Seydiköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Yenice, dün yaptığı açıklama, köyde yaşanan su kesintilerinin vatandaşları mağdur ettiğini belirtti.

Yenice, su kesintisi sıkıntısının yaz başından bu yana devam ettiğini söyleyerek, “Köye bir gün su geliyor bir gün gelmiyor. Yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz. Kuyularda problem var. Ancak bu sıkıntı neden yaz boyunca giderilmedi? İçme suyu kuyusunun yanında ruhsatsız kuyular olduğu söyleniyor. Son olarak açılan kuyudan kaynaklanan bir sorun var. Daha öncede kuraklık yaşadık. Ancak böyle su sıkıntısı yaşamadık. Son yıllarda köyümüzde kanser vakaları da arttı. İçme suyunun sağlandığı yanına tarımsal sulama amaçlı açılan kuyunun pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Tarım alanı içerisinde. Zirai ilaç kalıntıları olduğu yönünde şüphelerim var. İçme suyunun sağlandığı kuyunun yanına sondaj açılmasına izin verilmesi yanlış. Bu yıl Kadıköy Barajı’ndan sulama yapamıyoruz. Önce Keşan’ın içme suyu dendi. Biz de bahçemizi sulamak istiyoruz.” diye konuştu.

YETKİLİLER BU KONUYA EĞİLMİYOR MU?

Köye yeni bir gölet kazandırıldığını ifade eden Murat Yenice, “Kaynağı doğal olan bu göletten köyün içme suyunun sağlanmasını bekliyoruz. İlaç kalıntısı da yok. Sebze ekimi yoğun bir köyüz. Ayrıca hayvancılık yapılıyor. Ancak hayvanları sulamaya kaynak yok. Su hayattır. Elbette kesintiler olacaktır. Ancak yaz başından bu yana devam eden bir sorunla karşı karşıyayız. Yetkililer bu konuya eğilmiyor mu? Toplum olarak bunu düşünmeye başladık. Ruhsatsız kuyuları kapatabilirler. Toplumun kanaati bu sorunla ilgilenilmediği yönünde. Suyun olmadığı bir ortamda nasıl medeniyetten bahsedebiliriz. 21. yüzyılda yaşadığımız bu sıkıntı hiç de hoş değil. 3 köy bir kuyudan su alıyoruz. İçme suyu hattından bahçe sulaması yapılmıyor. Yetkililer bu sorunu çözemeyecekse eğer söylesinler. Başımızın çaresine bakalım. Artık isyan etme noktasına geldi. Köylü olarak toplanıp kendi başımızın çaresine bakmaya çalışacağız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Yardım etmeyecekseler de açıkça söylesinler. Biz de buna göre çözüm üreteceğiz.” dedi.