Geçen Pazar günü yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Keşan Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Mercan, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenledi.

Saros Hotel'de saat 11.30’da başlayan toplantıda seçim sonuçlarını değerlendiren Mercan, partilerinin oyunu ve gerek belediye meclisi gerekse il genel meclisi üyesi sayısını ikiye katladıklarını ifade ederek, "Artık Keşan'da kimse rahat olmamalı, çünkü artık AK Parti gerçeği var" dedi.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin, ülke genelinde kurulan kirli ittifaklarla genel seçim havasına sokulduğunu ve hükümetin zora sokulmak istendiğini de ileri süren Mercan, Keşan'ın da bu durumdan nasibi aldığını ancak, ülke çapında milli iradenin sandıklarda gerekli cevabı verdiğini söyledi.

AK PARTİ’Lİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

Konuşmasına, "Milli irade, montaj, kaset siyasetine yer vermedi, bu bizim için gurur verici. AK Parti girdiği 8. seçimden de zaferle çıkmış oldu. Böyle bir dava için çalışıyor olmak, bu partinin mensubu olmak, böyle bir başbakanın ve genel başkanın arkasında olmaktan onur duyuyoruz" diyerek devam eden Mercan, Keşan'da 11 ay süren bir seçim süreci yürüttüğünü, bunun AK Parti Keşan Teşkilatı’nın çalışmaları ve kendilerine oy veren yüzde 36’lık kesimle birlikte sonunda bir ahenge dönüştüğünü söyledi.

KEŞAN’DA KİRLİ SİYASET BIRAKILMALI, PROJELER KONUŞMALI

Keşan'ın sorunlarını gerçek anlamıyla bulup ortaya koyan ve Keşan'da projelerin konuşulması için çalışmalar yapan bir ekiple yola çıktıklarını belirten Mercan, şöyle devam etti: "İddiamız kazanmak üzerineydi. Baktığımızda Keşan'da artık yüzde 36’lık, ciddi bir oy oranımız var. 13 bin 500 gönüle girdik. Bu sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz. Keşan'da kirli siyasetin bırakılarak projelerin konuşulması için gayret göstermeye devam edeceğiz. AK Parti'nin bir neferi olarak, iktidarın Keşan'da olması için kapı kapı gezmeye, çalışmalarımızı anlatmaya devam edeceğiz."     

SEÇİMİ NEDEN KAZANAMADIK DİYE HATALARIMIZI VE EKSİKLERİMİZİ ARAYACAĞIZ

“Oylarını yüzde yüz katlayan, belediye meclis üyelerini 4’ten 8’e, İl genel meclis üyelerini 1’den 2’ye çıkaran ciddi bir muhalefet ve yapılanma içerisindeyiz.” diyen Mustafa Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazıları çalışmadan, yüzde 60 oy oranı koymak gibi, 22 bin oy, 5-0 İl Genel Meclis galibiyeti gibi hayaller kurdular. Bunu nereye oturttular bilemiyoruz ama, millet takdirini verdi. Bir şekilde insanları yadsıyarak, belli mahalle, belli bir zümreyi zan altında bırakarak asla olmaz. Hatalarını aramak zorundalar. Biz de neden seçimi kazanamadık diye kendi hatalarımızı ve eksiklilerimizi arayacağız. Biz Keşan’da üst üste iki kez en büyük mitingleri yaptık. Son gece yürüyüşümüzde 10 binlerle biraradaydık. İnanıyoruz ki, Keşan’da bizim yaptığımız şeyler unutulmayacaktır.”

MEYDAN PROJESİ’Nİ İKİ DÖNEMDİR NİYE YAPMADILAR?

Keşan halkının, 30 Mart akşamı ortaya çıkan seçim sonucundan dolayı şimdi pişman olduğuna inandığını da ifade eden Mercan, sandıklardan çıkan sonuçların iyi okunması gerektiğini söyleyerek, Keşan’da artık AK Parti alternatifi olduğunu söyledi. Hem CHP hem AK Parti’nin seçim sürecinde sundukları projelerin içinde yer alan Cumhuriyet Meydanı Projesi’ne ilişkin, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın “Bizim projemizdir.” sözlerine cevaben, iki projenin farklı ve kendi projelerinin daha fazla yeşil alan içeren bir proje olduğunu belirten Mercan, 2 dönem, projeyi hayata geçirebilecek fırsatları vardı. Niye yapmadılar?” diye sordu

BAHANEMİZ YOK       

Mercan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Hiçbir yenilginin bahanesi olamaz, biz eksikliklerimizi tespit edip, anamızın ak sütü gibi hak ederek aldığımız oyların sorumluluğu ile çalışmaya devam edeceğiz. Keşan’daki çalışmalarımızla kendimizi unutturmayacağız. Durmak yok yola devam.”


SABAH KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER



Mustafa Mercan, sabah saat 10.00’da yine Saros Otel’de seçim çalışmalarını birlikte yürüttüğü partilileri ile birlikte kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Burada basına kısa bir açıklama yapan Mercan, çok başarılı bir seçim kampanyası yürüttüklerini kaydederek, “Teşkilatımızla, seçim kampanyamıza katkı verenlerle il genel meclisi, belediye meclisi adaylarımızla bir kez daha biraraya geldik. Seçim süresi içinde yaptıkları çalışmalar ve katkıları nedeniyle kendilerine minnettar olduğumu belirtmek ve teşekkür etmek için bir kahvaltı düzenledik” dedi.

Kahvaltıya, Mustafa Mercan’ın eşi Soley Mercan, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri ve seçim çalışmalarında etkin rol alan partililer katıldı.