Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İşçimen Hotel sahiplerinden Mustafa İşçimen, ErikliSahili’nde son dönemde yaşanan su sorunundan kaynaklanan hastalıkların arttığını savundu.

İşçimen, bayram tatili için Erikliye gelen 3 ailenin çocuklarının ishal oldukları gerekçesi ile Erikli’den ayrıldıklarını belirterek, bu tür olayların bölgeye zarar verdiğini vurguladı.

“MECİDİYE'DEKİ SUYUN ERİKLİ’YE GELMESİ GEREKLİ”

Erikli’nin bayramda yoğun olacağını her zaman dile getirdiklerini hatırlatan Mustafa İşçimen, şunları söyledi: “Şu anda Erikli’nin kaldıramayacağı bir kapasite var. Bu yoğunluk altyapıdaki eksiklikleri ortaya çıkardı. Özellikle bayram sürecince suda sıkıntı yaşadık. Sudaki bu sıkıntı otelimizde konaklamakta olan 3 ailenin erken çıkmasına neden oldu. Ailelerin çıkmalarının sebepleri çocuklarının ishal olmasıdır. Bakteriyel virüs kapmaları. Bu nedenlerden dolayı bir rapor alacaktık, fakat buradaki sağlık olacağının kapalı olmasından dolayı alamadık. Misafirlerimiz apar topar İstanbul'a geri dönmek zorunda kaldılar. Çocukları ishal olduklarından dolayı doktorlarını arayıp sordular. Doktorları ise çocuk olduğundan dolayı hemen gelmelerini istemiş. Bunlar bölge için hoş şeyler değil. Bu dönemde daha dikkatli ve sağlıklı şeyler olmasını beklerdik. Özellikle Mecidiye'deki suyun Erikli’ye gelmesi gibi konulara daha özen gösterilmesi lazım.”

“İNSAN SAĞLIĞI İLE OYNAYAMAZSINIZ”

İşçimen, “Son aldığımız hoş olmayan duyum, şebeke suyuna verilen suyun çok sağlıklı olmadığı yönündedir. Bataklık bir yerden suyun basıldığı, bu konuda ilgili bazı kesimlerin fotoğraf çekerek, tespit yapıldığı yönünde duyumlarımız var. Böyle bir şey varsa turizmciler olarak bunu yapanları kınıyoruz. İnsan sağlığı ile oynamak çok kötü bir şeydir. İnsan sağlığı ile oynayamazsınız. Vermiş olmak için de kötü şey veremezsiniz. İnsan sağlığı ile oynamak yerine suyu vermemek bizim için daha mantıklıdır. Biz bunların olacağını biliyorduk. Bu nedenle kurumları uyarıyorduk. Lakin bizi dinleyen dinledi, dinlemeyen dinlemedi. Sizler de Erikli’nin karışıklığını görüyorsunuz.” şeklinde konuştu.

ERİKLİ’DE YAŞAYAN İNSANLARIN ÖZEL HAYATI KALMADI

Kumsala bile çadır kurulduğunun altını çizen Mustafa İşçimen, sözlerini şöyle tamamladı: “Öyle insanlar var ki hiç çekinmeden başkasının evine girerek duş alabiliyor. Burada yaşayan kişilerin özel hayatı da kalmadı. Bu yaşananlar Erikli’nin ilerleyen zamanlarda çöküşünün başlangıcıdır.”