AYGÜL KONAR

“KEŞAN, YENİ KURULAN BİR ŞEHİR DEĞİLDİR TARİHİ BİR ŞEHİRDİR”

Bezbaş, Keşan için yapacakları Kent Müzesi ve Kent Meydanı projelerini esnafla paylaştı: Kent olmanın önemli adımlarından biri Keşan’ın tarihi dokusunu yansıtabilecek, Keşan’ın tarihsel evrimini ifade edebilecek Keşan Kent Müzesi’ni kurmaktır. Bugüne kadar Keşan’da Kent Müzesi’nin kurulmamış olması büyük bir eksikliktir. Çünkü Keşan, yeni kurulan bir şehir değildir. Tarihi bir şehirdir. Böylesine tarihsel bir şehrin geçmişinden bu kadar uzaklaşması haksızlıktır. Önce kentimizin tarihine sahip çıkacağız. Modern şehrimizi tarihi temelleri üzerinden yeniden inşa edeceğiz. Keşan Kent Müzesi bu anlamda öncelikli projelerimizden biridir.”

“Meydansız kent olmaz” diyerek “Kent Meydanı Projesi” üzerinde çalışarak değişik kurumlardan görüşler alınıp, bir kent meydanı yaratacaklarını, çarşı merkezi yayalaştırılıp meydana bağlayacaklarını belirten Bezbaş: “Modern kentin sosyal alanlarıyla ticaret alanlarının buluşturulması açısından, çarşı merkezinin yayalaştırılması ve kent meydanının oluşturulması elzemdir. Tüm kültürel sosyal faaliyetlerin yürütüldüğü, çocuk, genç ve kadın gelişim merkezlerini içinde barındıran, kreşi olan, engelli çocukların oyun ve gelişim ihtiyaçlarını karşılayabilecek ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ bulunan, ayrıca yaşlıların kent yaşamından kopmadan var olmaya devam edebilecekleri ‘Yaş Alma Merkezi”nin de bulunacağı, şehre ve Kültürpark’a hizmet edebilecek şekilde dizayn edilmiş ‘Kent Polikliniği’nin de bulunduğu kentimizin kültürel kaynaklarından beslenen ‘Kent Konservatuvarı’nı içeren, çocuk, genç ve yetişkinlerin hem birlikte hem de ayrı ayrı çalışmalar yapabileceği ‘Kent Tiyatrosu’nu da barındıran konser, sergi, kokteyl, kermes, festival gibi etkinliklerin de yapılabileceği ‘Kültürpark’ın inşasıyla birlikte hepimiz kentte yaşamanın, kentli olmanın gururunu hissedeceğiz. Yine, halkımızın kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, Trakya ve Türkiye’nin değişik yerlerindeki tarihi ve doğal güzelliklere ücretsiz kültür gezileri gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“KENT ORKESTRASI” VE “KENT KONSERVATUVARI”NI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Kent Meydanı ve Kültür Park’ın yanı sıra Kent orkestrası ve kent konservatuvarı da yapacaklarını söyleyen Bezbaş, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Müzik kenti olmanın, müziğin en neşeli notalarının fışkırdığı bu topraklarda yaşamanın olmazsa olmazlarından biri de ‘Kent Orkestrası’ ve “Kent Konservatuvarı”dır. Konservatuvar ve orkestra Keşan’ın kültürel değerlerinin derlenip toparlandığı üreten şehrin kültürel ayakları olacaktır. ‘Kent Orkestrası’ ve ‘Kent Konservatuvarı’nı hep birlikte kuracağız. Türkiye’nin diğer bölgelerine nazaran Keşan’da daha yoğunluklu nüfusa sahip ve kültürlerini müzikle ifade eden Roman vatandaşlarımızın orkestra ve konservatuvarımıza ilgisinin büyük olacağına eminim. Bu iki kurumun meyvelerini sadece Türkiye ile değil tüm dünyayla paylaşacağız. ‘Uluslararası Roman Kültür ve Müzik Festivali’nin ilkini biz düzenleyeceğiz. Festivalde Balkanlar’dan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden Roman müziğinin önde gelen isimlerini ağırlayacağız, amatör gruplara yer vereceğiz, çeşitli sergiler ve panellerle Roman Kültürü hakkında daha çok şey öğreneceğiz. Festival çerçevesinde ‘En güzel Roman Ezgisi’ şarkı yarışması düzenleyeceğiz. Türkiye’nin en güzel, en renkli, en hareketli, en Dokuz Sekizlik festivalini hep birlikte yapacağız.”