Saadet Partisi (SP) Keşan İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Kabakçılı, dün yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesinin, pazaryeri projesiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Kabakçılı konuşmasına şöyle başladı:  “Bir pazaryeri olayımız var. Artık kendini gösterdi. Gün yüzüne çıktı. görücüye çıktı.  Göz doldurmaya başladı. Bu konuda gerek Belediye Başkanı, gerek CHP milletvekillerinin övgüyle bahsettiği bir yer Keşan belediyesi adına. Ama tabi övgüyle bahsedilmesi yalnızca kaba inşaat, büyüklük, harcanan para bakımından olabilir. Fotoğraf çektirmek için hakikaten güzel bir yer. Ama kullanışlık içerik buraya nasıl gelindi. Ayrıntılar konuşulduğunda Keşan Belediyesinin altından kalkamayacağı bir durum var. Topluma kolay kolay izah edemeyeceği bir durum var. Aslında bunu şöyle de izah edebiliriz. Mehmet Özcan geçtiğimiz 2014 Mart yerel seçimlerini kazanmasında pazaryeri inşaatına başladı. Keşan’ın 40 yıllık değiştirilmeyen, yenilenmeyen, güncellenmeyen pazaryerine kazmayı vurdu. Çağdaş, modern, güzel, kullanışlı bir yer yapıyoruz diye başladı, söze ve bunu biz başladık biz bitiririz noktasında da hareket etti. Hakikatten Keşan kamuoyu, halkta, seçmende pazaryerine büyük önem verdiği için, bu noktada Mehmet Özcan’a bir kredi verdi. Pazaryerinin bitirilmesi adına Keşan seçmeni bu krediyi verdi. 3. Dönem belediye başkanlığını kazandı. Ancak biz işin sonucuna gelmeden konuşmayı çok doğru görmedik. Başından beri yapamazsınız, edemezsiniz, bu sizin işiniz değil gibi bir söz hiçbir zaman söylemedik. Sonuç görüldü iş bitti.”

KAFA KARIŞTIRAN BİR SÜRÜ SORU VAR

Buranın kiralanacak mı yoksa satılacak mı belli olmadığını ifade eden Mustafa Kabakçılı, “Bu yönde netleşmeyen konuları var. Yer Mülkiyet olarak tamam belediyeye ait yapılan dükkânların hepsi belediyeye ait. Belediye işin başından beri biz buraları satmayacağız. Vatandaşa kiralayacağız sözünü söylüyor. Belediye tarafından satma lafı hiç telaffuz edilmedi. Şimdi tabi bizim Keşan Belediyesinin içinde bulunduğu bir borç batağı durumu var. Bu borç batağından Keşan Belediyesi iller bankasından sürekli borç almış olmasına rağmen borç batağından kurtulamıyor. Bir taraftan alacaklarını tahsil edemiyor. Birikmiş bir sürü alacakları var. Esnafa borcu var. Her tarafa borcu var. Keşan’ın ortasına bu borçlar yüzünden kördüğüm attılar. Müteahhitlere satıyorlar borçlar yüzünden. Hatta satmıyorlar hediye veriyorlar. Pazarlık bile yapmadan borçlara karşı hediye veriyorlar.” şeklinde konuştu.

BELEDİYE, İÇİNDE BULUNDUĞU ÇIKMAZDAN KURTULMAK İÇİN SATIYOR

Mustafa Kabakçılı konuşmasına şu şekilde devam etti: “Şimdi duyuyoruz ki daha yeni, pazaryeri bitirilmeden borçlara karşı yeni pazaryerinden yer satışları başlamış. Nasıl oldu bu, 8 Nisan’da yerel gazetelerde çıkan haberde gördük ki Keşan Belediyesinin SGK’ya olan borçlarından dolayı Edirne il SGK Müdürü ve İstanbul’dan da ilgili sorumlu bir heyet gelerek SGK için yeni bitirilen pazaryerinden yer beğenmişler ve beğendikleri yer üzerine de herhalde anlaşmışlar. Yani uygundur bizim için güzeldir, caziptir demişler. Tabi bu bitirilen yerde SGK’nın bir şubesinin olması bölge insanımızın işini Edirne’ye gitmeden halledecek olması bölge insanımız için güzel ama burada dikkat çeken şey Belediyenin burayı keyiften değil. Keşan halkının işini kolaylaştırmak ve hizmet olsun diye satması da söz konusu değil. Belediye içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmak için satıyor. Belediyenin batak içinde olduğu, bir kördüğüm içinde olduğu yani dışarıya anlatıldığı gibi olmadığı göz önüne seriliyor. İstedikleri kadar her şeyin çok iyi olduğunu söylesinler. Ama Keşan Belediyesi tam bir batağın içine girmiş konumda. Ne yapıyor Yüzüncü yıl pasajını Keşan’ın göbeğinde satıp satıp kördüğüme çevirdiler. Katlettiler Keşan’ın merkezini. Şimdi de pazaryerini satmayacağız satmayacağız dediler. Ama daha içine girmeden SGK’ya pazarladıklarını duyuyoruz ki bu işin sonunda satışta mutlaka gerçekleşecektir. Biz tabi bu satışı sorgulamak yerine Keşan Belediyesine ne oluyorsunuz? Demeyi istiyoruz. Batıyor musunuz?  Batarsanız Keşan’ı da batırıyorsunuz. Keşan’ın geleceğini kilitliyorsunuz. Batarsanız kendiniz batın bize zarar vermeyin deriz onlara. Keşan’ın geleceğini karartıyorsunuz. Yaptığınız, ilk adam gibi bir iş olarak görünüyor. Ama neticesinde pazaryeri projesi uygulamaya girdiğinde, geçen yapmış olduğumuz açıklamada da burayı sorguladık. Kullanışlık açısından bir sürü sorunları var. Bir de şimdi satış mı? Kira mı? Burada ciddi anlamda sorunlar var. Belediyeye şunu hatırlatıyoruz. Yapmış olduğunuz bu tasarruflar sizin şahsi tasarruflarınız değildir. Keşan’ın geleceğini ilgilendiren tasarruflardır. Adımlarınızı ona göre ölçün tartın ve atın. Keşan’ın geleceğini ipotek altına almayın. Keşan’ın geleceğini karartmayın.”  dedi.

KEŞAN’IN GELECEĞİ KARARTILIYOR

Muhalefet meclis üyelerine de önceki dönemden beri hep söylediği bir söz olduğunu ifade eden Kabakçılı, “Orada Mehmet Özcan’ın öğrencisi gibi oturmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Aynı sözümü bir daha söylüyorum Belediye Meclisinde AK Partinin ve MHP’nin meclis üyeleri orada Özcan’ın talebesi gibi oturmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Bu konuları irdelemek Özcan’ın keyfi davranmalarının önüne set kurmak onların işidir. En azından kamuoyunu bilinçlendirmek bunların işidir. Kamuoyuna yapılan yanlışları duyurmak onların işidir. Sağ olsunlar Keşan’ımızda halkı her konuda şeffaf bir şekilde bilinçlendirmeye gayret eden 4 tane yerel basınımız var. Bu aslında bölge siyasetçileri için çok büyük bir nimettir. Belediyenin muhalefet meclis üyeleri istedikleri kadar belediye meclisinde konuşturulmasınlar. İstedikleri kadar söz sahibi olmasınlar. Basın toplantısı yapmaktan damı acizler ki acizler. Basın toplantısı yapmak yürek ister, erkeklik ister, mertlik ister, arkasının ter temiz olmasını gerektirir. Bende diyorum ki bu muhalefet üyelerinde bu vasıflar yok. Olmadığı içinde bu konuları sorgulayamıyorlar. Bu sebeple Özcan Keşan’ı çiftliği gibi yönetiyor. Bu muhalefet meclisi üyeleri adam olsalar Özcan Keşan’ı böyle yönetemez istediği yerleri çatır çatır satamaz. Size mi soracağım diyemez. Muhalefet üyeleri sayımız yetersiz demekten başka hiçbir şey yapmıyor. Kamuoyu ve Keşan’da siyaseti takip edenler muhalefet meclis üyesinden alınan kararları engellemesini beklemiyorlar. Belediye satış kararı aldı. Senin bunu engelleme yetkin olmadığını ilkokul çocuğu dahil hepimiz biliyoruz. Sana biz belediyenin satış kararını niçin engelledin diye sormuyoruz. Bunu halka duyurmak benden önce onların işidir. Mecliste konuşturmuyorsa gazetecilere yap açıklamanı tüm Keşan duysun. Onun için bizde ne muhalefet var ne icra makamı var. Keşan tam bir çiftlik misali yönetilmeye devam ediyor. Keşan’ın geleceği karartılıyor.” ifadelerine yer verdi.