Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Keşan Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mustafa Mercan, önceki akşam Cennet Bahçesi’nde yaptığı basın toplantısında, aday adaylığını açıkladıktan sonra gelinen nokta hakkında durum değerlendirmesi yaptı.

Gönüllülerden gönüllere sloganı ile yola devam ettiklerinin altını çizen Mercan, şu anda 100 gönüllü olduklarını fakat adaylığı kesinleşirse bu sayının 2000’lerde olacağını söyledi.

29 Mayıs tarihi itibariyle siyasete girdiğini belirten Mustafa Mercan, sözlerine şöyle devam etti: “1 ay olmadan bire bir çalışmalarımız oldu. İktidar partisinin mutlaka Keşan’da olması lazım. İlişkilerimin güçlü olduğundan dolayı ben bu işi yapabileceğimi düşünüyorum.  Bu nedenlerden dolayı aday adaylığımı açıklayıp, çalışmalara başladım. Bugün yaptığımız çalışmalar ve geldiğimiz nokta konusunda bilgi vermek istedim. Ne hal olduk ve nasıl bir hale doğru gideceğiz. Benim yöntemin şaşırtıcı bulunmuştu. Partiyi pazarlıksız kabul ettim. Bu parti ise belediyecilik modelleri konusunda çok başarılı. Bu tek başına evinden başlayan bir hareket gibi gözüktü. Aslında bu hem benim kendi potansiyeli bilmem hem AK Parti potansiyelini bilmem hem de Keşanlıları iyi tanımamdan dolayı aday oldum. Yöntemimiz belli dosdoğru gideceğiz. İnsanlar ile bire bir iletişime gececeğiz. Şu ana kadar bu karşılık buldu. Gittiğimiz yerler bize çok yakınlık gösterdi. Büyüyen bir kartopu gibi olduk. 45 günde yapacağız dediğimiz hedefleri 25’nci günde yüzlere ulaşan gönüllü yaptık. Asla partiyi inkar eden bir tavır değil partiyi destekleyen bir tutum. Keşan Belediyesi’nin iktidar ile buluşması lazım. 15’inci günden sonra bu durum şu slogan haline geldi: <Gönüllülerle Gönüllere> şeklinde oldu. Yani benim yaptığım bu olay eşime, dostuma, akrabama anlatmam ile başladı. Keşan, kavgalardan sıyrılmış ve iktidar ile birleştirecek, Keşan halkına doğruları söyleyen, hedefe ilerleyen bir tavır bu. Ciddi bir büyümemiz söz konusu. Beklentim, adaylık kesinleştiği gün 2000 gönüllü yapmak. İddialı gelebilir. Bazısı parti içinden olacaktır. Bazısı akrabamdır. Adaylığım kesinleştiği gün iddiam 2000 gönüllü. Bu gönüllüler de kavga etmeyip sadece doğruyu eşine dostuna söyleyecek.”

2000 GÖNÜLLÜ HIZLI HAREKET EDEBİLECEK

Mühür’ün kendilerinde olduğunu söyleyen Mercan, iktidar partisinin denenmesi gerektiğini belirterek, “25 yıl bir yere avans verilebiliyorsa, bir de 5 yıl iktidar ile birlikte yürüyelim. Eşimiz ve çocuğumuz için gideceğimiz nokta bu. Mustafa’nın çıkışı erken mi oldu geç mi oldu? Neden çıktı? Kime göre hareket ediyor? Şeklinde söylemler oldu. Ama kimseye göre hareket etmiyorum. Keşanlıları iyi tanıyorum. İktidarın gücünü iyi biliyorum. Bugün tatil olmasına rağmen şu an 100 kişi ile toplanmış bulunmaktayız. Bu her geçen gün artacak. Bire bir ilişkiler olacak, tabii bu askeri sistemde değil. Gönüllü bir şekilde olacak. Bu bir sosyal sorumluluk gibi sürecek. Tekrar ediyorum. Buradaki amacım ve iddiam iktidarın gücünü Keşan’a getirmek. Bunun birkaç ayağı var. Gönüllü ayağı, iş adamları ayağı olacak. Kısa zaman sonra işadamları ve esnafı kapsayacak bir yemek vereceğiz. Bu insanlar gittiğimiz noktaya inanan insanlar olacak. Kavgasız, dövüşsüz inanıyorlar. İnsanlar genel seçimlerde istediği partiye oyunu versinler fakat Keşan’ı iktidar ile buluşturalım. 2000 gönüllü her an çabuk bir şekilde hareket edebilecek. Bugün nasıl 100 kişiyi bir araya 3 saat içerisinde getirdiysek o gün 2000 gönüllü de bu şekilde olacak. Bugün bir referansımız olsun. Keşan’ı seven insanların bu harekete katkı vermesini özellikle rica ediyorum. Bu mücadelemize katkı versinler. Kolay değil bu işler. Kısa süre içinde 500 gönüllümüz olacak. Bu hareket büyüdü. Samimi ve inanan bir gidişat bu. Biz Keşan’da inşallah bu fikri iktidar edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TEŞKİLATA TABİ OLMAK ŞART

Sağlık bakanı Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’na çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini belirten Mustafa Mercan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Teşkilata olan hassas noktam devam etmekte. Bu işi kim yaparsa yapsın teşkilata tabi olmak zorunda. Aşırı ideolojik olamayan insanların bu hareketi takip edip destek vermesini istiyoruz.

AK Partiyi seçme nedenlerim arasında belediyecilik anlayışının iyi olması, dünya görüşlerimizin uyuşması ve ülkenin doğusundan batısına her yerde olması gibi birçok nedeni var.  AK Parti’de aday adaylığı için geçen isimler bizler için bir zenginlik. Ben isimler üzerine değil bir hedefim üzerine çalışırım.  Bir çalışma şeklim var. Hedefe doğru gidiyorum. O arkadaşlarımızın da mutlaka bir düşündükleri vardır. Saydığım bu sebepleri onlar da görüyorlardır. Bu işi çok ciddiye alıyorum. Çalışmalarımı da ona göre yapıyorum. Bu çıkışım bir gösteriş olarak algılanmış olabilir. Hayır değil. Kademe kademe gidiyoruz. Şu anda vites büyütüyoruz.”  

SAĞLIK BAKANI KEŞAN’IN ÖNEMSENDİĞİNİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR

Başbakanın Keşan’a ziyareti sırasında adayı açıklayacağı yönünde soru üzerine, böyle bir bilgisinin olmadığını söyleyen Mercan, “Eğer öyle bir şey olursa çok kıymetli ve hoş olur” dedi.

Mustafa Mercan, “Başbakanın buraya ne kadar ciddi baktığı, Mehmet Müezzinoğlu’nu Sağlık Bakanı yapması ile belli zaten. Burasını çok önemsiyor. Özellikle bakan bunun en büyük işaretidir. Başbakanın da Keşan’a gelmesi çok büyük sürpriz olmaz.

24 yıllık CHP belediyeciliği var. Fakat biraz geriye baktığımızda sağ tabanlı bir yer. 5 yıl bizi bir denesinler, beğenmezseler değiştirirler. 25 yılda ideolojik saplantılarla bir yere gidilemeyeceğini anlıyoruz. Hizmet alamıyoruz.  Korkular üzerinden siyaset yapıldı. Keşan daha iyisini talep edecek. Çünkü etrafta iyi modeller var artık. Benim çıkışımda aslında yıkılmaz denen 25 yıllık bir belediye var. Neden yıkılmasın ki? Ben Keşan’da yaşayıp hizmet alamamaktan şikâyetçiyim. Beğenmediğiniz şeyi değiştirmek istersiniz. Mutsuzsak çalışmalıyız.” dedi.

GEZİ PARKI OLAYLARI AK PARTİ’NİN OYLARINI ARTIRACAKTIR

Gezi Parkı olayının, AK Parti’nin oylarını düşürmeyeceğini, aksine arttıracağını savunan Mercan, “Türkiye genelinde AK Partinin oyları artacaktır. Bu tabii tartışılabilir. Bu bölgesel bakıldığında öyle gözükebilir. Fakat birlikte yaşayıp göreceğiz. Oyların artacağını göreceğiz. Millet iradesine sahip çıkacak. Zaten kendi seçtiğine sahip çıkıyor.  Gezi Parkı olaylarına tam bakmak lazım. Olayın önünü arkasını iyi görmek lazım. Şimdi ben bu konuda beyanat veririm ama o konumda değilim. Çok fazla da bu konulara girmek istemiyorum. Ama bu milletin iradesini kimse hiçe sayamaz.” dedi.

KİMİN ADAYLIKTA NİYETİ VARSA İSTİFA ETMELİ

Mustafa Helvacıoğlu’nun siyasi bir çalışma yaptığını söyleyemeyeceğini belirten Mustafa Mercan, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama böyle bir niyeti varsa istifa etmelidir. İlk günden beri söylediğim bir şey var. Niyeti olan istifa eder. Ben bunun da güzel bir örneğini gösterdiğimi düşünüyorum. Gezdiğim insanlar bu konuda beni takdir ediyor. İnsanlar benim adaylığım için evet böyle olması gerekiyor diyor. Birçok isim söylendi. O çıkacak dendi. Bunlar beni çok ilgilendirmiyor. Benim bir çalışma prensibim var. Ona göre hareket ediyorum.”