Geçtiğimiz Çarşamba günü, saat 05.30 sıralarında, İngilizce öğretmeni 33 yaşındaki Murat Gürel’in hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı kazada çarpan otomobilin jandarma tarafından gerçek sürücüsü olduğu ortaya çıkartılan 43 yaşındaki B.M. tutuklandı.

Meydana gelen trafik kazasında, arıza yapan 22 EH 861 plakalı otomobilini, başka bir araca halatla bağlamaya çalışan Çamlıca İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı İngilizce Öğretmeni Murat Gürel ile arkadaşlarına Beyendik Kavşağı’nda 22 PB 353 plakalı otomobil çarptı. Emniyet şeridinde meydana gelen kazada Murat Gürel hayatını kaybederken, 28 yaşındaki öğretmen Salih Göktuğ Âşık, 30 yaşındaki öğretmen Derya Özkan ile çarpan otomobilde bulunan 49 yaşındaki Mustafa Sözündendönmez ve 60 yaşındaki Sebahattin Asan yaralandı. Kazanın ardından çarpan otomobilin sürücüsü olduğunu söyleyen Hüseyin G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

SUÇU ÜSTLENMİŞ

Olayla ilgili soruşturma başlatılan Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tutuklanan Hüseyin G.’nin kazada yara almaması ve üzerindeki elbiselerde kazaya dair delil bulunamaması üzerine şüphelendi. Yeniden sorgulanan Hüseyin G., kazayı patronu Keşan-İpsala Karayolu üzerinde bulunan bir alkollü eğlence mekanının işletmecisi B.M.’nin yaptığını ve kendisinde üstlendiğini öne sürdü. İşyerine giden jandarma ekipleri sürücü değiştirmeye yardımcı olduğu iddiasıyla ağabey 52 yaşındaki M.M.’yi gözaltına aldı. Aranan otomobil sürücüsü B.M. ise bulunamadı. Bir süre sonra şüpheli B.M. jandarma komutanlığına teslim oldu.

GERÇEK SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Jandarma ekiplerince yapılan incelemede Murat Gürel ve arkadaşlarına çarpan otomobil sürücüsünün B.M. olduğu belirlendi. Ağabeyi M.M.’nin ise kazayı öğrenmesi üzerine işyerinde garson olarak çalışan Hüseyin G.’yi göndererek suçu üstlenmesini istediği ortaya çıktı. Sorguya alınan B.M. kazada otomobili kendisinin kullandığını itiraf etti. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.M. tutuklanırken ağabeyi M.M. ise serbest bırakıldı. Kazanın ardından sürücü olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hüseyin G. ise gerçeğin ortaya çıkmasının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.