilgili yasa değişmeden bu konuda yapılacak bir şey olmadığının altını çizdi.

Yaklaşık 1 saat kadar süren toplantı muhtarların talep ve beklentilerini ifade etmeleri, ilgili daire amirlerinin de bunları cevaplandırmaları gerçekleşti. Toplantının sonunda Kaymakam Özder tarafından şehir merkezinde bulunan bir işletmede muhtarlara öğle yemeği verildi.