BÜLENT SAYLAM

Bu yıl 7.si düzenlenen ve hayırsever işadamı ve vatandaşların katkılarıyla alınan malzemeler,  Koca Mustafa Mahallesi Mahalle Kadın Çalışma Grubu üyeleri tarafından aşure yapılarak halka dağıtıldı.

 Saat 12.00’de Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarlığı önünde başlayan aşure gününe, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, bazı Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, Keşan Belediye Başkan yardımcıları ve Meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, mahalle halkı ve vatandaşlar katıldı.

Aşure dağıtımından önce bir konuşma yapan Kalfalar, bu yıl 7.sini düzenledikleri etkinliğe katılım gösteren ve destek veren herkese tek tek teşekkür ettiklerini ifade etti böyle bir hayır işlemeye rahmetli Dr. Ali İhsan Çuhacı’nın vesile olduğunu söyledi. Kalfalar, bu yıl 20 kazan aşure yaptıklarını ve halka dağıtacaklarını da kaydetti. İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’in okuduğu duanın ardından katılımcılara aşure dağıtıldı.