AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Karanlıkdere Mevkii’nde TOKİ tarafından inşa edilen 736 konutun tam olarak bitirilip hak sahiplerine dağıtılması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve bu amaçla bu hafta içinde girişimlerde bulunmak üzere Ankara’ya gideceğini bildirdi. Mercan, TOKİ Sosyal Konut Projesi’nin tamamlanmasının Keşan’daki kentsel dönüşümün ilk adımı olabileceğini de kaydetti.

KİMSE GÖREVDEN KAÇMIYOR

Karanlıkdere Mevkii’nde yaptırılan TOKİ konutlarının ne zaman teslim edileceğinin merakla beklendiğini belirten Mustafa Mercan, “736 konutluk büyük bir projeden bahsediyoruz. Yaşam standardını yükseltecek ve şehri kentsel dönüşüme götürecek bir proje. Hayata geçirilmesi için; yerel yönetime, Kaymakamlığa, sivil toplum kuruluşlarına düşen görevler var. İlçe başkanı olarak mesaimin çoğunu konutların tesliminin hızlandırılması konusunda girişimlerde bulunarak harcıyorum. Teslim konusunda bir süreç yaşanıyor. Burada Belediye Başkanımızın, Kaymakamımızın gayretleri var. Büyük bir projenin sorunlarını çözme arifesindeyiz. Kimse görevden kaçmıyor. Kolay bir iş değil. 736 konutu bir yerden alarak başka bir yere taşıyacağız. Önümüzdeki haftada bir Ankara ziyareti olacak. Bu ziyaretimin de ana gündemi TOKİ konutlarının teslimi olacak.” dedi.

BİR YOL HARİTASI ÇIKARACAĞIZ

TOKİ üst düzey yetkililerinin yarın Keşan’a geleceğini de ifade eden Mustafa Mercan, şunları söyledi: Valimiz Sayın Dursun Ali Şahin, Kaymakamımız Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve şahsım olarak ben bir yol haritası çıkaracağız. Herkes bu konuyla ilgili mücadele veriyor. Büyük bir yatırım ve şehri kentsel dönüşüme getirecek bir projeden bahsediyoruz. Eksiği varsa beraberce tamamlayacağız. Burada bir müteahhit sorunu yaşandı. Durumla ilgili Bakanımıza her gün bilgi veriyoruz. Bu işi biran önce çözme çabası içerisindeyiz. Bu proje kentsel dönüşüm için ilk adım olabilir. Kentin önünü açacağız. Bu yüzden yerel yönetimin bir adım geriye gitmesi söz konusu olamaz. Bir fırsattır. Keşan’ı yenileme adına da güzel bir adım olacak. Burada kimse demiyor. İnsanlarımızın biran önce evlerine kavuşması için çalışıyoruz.”

BAZI SORULARI DA YANITLADI

Projeyi “Yaşam Projesi” olarak adlandırdıklarının altını çizen Mustafa Mercan, “Bu proje okulu, sosyal tesisleri, spor alanlarıyla gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve suça sürüklemekten kurtaracak. Bölgede yapılan gençlik merkezi gibi projeler var. Bu nedenle okulun hızlı bitmesini ben de istiyorum.”

 Önümüzde bir kongre süreci var. şeklinde söylentiler var. Bu söylentiler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Mustafa Mercan“Şu anda kongre sürecimiz devam ediyor ve bu süreci yaşıyoruz. Keyifli bir yönetim süreci geçiriyoruz. Kongre ile ilgili açıklamalarımızı ilerleyen zamanlarda yapacağız. Şimdiden enerjimizi o yönde harcama gibi bir niyetimiz yok. Görevimizin başındayız. diye cevap verdi.   

Açıklamasının sonunda AK Parti Keşan İlçe Gençlik Kolları’nda yapılacak olan yeni yapılanma hakkında bilgi veren Mustafa Mercan, sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlik kollarında yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Önümüzdeki günlerde İlçe Gençlik Kolları Başkanımızı açıklayacağız. Resmi çalışmalar devam ediyor. Kadın kollarımız görevlerinin başında.”