HABER MERKEZİ

ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ

İlk olarak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne gelen Cumhur İttifakı’nı, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atakan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette Helvacıoğlu, esnafa yönelik projeler hakkında bilgi verdi. İsmail Atakan ise, seçimlerin bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, Cumhur İttifakı’na seçimlerde başarılar diledi.

ESNAF ODALARI BİNASI

Heyet daha sonra, esnaf odalarının bulunduğu binaya geçti. Saat 15.30 sıralarında binaya gelen Helvacıoğlu ve meclis üyesi adayları ile bazı parti yöneticileri, oda başkanları tarafından karşılandı. Oda başkanları adına söz alan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Mustafa Helvacıoğlu ve beraberindekilere “Hoş geldiniz” diyerek, seçimlerde başarılar diledi. Daha sonra söz alan Helvacıoğlu ise, STK’ların toplumun önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, yeni dönem yönetim modelinde esnaf odalarının önemli bir noktada olacağını söyledi.

“ORTAK AKIL İLE ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Mustafa Helvacıoğlu, “Geleceği düşünerek hazırladığımız projelerde esnafımız önemli bir yer tutuyor. Göreve gelmemiz halinde esnaf odalarımızın temsilcileri ile bir araya gelerek, ortak akıl ile çalışmalar yapacağız. Özellikle sanayi sitemiz ile ilgili birçok düşüncemiz var. Giriş ve çıkışları düzenleyerek tüm yolları yapacağız. En önemli ise dijital sanayi rehberi. Vatandaşlar telefonlarından bakarak, nereye nasıl gideceğini kolaylıkla bulacak.” dedi.

“KEŞAN’IN SORUNLARINI VE ÇÖZÜM YOLLARINI BİLİYORUZ”

Çarşı esnafı için çok önemli projelerinin bulunduğuna dikkat çeken Helvacıoğlu, “Modern çarşı projesi çok önemli. Çarşı merkezinde önemli caddelerde kaldırımları genişleterek, yaya trafiğini arttıracağız. Trafik sorunun da önüne geçerek bir hareketlilik sağlayacağız. Esnaf açısından özellikle Cumartesi günü Yunanistan’dan gelen misafirlerimiz büyük önem taşıyor. Onlara yönelik olarak yapacağımız çalışmalar var. Keşan’a alışveriş için gelen Yunanistanlı vatandaşlar için özel otopark hizmeti sunacağız. Güvenlik, rehber, tercüman gibi hizmetler ile daha fazla misafiri bölgeye çekme hedefindeyiz. Tüm esnaf ve işletme sahiplerine otoparklar indirimli olacak. Esnaf odaları ve ticaret odası ile işbirliğinde toplu iş yeri sitesi geliştireceğiz. Son dönemde işletmeler ara eleman bulmakta zorlanıyor. Önceliğimiz, işsiz vatandaşları meslek sahibi yapmak. Devlet destekli projeler ile meslek sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız kurs süresince hem maaşını alacak hem de mesleğinin kalifiye elemanı olacak. Keşan’ın sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz.” şeklinde konuştu.