Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkan Yardımcısı ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Mustafa İşçimen, dün yaptığı açıklamada, Keşan’a açılacak olan Turizm Meslek Lisesi’nin 2013 yılının en güzel hediyesi olduğunu söyledi. Bu yıl sezonun Erikli sahilinde hızlı başladığını da belirten İşçimen, işlerin aynı güzellikle Eylül ayı sonuna kadar süreceğini tahmin ettiğini de ifade etti.

 ARA ELEMAN SIKINTIMIZ KALMAYACAK

Açıklamasına Turizm Meslek Lisesi hakkında düşüncelerini aktararak başlayan İşçimen, lisenin açılmasının bölge turizmi için en güzel 2013 yılı hediyesi olduğu kaydetti. İşçimen, şöyle konuştu: “Turizm bölgesi olan bölgelerin en büyük ihtiyacını ara eleman oluşturmaktadır. Biz bunu yıllarca dile getirdik ve önemini anlatmaya çalıştık. Artık Turizm Meslek Lisesi sayesinde ara eleman sıkıntımızı büyük ölçüde aşmış olacağız. Biz lisenin onayı gelene kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Eğer lise için bir uygulama alanı ihtiyacı olursa diye projeler hazırladık. Bu projelerimizi de Milli Eğitim Müdürlüğü ile de paylaşmak isteriz. Bu lisenin olgunlaşmasının zaman içinde kendiliğinden oluşacağını da düşünüyoruz. Eğitim olarak hızla gelişen bir bölge olduğumuz için bu lisenin daha yükseğinin olacağını görebiliyoruz. Keşan, eğitim merkezi olma yolunda çok ilerledi ve başarıları dünya çapına taştı.”

ERİKLİ SAHİLİNDE KİRALIK EV BİLE KALMADI

Henüz başlamakta olan yaz sezonu hakkında da değerlendirmede bulunan İşçimen,  bu yıl turizmde yüzde 50’lik bir artış gözlendiği belirterek, “Özellikle Erikli Sahili’nde Haziran ayındaki artış diğer yıllara  göre çok daha fazla oldu. Haziran ayı başı itibariyle Erikli’de hafta sonu ve hafta içi yer sıkıntısı yaşandı. Bugün itibariyle Erikli Sahili’nde kiralık boş ev bile kalmadı. Otellerin ve pansiyonların tam olarak dolu olması nedeniyle gelen misafirlerimizi ev pansiyonculuğuna yönlendirmekteyiz. Ancak bir kaç gündür bu bile çözüm olamadı. Bu da bu yıl Erikli’de erken bir yoğunluğun oluştuğunu ortaya çıkarır”  diye konuştu.

KAMYONCULARDAN ŞİKAYETÇİYİZ

Bu yıl erken başlayan yoğunluk ile birlikte birçok sıkıntının da ortaya çıktığını ve bu sorunların en başında gelen tatilcilerin trafik konusunda yaşadığı olumsuzluk olduğunu ifade eden İşçimen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tatilcilerimiz hafta sonu karayolunda çalışan kamyonlardan oldukça şikayetçiler. Tatilciler kamyon trafiğinden çok korktuklarını ve güven içinde ulaşım yapamadıklarını dile getirdiler. İlçe Trafik Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda 1 Temmuz’dan itibaren kamyonlar hafta sonu tamamen, hafta içi de belli saatlerde karayoluna çıkacaklar. Ancak benim turizm için söylediklerim bölgedeki bütün turizmcilerin görüşlerini kapsamaz.

BU YIL SEZON EYLÜL AYI SONUNA KADAR SÜRER

2013 turizm sezonundan benim şahsi beklentim, geçtiğimiz yıla oranla biraz daha farklı olacaktır. Bunun nedeni de bölgemize yakın metropol iller Keşan bölgesini daha çok tercih etmeye başladılar. Bir de tatilciler artık günübirlik değil, en az iki gün konaklamaya başladılar. Su sporları ve doğa da buna büyük katkı sağlamaktadır. Ben bu yıl sezonun Eylül sonuna kadar uzayacağını düşünüyorum. Çünkü işletmeler kendini çok geliştirdi ve turizm zihniyetini iyi benimsedi. Tatile gelen kişileri tek seferlik olarak görmemeli ve gerek maddi, gerekse manevi olarak misafir olduklarını tatilcilere hissettirmeliyiz. Bu yıl yine sezona denk gelen Ramazan ayını düşünerek daha kış ayından Ramazan için promosyonlar yaptık. Bu yıl Ramazan ayının da sezonu etkilemeyeceğini düşünüyorum.”

TERMİNAL LAYIK OLDUĞU YERE TAŞINDI

Erikli Sahili’nde bu yıl yapılan çalışmalar ve görünen eksiklikler hakkında da bilgi veren İşçimen, “Öncelikle daha önce merkezde olan terminalimiz artık şehir dışında. Bu Erikli’ye büyük avantaj sağladı.

POLİKLİNİKLERİMİZ YAKIŞIR BİR HİZMET VERMEKTEDİR

Diğer bir güzellik de sahilimizde yapılan polikliniğimizdir. Polikliniklerimiz sahilimize ve tatilcilerimize yakışır bir hizmet vermektedirler. Bazı işletmelerimiz de burada görev yapan personele konaklama desteği sağladı. Ben de bir işletmeci olarak üstüme düşen görevi yerine getirdim. Çünkü bu personeli de önümüzdeki yıllarda buraya teşvik etmek için iyi ağırlamamız gerekir. Yıldız Market’in yanında bulunan yapıyı ilerleyen yıllarda semt polikliniği yapma projesi var. Burada görev alacak personel için biz de elimizden gelen desteği vererek teşvikleri arttırmalıyız.

DENETİMLER AZ

Eksikliklere gelirsek, Erikli Sahili büyüyor ve denetçi personel sayısı yeterli değil. 3-5 zabıta ile Erikli Sahili kontrol altına alınamaz. Biz de Erikli Sahili’nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Maliye, Çevre Müdürlüğü ve Belediye yetkililerinin sürekli olarak bulunması gerekmektedir. Bunun içinde kurumların hepsinin aynı ortamda bulunabileceği bir yer tahsis edilip sezon boyunca vatandaşa hizmet vermesi gereklidir. Bence bu proje de önümüzdeki yıl tamamlanmalıdır.

PTT EN AZINDAN BİR BANKAMATİK KOYSUN

Yıllardır hizmet veren PTT bile bu yıl hizmet veremiyor. Ben Keşan’a geleceğim zaman birçok kişi PTT işlerini benim yapmam için siparişte bulundu. Birçok banka sahile bankamatik koydu. Madem personel yokluğu nedeniyle PTT hizmet veremeyecek, o zaman bir bankamatik koysun.”