AYGÜL KONAR

BİLİM VE TEKNOLOJİYE OLAN İLGİSİNİ CANLI TUTMAK OLACAK

Keşan’da bilimsel ve teknolojik gelişmelerin izlenebileceği, içerisinde dijital kütüphanenin de yer alacağı bir “Bilim ve Teknoloji Merkezi” kuracaklarını söyleyen Bezbaş, esnafla bir araya gelerek Keşan için yeni bir vizyon sağlayacak Bilim ve Teknoloji Merkezi projesinden bahsetti.

Bezbaş:“Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin temel hedefi; küçük çocuklardan yaşlılara kadar tüm topluma güncel bilimsel çalışmaları tanıtarak, halkın doğrudan bilimsel çalışma pratiği içinde yer almasını sağlayan birtakım atölye çalışmalarını gerçekleştirerek, çeşitli seminer ve yarışma faaliyetleri düzenleyerek şehirde yaşayan insanların bilim ve teknolojiye olan ilgisini canlı tutmak olacaktır.” ifadelerini kullandı.

BUNUN İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Keşan’ın ilerleme yolunda dinamizmini kaybettiğine değinen Bezbaş, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:“Keşan, son yıllarda dinamizmini kaybediyor. Çünkü gençlerini kaybediyor. Gençler Keşan’da gelecek göremiyor. Gözlerini ve yönlerini mecburen dışarıya çeviriyorlar. Benim başkan olarak en büyük projem, en büyük hayalim gençlerin bakışlarını ve yönünü Keşan’a çevirebilmektir. Bunun için çok çalışacağız. Gerekirse uyumayacağız. Çalışırken dinleneceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.’ İşte bu yüzden çalışacağız!”