7 Haziran 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde CHP’den Edirne Milletvekili aday adayı olan Keşan Final Dergisi Dershanesi ve Gazetemiz sahibi Mustafa Bezbaş, Keşan’daki aday adaylık açıklamasını geçen Cumartesi günü Eski Adliye Binası’nda bulunan CHP Keşan İlçe Başkanlığı lokalinde yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi. Parti binasına gelmeden önce Atatürk Parkı önünde toplanan yüzlerce Bezbaş destekçisi,  CHP Keşan İlçe Binası’na, davul zurna eşliğinde ve “Halkçı Mustafa” sloganları ile geldi.

 Saat 12.00’de gerçekleştirilen aday adaylık açıklamasına, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Yetim, Bezbaş’ın yakınları ve çok sayıda partili katıldı.

 CHP İlçe binasının salonunun ve bina koridorlarının hınca hınç dolduğu toplantıda, Bezbaş’ın konuşmasını dinlemek için Keşanspor Lokali’ne kadar uzayan bir partili ve vatandaş topluluğunun olduğu görüldü.

GÜMÜLCİNELİ: BU HEYECANI BU COŞKUYU 7 HAZİRAN’A TAŞIMALIYIZ

Toplantının açış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Gümülcineli şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi 7 Haziran Genel Seçimlerine yönelik partimizin aldığı karar gereği, adaylarımızı önseçim ile belirleyeceğiz. Bu anlamda partimizin il bazında 17 tane aday adayı var. Sırasıyla ilçemizde kendilerini tanıtım amacıyla program düzenliyorlar. Şu anda Keşanlı aday adaylarımızdan Mustafa Bezbaş burada aday adaylığını açıklayacak. Ben sözlerimi Sayın Bezbaş’a vermeden önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde de bu heyecanı, bu ilgiyi, bu coşkuyu sandıklara da yansıtırız. CHP iktidarında kadınımızın şiddete maruz kalmadığı bir Türkiye’yi arzuladığımız bir şekilde bulmuş oluruz.”

Mustafa Bezbaş da konuşmasına önceki hafta Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde şehit düşen Akın Buluş’u saygıyla andığını belirterek, Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı ve “Başta Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Bülent Ecevit olmak üzere CHP’ye hizmet eden tüm Genel başkanlara teşekkür ederek devam eden Mustafa Bezbaş, şunları söyledi: “Bu partiyi bizlere teslim ettiler. Diğer partilerin liderlerini gördükçe, bizim partimizin özellikleri bir o kadar daha ortaya çıkıyor.” dedi.

NEDEN ADAY OLDUM?

Bezbaş, sözlerinin devamında ise Keşan’da görev yapan eski Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları ile Belediye Meclisi Üyelerine ve Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a teker teker teşekkür ettikten sonra neden aday olduğunu şu şekilde açıkladı: “Neden aday oldun diye sorarsanız, beni anam 80 dönüm tarla ile okuttu. Ekmek mücadelesinde kendimize göre başarılı olduk ve toplum içinden de kopmadık. Ben 44 yaşındayım. Keşan’a eğitim anlamında maddi manevi her türlü yardımı yaptım. Siyasette insanlarla rakip oldum ama düşman olmadım. Dostluğu, sevgiyi, partidaşlığı hepsini bir yerde tuttum. Eğitimli bir insanın önce kendi ülkesine, sonra dünyaya bir şekilde hizmet etmesi gerekir. Ama maalesef savaşlar, dünyadaki kapitalizmin vahşi darbeleri, her gün bölgemizi kan gölüne çeviriyor. Bunlarla mücadele etmek için genç insanlara ihtiyaç vardır. Edirne’de Kıyık’ta arkadaşlarla bir toplantı yaptık. Orada dedim ki, ben Keşan’da ne konuşursam, Edirne’de de, Uzunköprü’de de, İpsala’da da aynı şeyi konuşacağım. Seçildikten sonra halkına telefonunu açmayan belediye başkanı bizim belediye başkanımız değildir. Seçildikten sonra halkının önüne duvar ören adam bizim belediye başkanımız değildir. Kimse kusura bakmasın. Mehmet Başkan da burada Belediye başkanlığı yapıyor. Ama çıkıyor kapıdan herkes istediği gibi görüşüyor. Bizim partimizin gece gündüz emek veren, alın teri akıtarak, çoluğunu çocuğunu evinde bırakarak, yağmur çamur koşturarak seçtiği insanlar, topluma da saygılı olacak. Ben bu anlamda sayın Keşan Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Biz beraber varız. Halktan kopuk belediye, siyasetçi olmaz.

BEN KEŞAN ÇOCUĞUYUM

Büyük adam olmak için siyaset yapmıyoruz biz. Biz topluma hizmet etmek için siyaset yapıyoruz. Hatır için konuşmak olmaz. Edirneliler nerelisin dediler. Bende Keşanlıyım, Büyükdoğanca Köyü’ndenim dedim. Anam ne Edirneli, babam Uzunköprülü değil. Yani insanlardan gezip gezip oy almak için türlü türlü yalanlar atmanın bir anlamı yok. Ben Keşan çocuğuyum. Bana oy verecekseniz, 550 milletvekilinin içinde kürsüye çıktığı zaman bu adam bizi temsil edebilir mi, eğitimi var mı, donanımı var mı, dik durur mu, partinin kurallarına uyar mı, geçmişinde ihanet var mı? Bunları araştırın dedim. Siyaset bir günlük iş değil. Siyaset ömür boyu. Çünkü bu adamların oyları düşüyor. İktidar alternatifi yaratacağız. Ben bunu orada da söyledim, burada da söylüyorum.

BİZ İKTİDARIN ALTERNATİFİYİZ

Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmak için, Edirne’yi 3-0 yapmak için ve kendimde Milli Eğitim Bakanı olmak için adayım. Kim bizim oyumuzu arttıracak, 17 tane aday adayı arkadaşımız var. Lütfen seçimden seçime partiye gelip, istedikleri aday olmayınca kenarlara çekilip, partimiz aleyhine çalışanları not edin. Benim için onlar önemli. Adayımız kim olursa olsun, sonuna kadar arkasında duran, partisine sahip çıkan, kendisini partinin üzerinde görmeyen insanlara ihtiyacımız var. Biz ancak onlarla iktidar olabiliriz. Kızan kızsın, darılan darılsın. Ben Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gezmeye 4 kişi bulabildim. Ondan sonra da tavrımı koydum. Belki bende karşıydım adaya ama partimiz karar vermiş. Burası baba ocağı. Burada kural konulduğunda herkes buna uyacak. Bunun ötesi berisi yok. Biz sadece kendimiz yokuz. Herkes işini gücünü bırakmış, Enez’den, İpsala’dan, gelen insanlarımızın ne menfaati var da buraya geliyorlar? Bu davaya inandıkları için geliyorlar. Yeter artık diyorlar, kadınlarımız katlediliyor, şiddet görüyor, çiftçi bitti, işçi bitti, ülke yönetilemez halde. Bunu demek için geliyorlar. Biz alternatifiz. Cumhuriyet Halk Parti’den büyük alternatif olmaz. Artık Kendimizi çekelemeyi bırakalım. Kolay değil yerelde belediyecilik yapmakta, siyaset yapmakta. Her şeye saldırıyorlar. Hepimiz partililerimizin, seçilmişlerimizin arkasında durmalıyız. Onlara güzel katkılarda bulunmalıyız.

KİM BİZİ EDİRNE’DE 3-0’A GÖTÜRECEKSE TERCİHİMİZ O OLSUN

Elimizden ne geliyorsa, komşumuzu ikna etmeliyiz. Komşunuza sorun; hangi adayımızı sıralamaya sokarsak, başka partiden oy alabiliriz? Hangi adayımızı sıralamaya sokarsak bize oy verirsiniz? İşte sizin oylarınız ona göre belirlensin. Kim layıksa, kim bizim partimizin oylarını arttıracaksa, kim bizi 3-0’a götürecekse, tercihiniz o olsun. Geri kalanı bizim hepsi bizim arkadaşımız. Önemli olan vicdanınıza bunu sorun. En güzel anket sizsiniz.  Ona göre de kararınızı verin ve bu insanlar bizi Ankara’da temsil etsin. İnsanlar hep şunu düşünüyorlar. Biz iktidar olabilir miyiz? Biz iktidar olabiliriz. İktidar olmanın koşulu şu, öncelikle hepimiz iktidar olmayı isteyeceğiz. İktidar olmanın yolu inanmaktan geçer. Ben hedefimi koydum, siz de koyun. Hedef koyduğumuz zaman bu işleri başarırız. Hedefsiz bu işler olmaz. Cumhuriyet Halk Parti iktidarı için bütün koşullar oluşmuş.13 sene önce iktidara gelmiş olan parti verdiği destekleri yarı yarıya düşürmüş. İnsanların desteklemeleri verilecek. İnsanlarımız kış kıyamette para bekliyor, evlerine bir şeyler götürecekler. Ama 15 güne yaydılar. Çiftçiye hakaret ediyorlar, bizim üreticimizle dalga geçiyorlar.

MAZOT 1,5 LİRA OLACAK

Artık komşunuza bağıra bağıra söyleyin. Biz iktidara geliyoruz. Emekliye bin 500 lira maaş veriyoruz. Kaynak nerede, bu iktidar yandaşlarına 100 milyar buluyorsa biz de buluruz. Mazot 1,5 lira olacak. Nasıl vereceksiniz” diye soranlar,  rafineri çıkışı 60 kuruş, 90 kuruşta devlet kar edecek. Her çiftçinin ÇKS’si var. Onlar gemiciklere nasıl veriyorsa, biz de vereceğiz. Onlar Rusya’dan kalkan uçaklara nasıl veriyorsa biz de vereceğiz. Çiftçinin ürününü 1 yıl önceden fiyatını açıklayacağız. Ne ekecekse çiftçimiz ona göre ekecek. Hesabını ona göre yapacak.

ÖN SEÇİMDE MUSTAFA’YI ÇIKARIN TÜRKİYE TANISIN

Annem bana dedi ki, ‘Ya Mustafa sen seçilirsen her gün mecliste kavga edersin, ben nasıl uyuyacağım.’ Onun da korkusu o. Hepimiz için geçerli bu. Gerekirse her gün bunlarla kavga da edeceğiz. Her gün Atatürk’e saldırdıkları yetmedi, şimdi de İsmet İnönü’ye saldırıyorlar. Her gün, Cumhuriyetin yarattığı bütün değerleri sattılar, yediler bir de bize küfrediyorlar. Biz bunlarla kavga etmeyeceğiz de kimle edeceğiz. Ama lafla kavga edeceğiz. Bilimsel bir şekilde onların yalanlarını ortaya koyarak kavga edeceğiz. Sevgili arkadaşlarım, sizlerden bir şey rica ediyorum. Muharrem İnce Yalova’da seçimi 1 oyla kazandı. Muharrem İnce’yi bütün Türkiye tanıdı. Herkes elini vicdanına koysun. Bu kızana destek olun. Ön seçimde Mustafa’yı da çıkarın, Türkiye tanısın. Ders çıkarmayı bilene CHP siyaset okuludur. 40 yılı devirmiş arkadaşlarımız var. Tecrübeleri, yaşanmışlıkları var. Bunları anlarsak, dinlersek güzel şeyler ortaya çıkar.

İKTİDAR OLMAK İSTİYORSAK BİRBİRİMİZİ SEVECEĞİZ

 

Ben size bir söz veriyorum. Eğer milletvekili çıkarsam, hiç bir şekilde Keşan’da siyasetin bölünmesine izin vermem. Kimsenin; belediye başkanına, ilçe başkanına, il genel meclisi üyelerine belediye meclisi üyelerine hakaret etmesine izin vermem. Bu partide disiplin mekanizmasını işletirim. Kimse kusura bakmasın, herkes haddini bilecek. Herkes yaptığı kadar işin karşılığını alacak. Biz iktidar olmak istiyorsak birbirimizi seveceğiz, biz iktidar olmak istiyorsak barış içinde yaşayacağız. Biz iktidar olmak istiyorsak kahvelerde dedikodu yapmayacağız. Yüzüne gidip düşüncemizi söyleyeceğiz. O zaman iktidar olabiliriz. Partililerimizden isteğim şu; kapı kapı gezilmeye başlandığını görüyoruz. Aday adayları için kapı kapı gezmek güzel de adaylık sıralamaları belli olduktan sonra bize kapı kapı gezecek kaç kişi kalacak. Ben onu merak ediyorum. Cumhuriyet Halk Partililik bu.

SEÇİLİRSEM ÇALIŞKAN MİLLETVEKİLİNDEN 2 KAT DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIM

Ben seçilirsem CHP var, ben seçilemezsem CHP yok. Yok, böyle bir şey. Kimse kusura bakmasın. Bu soğuk havada farklı ilçelerden buraya gelenler var, köylerden buraya gelenler var. Bu karda çamurda, bu gariban kızanın kalbini kırmadınız. Bu kızan da sizi utandırmayacak. Bunu da böyle bilin. Keşan’ın adını hiç bir zaman kara bir leke olarak andırmayacağım, Keşan’a hizmet edeceğim. Seçilmiş arkadaşlarımızla beraber mücadele edeceğim. Sizlerin sevgisi ve saygısıyla Meclisin en çalışkan milletvekili olacağım. Her gittiğim köyde ‘Sizin milletvekilleriniz köylerimize gelmiyor’ diyorlar. Ankara’ya taşınmayacağım. 3 gün Ankara’ya gideceğim, 4 gün Edirne’de olacağım. Başka türlü kocaman ilde insanlara kendimizi anlatamayız. Söz veriyorum, en çalışkan milletvekili kimse 2 katı fazla çalışacağım.”

Bezbaş’ın 20 dakika kadar süren konuşması sık sık alkışlarla ve “Halkçı Mustafa”  sloganlarıyla kesildi. Bezbaş, sözlerinin sonunda İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile el ele tutuşarak birlik beraberlik fotoğrafı verdi.

EDİRNE ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

CHP 25. Dönem Edirne Milletvekili Mustafa Bezbaş, CHP Keşan İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamadan sonra 50 araçlık konvoyla Edirne’ye doğru yola çıktı. Saat 15.00’teki açıklamasında CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Şenol Geçmiş ve partililer karşıladı. İl Başkanlığı binasında basına fotoğraf çektiren Bezbaş, konuşmasını yapmak üzere dışarı çıktı . İlk olarak konuşan CHP Edirne İl Başkanı Bozkurt, Milletvekili aday adayı Bezbaş’ı kutlayarak kendisine başarılar diledi.  Bozkurt ülkenin düştüğü durumdan bahsetti ve şunları söyledi: “Bu devrimci ateşi var ya Trakya’dan çıkan bu umut ışığı var ya Edirne’den 3 aday arkadaşımızı Ankara’ya göndereceğiz, tüm aday adayı arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum bu güzelliği yaşattıkları için.”

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN BEN DE MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLACAĞIM

İl Başkanı Bozkurt’tan sonra konuşan Bezbaş, partisinin aday adaylarının kendisinin arkadaşı, yoldaşı, partidaşı olduğunu ve onların hepsini sevgi dolu kucakladığını söyledi. Üyelerin aday adaylardan hangisini layık görürse Ankara’ya gideceğini ifade ettikten sonra şunları kaydetti: “Benim bir hedefim var. Benim hedefim iktidar olmak, Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak ben de Milli Eğitim Bakanı olmak istiyorum.  Oy verirken lütfen iyi düşünün sıralamaya dikkat edelim. Merkezin Edirne’nin bir adayı olsun, büyük ilçe Keşan’ın bir adayı olsun, ilin ortasında bulunan kentimiz Uzunköprü’nün bir adayı olsun. Top yekûn hepimiz mücadele edelim ki 3-0 yapalım. Siyaset niçin yapılır iktidar olmak için yapılır. 13 yıldan beri bize yapmadıkları kötülük kalmadı. Çocuklarımız işsiz fabrikalar kapanıyor, üretime dönük hiçbir yatırım yok. Çiftçilerin desteklemeleri yarı yarıya düşürüldü. Memur işçi perişan. Bunlar üç ‘Y’ ile geldiler üç ‘Y’nin sonuncusunu da başımıza Yeni güvenlik yasası çıkartarak hepimizi içeri atmaya karar verdiler.”

ATATÜRK’ÜN, İSMET İNÖNÜ’NÜN, BÜLENT ECEVİT’İN EMANETİNİ KORUMAK İÇİN SAVAŞACAĞIZ

Bezbaş, AK Parti’nin demokrasi düşmanı olduğunu belirterek, “Birbirimize sahip çıkacağız. Bir olacağız, diri olacağız, birbirimize sahip çıkacağız, partililere sahip çıkacağız arkadaşlar. Beni belediye başkanı olarak atamadılar, gittim belediye başkanımızın elini sıktım tebrik ettim, ‘sonuna kadar arkandayım’  deyip seçim çalışmalarında yanında oldum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Çalışacak 4 kişi buldum, teşkilatım 22 köy verdi köy köy gezdim bütün köy konuşmalarını ben yaptım. Bu parti kendi çocuklarına partisi için çalışanlara partisiyle yatıp kalkanlara teşkilatlarının sıkıntısını bilenlere sahip çıkacak ki yarın zor bir günde korkmayacak gidip mecliste, kavga da edecek, savaş da yapacak, bu ülkenin laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün Bülent Ecevit’in bize bıraktığı bu emaneti korumak için sonuna kadar savaşacak sonuna kadar mücadele edecek milletvekilleri istiyoruz arkadaşlar.”

44 YAŞINDAYIM ÜLKEYE HİZMET EDECEK YAŞTAYIM

Halka söz verdiğini çok çalışacağını Edirne’nin en çalışkan milletvekillerinden biri olacağını söyleyen Bezbaş, sıkılmadık el uğranmadık kahve, çayı içilmedik insan bırakmayacaklarını da ekledi. Bezbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Dostlar içinizden biriyim fakir fukara bir ailenin çocuğuyum okuduk. Ailemiz bizi bir yerlere getirdi. Çalıştık biz de üzerlerine koyduk. 44 yaşındayım tam ülkeye hizmet edeceğim bir yaş. Bu şehre hizmet etmeye geliyoruz. Artık yarışın sonuna geliyoruz. Sizden bir ricam olacak, artık partimizle ilgili konuşmayalım. Bakın ön seçim istedik ön seçim geldi. Partimize canlılık kazandı. Şu anda 3-0 yapma ihtimalimiz çok yüksek. Çalışırsak, mücadele edersek, heyecanımızı korursak bunu başarmamız için neden olmaz. Ve genel merkeze de giderken elimiz güçlü gideceğiz.  Oyları biz veriyoruz. Parti meclisinde Edirne Milletvekili yok. Gideceğiz hakkımızı isteyeceğiz. Dik duracağız. Bizi siz buralara yolladınız biz de hakkınızı isteyeceğiz. Önce parti meclisi MYK iktidar geldiğimizde de bakanlık isteyeceğiz. Bu güzel şehre bu güzel insanların yaşadığı bu çağdaş demokratik şehre yaşayan milletvekilleri yaşayan bakanları getireceğiz teşkilatlarımızla birlikte. Ahmet abi taa İstanbul’dan geldi oksijen tüpüyle yaşıyor. Bu inancı gösterir, bu partisine inancı gösterir. Bu partinin iktidara gelmesinin inancını gösterir. Hepinize bu şerefi yaşatmak için gece gündüz çalışacağım. Keşanlı Halkçı Mustafa birinci olarak çıkacak, arkasındaki 2 milletvekili de 3-0’la milletvekili olarak Ankara’ya gidecek. Sevgili partililerim oyunuzu kullanırken lütfen dikkat edin. Elinizi kalbinizin üstüne koyun kimler hak ediyor, kimler bu görevi layıkıyla yapabilir, tahsili yeterli mi eğitimi yeterli mi, bu işi yapıp yapamayacağına bakın 550 insandan bir tanesini seçeceksiniz. Komşunuza bir sorun biz iktidar olmak istiyoruz sizin de oyunuza talibiz, sizin de oyunuza ihtiyacımız var. Sen başka partiye oy vermiş olabilirsin. Artık biz senin oyunu istiyoruz. Hangi adayımızı sıralamaya sokarsak sen bize oy verirsin. Sen hangi adaylarla 3-0’la Ankara’ya gideriz. Allah bizi iktidar günlerini göstersin. 

UZUNKÖPRÜ ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Edirne’deki aday adaylık açıklamasından sonra Bezbaş ve beraberindeki partililer, CHP Uzunköprü İlçe Başkanlığındaki açıklama için hareket etti. Burada CHP Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ve partililer karşıladı. CHP Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş, CHP Genel Merkezi’nin15 Şubat 2015 tarihinde almış olduğu karara göre Edirne’de üye bazında ön seçimde 29 Mart 2015 tarihinde adaylarını belirleyeceklerini hatırlattıktan sonra şunları kaydetti: “Bu bağlamda bugün Sayın Mustafa Bezbaş’ın aday adaylığı için toplanmış bulunuyoruz. Bu bir aday tanıtım toplantısı olduğu için ben sözü fazla uzatmayacağım. Öncelikle kendisine başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. 29 Mart’ta inşallah ne olursa olsun 17 adaydan 3’ü bizim adayımız olarak belirlenecek ondan sonra da bu kalabalık bu coşkuyla bu inançla 7 Haziran’da inşallah partimizi iktidar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da başbakan yapacağız. Ben sözü belediye başkanıma bırakıyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” İlçe Başkanı İnanç Sülüş’ten sonra söz olan Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, gelen partililere ve misafirlere teşekkür ettikten sonra şöyle konuştu: “Değerli partililerim değerli misafirlerimiz, hoş geldiniz. Çok sevgili Mustafa Hocam hoş geldiniz. İlçe başkanım söyledi 29 Mart’ta CHP atamayla değil kendi üyeleri arasında yapacağı ön seçimle adaylarını belirleyecek. CHP’nin demokratik bir parti olduğunun cumhuriyetçi bir parti olduğunun yegâne göstergesi budur arkadaşlar. Yıllardır göstermiştir bu seçimde de gereğini yapmaktadır. Elimizden geldiği kadar aday adaylarımızın açıklamalarının yanlarında olmaya çalışıyoruz.” dedi.

EĞİTİME KİM KATKI YAPARSA ONU TAKDİR EDERİM

CHP 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bezbaş, hayatı boyunca eğitimle uğraştığını eğitimden ekmek yediğini ve hayatı boyunca CHP’yi utandıracak, kendisini utandıracak, hiçbir hareketin içerisine girmediğini ifade etti. Bezbaş, şunları söyledi: “Bugüne kadar eğitim için her şeyi yaptım, bugün bir Fen Lisesi’ni bir Anadolu Öğretmen Lisesi, Uzunköprü’ye bir üniversite getirilsin hangi parti olursa olsun gider onu takdir ederim. Çünkü biz bu ülkeyi eğitim yoluyla kalkındırabiliriz. Başka derdimiz yok. Bakın 4+4+4 ile eğitimi dinselleştirdiler. Bizim öğretmen arkadaşlarımızın müdürlüklerini aldılar kendi adamlarını koydular. Hayatta en önemli şey bilgidir. Bilgili donanımlı müdürleri görevlerinden alıyorsun yerine yetersiz insanları alıyorsun nasıl yönetecek okulu bunlar. Bu kadar bilgiye düşman iktidar olabilir mi?”

TEŞKİLATLARIN KIYMETİNİ BİLECEKSİN

Bezbaş, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen’e 2 dönem yerelde iktidar keyfini yaşattıktan teşekkür ettikten sonra,             “Gencecik bir ilçe başkanı var siyasette önü açık olsun zor işi var ona da siyasi hayatında başarılar diliyorum” dedi. Bezbaş, sözlerini şöyle devam etti: “Geçenlerde Edirne’nin Kıyık Mahallesinde partililerimizle güzel bir buluşmamız oldu. Güzel bir konuşma yaptım, kaynaşma oldu havaya girdim. Bizim Kürt Halit bana bir ders verdi. Bak dedi ‘kızan, ben seni kızanlığından beri tanıyorum. Senin ne kadar insanlıklı olduğunu biliyorum. Din, dil, ırk ayırmadığını biliyorum. Sen Kıbrıs’tayken Halkın Sesi Gazetesi’nde yazdığın yazıları okurduk. Elimizde büyüdün. Biz seninle Enezliler olarak koluna girip Ankara’ya gittiksek biz seninle buralarda koşturuyorsak. Sen bizim kıymetimizi bileceksin, sen bu partiye hizmet edenlerin kıymetini bileceksin. Sen teşkilatların kıymetini bileceksin. Maalesef dışarıdan gelenler bizim kıymetimizi bilmiyorlar. Bari içerdeki kızanlarımız erken öğrensin.’

Bezbaş’ın konuşmasından sonra Uzunköprü Basını’ndan Selim Bekar, aday adaylık sürecinde tüm aday adaylarına başarı diledikten sonra seçim hakkındaki düşüncelerini aktardı. Karşılıklı görüş alışverişinden sonra toplantı sona erdi. Bezbaş ve beraberindeki partililer Keşan’a dönüş yaptı.