BÜLENT SAYLAM

Katılımın yoğun olduğu açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, İlçe Yöneticileri, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanlarının yanı sıra Bezbaş’ın ailesi ile beraber başvuru yaptığı Belediye Meclisi aday adayları hazır bulundu. Açıklamasında 2 dönem seçilme kuralına vurgu yapan; Bezbaş, belediye başkanı seçilmesi durumunda başkanlık maaşını almayacağını, ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Keşan Şubesine bağışlayacağını söyledi. Yapmayacakları ile yapacaklarını anlattığı açıklamasında Bezbaş, son kez aday adayı olacağını da kaydetti. 

ADAY ADAYI OLAN TÜM ARKADAŞLARIMIZA ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN DİYORUZ

Açıklamada ilk önce söz alan CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, katılımcıları selamladıktan sonra konuyla ilgili olarak, “Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ailedir, ulu bir çınardır ve ülkeyi aydınlatan ellerindeki meşale ile yürekli insanların partisidir. Hepinizi Sayın Mustafa Bezbaş’ın aday adaylığını açıklaması toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Sizlerinde bildiği gibi 31 Mart 2019 tarihinde ülkemizin tüm genelinde yerel yönetimler seçimleri yapılacaktır. Yeniden belediye başkanlığımızı belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı seçeceğiz. Muhtarların dışındaki aday adayı arkadaşlarımızın başvuru süreleri yarın saat 17.00 itibari ile sona erecektir. Bu anlamda ben ve yönetimim aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyoruz, başarılar diliyoruz.” dedi. 

BU ADAYLIKTAN SONRA SİYASETTE BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM

Yatıkçı’dan sonra söz alan Mustafa Bezbaş, kendisinin iyi bir CHP öğrencisi olduğunu söyleyerek, “Sevgili ailem, sevgili arkadaşlarım, benim en büyük ailem sevgili Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımdır. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin iyi bir öğrencisi olduğumu düşünüyorum. Sevgili dostlar sevgili partililerim, belediye başkanlığı adaylığı, milletvekili adaylığı, bu üçüncü adaylığım. Ve benim son adaylığım. Bu adaylıktan sonra siyasette bir daha aday olmayacağım. Bunu Keşan halkına ve sizlere söylüyor, bir daha sizleri yollarda yürütmeyeceğimi söylüyorum. Çünkü benim kardeşim 43 yaşında vefat etti. İnsan ömrü kısadır. Ben hayatım boyunca hep şunu söyledim. Vatanıma milletime hizmet etmek istedim. Ama hizmet etmek isteyen diğer genç arkadaşları da önünü tıkamak yanlış olur. Bu arkadaşlarda şehrine, ülkesine hizmet etmek için çaba göstersinler. Siyaset yapmak kolay iş değil, siyasetçilerin aldıkları maaşlar gözüküyor fakat harcadıkları gözükmüyor. Ben halkımdan hiçbir zaman zamanımı esirgemedim, kim davet etti ise yetişmeye çalıştım. Sizlerle her zaman doğruları konuşacağım, sizlere hayatımda hiçbir zaman yanlış söylemedim.” şeklinde konuştu. 

MAKAM OTOMOBİLİNE BİNMEYECEĞİM

Yeni bir vizyon getirmek istediğini ve son aday adaylığı olduğunu açıklayan Bezbaş, açıklamasına şöyle devam etti: “20 Kasım 2018’de Keşan Belediye Başkanlığı adayıyım. Bu konuda içiniz rahat etsin ve bunu hep birlikte yaşayacağız ve bu konuda da iddialıyım. Kasım ayının 20’sinde Keşan Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Bezbaş olacak bu konuda da size iddialı olduğumu söylüyorum. Bu aday adaylık dönemi çok kaliteli geçiyor. Dikkat ettiyseniz yapmayacaklarımı anlatıyorum daha sonra yapacaklarımı anlatacağım. Yapmayacaklarımdan ilki maaş almayacağım, aileme de açıkladım. Makam otomobiline binmeyeceğim, her sabah işe nasıl gidiyorsam o şekilde gideceğim.  Bu benim size sözüm. Var olan her şeyi reddediyorum. Keşan halkının bir tek şerefini istiyorum. Onun dışında hiçbir şey istemiyorum. Maaş almak zorunlu dediler, alacağım maaşı Atatürkçü Düşünce Derneğine bağışlayacağım.”  

KEŞAN’I YURTDIŞINDAKİ GÜZEL ŞEHİRLER GİBİ YAPACAĞIZ

Maddi çıkar ilişkilerine girmiş hiçbir insanı yanıma sokmayacağının altını çizen Bezbaş, şunları söyledi: “Halkın su paralarıyla ödediği faturalardan elde ettiğim parayı kesinlikle ağırlama gideri olarak kullanmayacağım. Ağırlama giderini bir şekilde kullanacağım sadece öğrencilere ve engelli insanlara. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ne yerim ne de yediririm. Herkes kanuni olanı, helal hakkı olanı alacak, onun dışında hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Biz işçi partisiyiz, işçinin emeğine verdiği mücadeleye alın teri kurumadan parasını zamanında ödeyeceğiz. İyi bir planlama yapacağız. Belediyenin bütçesini harcarken kırk defa düşüneceğiz. Belediyenin yeteri kadar kaynağı var. Bizim iktidara ihtiyacımız yok, bizim borca ihtiyacımız yok. Kaynağımızı iyi değerlendirip verimli şekilde kullanacağız. Keşan’ı yurtdışındaki gibi güzel şehirler gibi yapacağız, kaldırımları tertemiz, kent meydanı olan bir şehir olacak. Keşan’ı, dışarıdan gelen insanların ‘ne kadar güzel bir şehir’ diyeceği bir yer yapacağız.” 

BEŞ YIL İÇİNDE BUNU SİZE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Keşan da ilk yapılması gereken şeyin bir ‘kültür park’ın inşa edilmesi olduğunu dile getiren Bezbaş, “Önce bu peyzajı tamamladıktan sonra Kültür Parkı yapacağız. Kültür parkın içinde engelli çocukların eğitimi ile ilgili birimler olacak, yaşlıların hayatlarına devam edeceği ama toplumdan kopmayacağı bir yaşam merkezi olacak. Anne çocuk gelişimi ile ilgili eğitimler, kreş olacak. Bunun içerisinde kent tiyatrosu, kent konservatuarı olacak. Sevgili arkadaşlarım bir hayalim var 29 Ekimlerde 1881 çift o kültür parkta yapacağımız balo ve gösteri salonunda dans edecekler. Beş yıl içinde bunu size gerçekleştireceğiz. Zaten bu sözlerimi tutmazsam ikinci dönem aday olmayacağım.” dedi. 

AYDA KEŞAN EKONOMİSİNE 2 MİLYON 200 BİN LİRA PARA GELECEK 

Bir fabrikanın müdürü arkadaşının istediğini partilileriyle paylaşan Bezbaş, “400 işçi alacağını söyledi, diğer arkadaşlarla birlikte 1000 tane personeli şuan da diğer sektördeki arkadaşlarla istihdam yaratabiliriz ama bir sorunumuz var dedi. Nedir hocam dedim. Kreş olmadığını söyledi. Her yerde var, bizde de var olduğunu söyledim. Sizin saatlerinizin bizim saatlerimize uymadığını söyledi. Olması gereken kreşin sabah 07.00 akşam 07.00 hizmet vermesi gerekiyor. 12 ay açık kalması gerekiyor. Dedim ki ‘sevgili arkadaşım bana müsaade et 31 Mart’ı görelim’ bir yıl içinde sizi hayallerinize kavuştururuz. Düşünsenenize 1000 tane insana istihdam hazır. 24 ile 42 yaş arası çalışabilecek kadınlar hazır. Şu anda en büyük sorun öğretmen işsizliği değil mi? Her işte 3 tane kreş açsak 20 kişilik sınıflardan 15’er sınıf olsa 300 kişi, 3 kreş 900 kişi, 45 tane öğretmene iş hazır. Yöneticisi var bunun zaten belediyenin elinde gani gani yardımcı personel var. Yardımcı anne olarak çalıştırabileceğimiz personelimiz var, temizlikçi olarak çalıştıracağımız personel var. Varsın müdürlerin odacıları olmasın, oraya görevlendiririz. Benim odacım olmayacağına göre müdürün nasıl olacak? Belediye başkanı makam arabası kullanmayacak da müdürlerler kullanacak mı? Kullanmayacak. Herkes kendi arabasıyla gidip gelecek işe. Bu kreşi açtığımız andan itibaren 1000 tane insan gönül rahatlığıyla 2200 lira maaş veriyorlar, iyi bir parayla çalışacaklar. Ayda Keşan ekonomisine 2 milyon 200 bin lira para gelecek. Bu para hem esnafa hem çalışan ailelere verilecek. Bu insanların sigortaları ödenecek. Bu insanlar helal para kazanacaklar. Şehrimize de katkıda bulunacaklar.” diye konuştu. 

YEMEK ÇOK KOLAY, TÜKETMEK ÇOK KOLAY, ÜRETMEK LAZIM

Bir başka projesinin de belediye arazisine ekecekleri ürünleri, pazarlayarak gelir elde etmek olduğunu söyleyen Bezbaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün yine FOX TV’ de Tunceli Ovacık Belediyesi vardı. 1957 yılından sonra bu ülke üretimden koparıldı. Dalga geçtiler bizimle ‘nohut ekeceğiz dedik’ diye. Hazıra alışmış adamlar. Nohut yiyoruz biz dedi. Yemek çok kolay, tüketmek çok kolay, üretmek lazım. Keşan belediyesinin 400 dönüm tarlası var. Biz bunlara ne yapacağız onu söyleyeyim, Park ve bahçeler müdürlüğü ile birlikte tarım ve hayvancılık müdürlüğüne dönüştürülebiliyor.  Park Ve Bahçeler Müdürlüğü çiçek ekmek yerine bölgemizin hayvan ırklarının ıslah etmeyi, bölgemizde verimli bitkileri, verimli tohumları geliştirmeyi amaç edinebilir, örnek projeler yapabilir. Biz bir proje yatık, 100 aileye 10ar tane keçi projemiz var. Maliyeti 500 bin lira. 100 tane aileye bir kompleks içinde önce işi öğreteceğiz, 100 tane dezavantajlı aileye iş imkanı sağlayacağız ve uzak hedefte bu işletmede Keşan Belediyesi’nin kendi süt ünitesini kuracağız. Bunda bir amacım şu, zaman zaman köylerde süt krizi yaşanıyor. Süt fiyatlarını arttırmak isteyince üreticiler almıyor fabrikatörler. Keşan belediyesinin kuracağı süt tesisi o günler için var olacak, o gün o üreticinin yanında olacak. Bunun örneği Tire İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire Kooperatifi adı altında yapılıyor.  Mal üretenden mal alıyorlar, yoğurt üretenden yoğurt alıyorlar. Nakit para dağıtmıyorlar dezavantajlı topluluklara yardım yapıyorlar ve bu yolda kooperatifler %3 00 büyüdü. Bu sabah yine bir haber okudum 16 milyon tane insan gıda problemi yaşıyor yani yeterli beslenme yok. Çözüm kooperatif. Örnek olacağız, örnek kooperatifler kuracağız.”

KEŞAN’IN MALI VAR, DEĞERİ BİLİNMİYOR

Projelerine Keşan Halk Şirketi ile yapacakları konusuna değinen Bezbaş, “Belediyenin bir şirketi var Halk ekmek şirketi, size söz veriyorum o şirketin başına kesinlikle güvenilir insanlar koyacağım ve her yıl bütçesini sizlere kamuoyu önünde sizlerle birlikte hesabını vereceğim. Diyeceğim ki gelir bu, gider bu. Keşan’ın malı var, değeri bilinmiyor. Erikli’de bir otelimiz var. Cüzi paralarla kiraya verilmiş. O oteli hemen alacağım. Belediye başkanı o kalem elime geçtikten sonra beni bilirler ne kadar deli olduğumu hiç kimse bana karışamaz o oteli alacağım ve o otelde Mayıs, Haziran aylarında emeklileri ve engelli kardeşlerimizin, Eylül ve Ekim aylarını da katın bunların arasına. Temmuz ve ağustos aylarında da öğrencilerimize İngilizce ve matematik kampı yapacağım ve bu insanları seçerken gerçekten deniz görmemiş, denize gitmemiş insanlardan tercih edeceğim. Kimseye torpil geçmeyeceğim. Halkın olan halka dönecek. Halk ekmekten elde ettiğimiz geliri bu insanları orada misafir etmek için kullanacağız. Bir kuruşuna dahi dokunmadan onları orada misafir edeceğiz ve o çocuklara Atatürk sevgisini öğreteceğiz, o çocuklara Cumhuriyet sevgisini öğreteceğiz, o çocuklara İngilizce ve matematik öğreteceğiz. Savaş anında geometri kitabı yazan bir adamın torunlarıyız biz. Atatürk’ün torunlarıyız. 

MEHMET GEMİCİ’Yİ NASIL ANIYORSAK BU TOPLUM BİZİ DE ANACAK

Başkanlığı döneminde iyi anılmak için çalışacaklarını ifade eden Bezbaş, “Meclis üyesi arkadaşlarımızla, bizimle yola çıkmak isteyen arkadaşlarımızla konuştuk, toplantı yaptık. Bu topluma Mehmet Gemici’yi nasıl anıyorsak bu toplum bizi de anacak. Menfaatlerimizle anılmayacağız, hizmetlerimizle anılacağız. 07.30’da Mustafa Bezbaş o belediyenin kapısında olacak.  Kim geç geldi, kim ne yaptı hepsini görecek. Kimse kusura bakmasın benim halkım terliyorken ben orada birilerini semirtemem. Biz bu şehre benim vizyonumla, benim misyonumla hizmet edeceğiz. Bizim 100 civarında çalışanımız var bir ay toplantı yapmayalım ayar kaçıyor. 15 yıldan beri Belediye personeliyle toplantı yapılmamış. Böyle bir bütçeyi böyle bir müdürlüğü bu şekilde yönetemezsiniz. Size söz veriyorum sabah bütün müdürlerden hedeflerini alacağım, akşam da gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini öğreneceğim.” 

İKİNCİ DÖNEMDEN SONRA KİM DEVAM ETMEK İSTİYORSA GELSİN BUYURSUN GÖREVİNİ YAPSIN

Son olarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün yolundan ayrılmayacağına namus ve şeref sözü verdiğini, on beş yıl FETÖ’cülerle mücadele ettiklerini söyleyen Bezbaş, “Biz onlarla mücadele ederken en güvendiğimiz insanlar bizlere çocuklarını emanet etti.  Ama hiç yenilmedik. Biliyorduk ki biz Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, Cumhuriyet’in yolundan giden mağdur olmaz. Onlar doğru yolda ilerlerler. Bizim bir tane açığa alınan öğrencimiz yok. Hepsi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu güzel ülkeye hizmet derdinde. Ben hayatım boyunca hep insan biriktirmeye gayret gösterdim, insan kaybetmeyi sevmem. İnsan kaybetmek çok kolaydır, kaybettiğimiz insanın yerine başka birini koyamazsınız. Herkesin bir dünyası vardır, kimisi aynı kalıyor kimisi ilerliyor. Hepimizin ortak bir dileği bu güzel şehri, ülkeyi çocuklarımıza yaşanabilir bir halde bırakmak. Benim de en büyük hayalim bu güzel şehre hizmet etmek.  Bir söz daha iki dönemin sonunda tekrar karşınıza çıkacağım ve diyeceğim ki; Amerika dünyanın niye süper gücü? Çünkü kurallar belli iki dönemden sonra siyaset yapan yok. Biz de bu kriterleri örnek almalıyız. İkinci dönemden sonra kim devam etmek istiyorsa gelsin buyursun görevini yapsın. Yaklaşık iki aydan beri bir ekip çalışması içerisinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Gençlerin misyonları ve vizyonları bizden daha farklı. Son olarak Keşan’da bir müzik festivali yapmak istiyoruz. Roman çocukları çok yetenekli çocuklar bizler onları konservatuarlarda yetiştireceğiz. Uluslar arası bir roman festivali düzenleyeceğiz. Keşan’ın güzel ezgilerini bütün dünyaya tanıtacağız. Keşan yeni bir şehir değildir. Keşan demokrasisiyle, tarihiyle hikaye yazmış bir şehirdir. Kültür park’ın içerisinde mutlaka bir müze olacak. Elinizde geçmişten kalan Keşan’a ait eşyaları sergileyeceğiz. Son sözüm şu;  ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün yolundan ayrılmayacağıma namus ve şeref sözü veriyorum. Yolunuz yolumuzdur, yolumuz yolunuzdur.” şeklinde konuştu.