Muharrem Ayı’nın başlaması nedeniyle dün Mustafa Kemal Paşa Mahalle muhtarlığı tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Saat 12.00 sıralarında Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarlığı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtımına, Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, Keşan Askerlik Şubesi Başkanı Per. Yb. Halil Akar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Yzb. Mahir Sağlık, Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Müftü Vekili İbrahim Kuş, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sivil toplum kuruluşu başkan ve yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ BUNDAN SONRAKİ YILLARDA DA SÜRECEK

Aşure dağıtımından önce düzenlenen törende ilk olarak konuşan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, aşure dağıtım etkinliğini geçen yıl da düzenlediklerini kaydederek, bu yıl ki etkinliğin mahalle muhtarlığı bünyesinde oluşturdukları ve 50 kişiden oluşan kadın komisyonu üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi ve aşure dağıtım etkinliklerini bundan sonraki yıllarda da düzenli olarak gerçekleştirmeye kararlı olduklarını söyledi.

HATİCE ÖCAL: HAYRA VESİLE OLMAK İSTEDİK

Kalfalar’ın ardından konuşan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Kadın Komisyonu üyesi Hatice Öcal’da Nuh Peygamber zamanından bugüne kadar atalarımızdan bize kalan ve Muharrem Ayı’nın birinci gününe denk gelen günü Aşure Günü olarak kutlayıp gelecek nesillere örnek olmak istediklerini  ifade etti. Öcal, konuşmasını şöyle sürdürdü: Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize, mahallemizde bulunan ve aynı zamanda 3 mahalleye hizmet veren Ali İhsan Çuhacı Okulu’nu yaptıran Ali İhsan Çuhacı’ ya ve bugüne dek mahallemizden dünya aleminden ahret alemine intikal eden büyüklerimizin ve küçüklerimizin anısına böyle bir hayra vesile olmak istedik.  Bu günümüze katılarak bizleri onurlandırdınız. Allah hepinizden razı olsun, cümlemize yapılan bu hayırdan Allah katında mükafatlandırmayı nasip etsin” diye konuştu.

Belediye Başkan Vekil Ercan Ersoylu ve Kaymakam Bekir Dınkırcı’da kısa birer konuşma yaparak  aşure gününün önemine ve yapılan hayrın büyüklüğüne değindiler. Müftü Vekili İbrahim Kuş, tarafından yapılan duanın ardından protokole ve vatandaşlara aşure dağıtıldı.