AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, dün düzenlenen vizyon toplantısında, belediye ve il genel meclisi adaylarıyla, projelerini tanıttı.

Keşanspor Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00 sıralarında başlayan vizyon tanıtım toplantısına Bölge Seçim Koordinatörü Bahaddin Özbuğutu, AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Kahve, Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel ile kalabalık bir partili topluluğu katıldı.




MERCAN: SÜREGELEN YÖNETİME DUR DEME ZAMANI GELDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Mustafa Mercan, programın açılış konuşmasını yaptı. Keşan’da yaşayan ve çevresiyle topluma karşı ortak hassasiyeti bulunan kişilerin artık, süregelen yönetime dur deme zamanının geldiğini ifade ettiklerinin altını çizen Mercan, “Bu dur deyişi, el ve gönül birliğiyle, hep beraber yapabilmek için bir çalışma başlattık. Bugün de neler yapmak istediğimizi birazdan sizlerle paylaşacağız. Bugünü, bir değişim ve dönüşüm gününün miladı olarak kabul ediyorum. Bunu sadece bir imar ve inşaat konusu olarak değil, bir yeniden yapılanma ve kenti yeniden inşa edebilme gayreti olarak bakıyoruz.” dedi.


ÇEVİKEL: BİZ, KEŞAN’IN VİZYON BİR ŞEHİR OLMASINI İSTİYORUZ

Daha sonra söz alan Hakan Çevikel de yaptığı konuşmada, 2 yıldan beri Keşan için çalıştıklarını, siyasi ideolojiyi bir kenara bırakarak, Keşan’ı bu halinden nasıl kurtarabileceklerinin ve hak ettiklerini nasıl kazandırabileceklerinin hesabını yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “8 Aralık 2013 tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, elini kaldırarak ilan ettiği Mustafa Mercan ağabeyimiz, Keşan Belediye Başkan adayımızdır. Kendisi, o günden bugüne çok yoğun bir çalışma temposu içine girdi ve kapı kapı dolaşarak Keşan’ın içinde bulunduğu durum ile çözüm yollarını anlatıyor. Tabii ki bugünkü zihniyet bu durumdan rahatsız oldu. Biz, olumlu şeyleri gösterirken, olumsuzlukları da; anlatmaya devam edeceğiz. Bundan kimse rahatsız olmasın. Biz Keşan’ın vizyon bir şehir olmasını istiyoruz. İşsizliğin en alt seviyeye çekildiği, esnafımızın daha iş yapamadıklarının serzenişlerinin duyulmadığı bir şehir haline gelmesinden yanayız. Yeni hastanesiyle, adliye sarayıyla, organize sanayisiyle ve doğalgazıyla birlikte Keşan, kendine yakışan bir şehir olacaktır. Bu nedenle Keşan halkına hizmet edecek bir ekip sunduk. Bu sayede Keşan değişecek. Rahatsız olmaya devam etsinler. Biz olumlu şeyleri gösterirken,  çukurları, yolları, Keşan’ın havasını anlatmaya devam edeceğiz. Bundan kimse rahatsız olmasın. Biz Keşan’ın geleceğinin, çoluğumuzun çocuğumuzun düzgün bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Vizyon bir şehir olmasını istiyoruz.  İşsizliğin en aşağıya indiği, en alt seviyeye çekildiği bir şehir olmasını istiyoruz. Esnafımızın iş yapamıyoruz, yaprak kıpırdamıyor serzenişlerini artık duymak istemiyoruz. O yüzden hem organize sanayisiyle, hem yeni hastanesiyle, yeni adliyesiyle, doğalgazıyla beraber Keşan, Keşanlıya yaraşır bir şehir haline dönecek. Bu anlamda gerçekten samimiyiz. Ev ziyaretlerimizle, çat kapı ziyaretlerimizle yaklaşık 8 bin eve girdik. Onlara selam verdik, sorunlarını dinledik, görüşlerini aldık. Kapısını çaldığımız her ev de bizlere olumlu yaklaştı. Herkese buradan çok teşekkür ediyoruz.”


KAHVE: BİRİLERİ, ACILAR ÜZERİNDEN HUZURSUZLUK ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Hakan Çevikel’in ardından kürsüye gelen Müjdat Kahve, sözlerine sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun söylediği selamı ileterek başladı. Kahve şöyle dedi: “Çok az bir süre kaldı. Keşan’ın makus tarihini parlak bir geleceğe çevirmeye çok az kaldı. Bu salondaki coşku, bu salondaki insanlarımızın gözündeki parıltı bizlere bunu söylüyor. Ama lütfen dikkat 17 günümüz kaldı. Bu salondaki heyecan ve coşkuyu seçimlere kadar 17 gün içersinde Keşan’ın bütün sokaklarına, bütün mahallelerine, bütün evlerine taşıdığımız zaman bu çalışmanın ve gayretin önünde hiçbir siyasi parti ve hiçbir siyasi rakibimizin durması mümkün değildir. Kutlu ve mutlu olsun. Bizim tek bir derdimiz var. Bütün beldelerimizde, bütün şehirlerimizde olduğu gibi Keşan’ımızın da daha güzel bir şehir olması, insanlarımızın da sokağa çıktığı zaman daha rahat, huzurlu, çağdaş bir yaşam yaşamasını istiyoruz. Birileri dünden bu yana alçakça ve haince acılar üzerinden ülkemizde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar. Ama çalışmalarımızla, emeklerimizle onlara asla fırsat vermeyeceğiz.  Onlar eski Türkiye’nin özlemiyle acılar üzerinden gençlerin mutsuzluğu üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Ama onlar artık eski Türkiye’yi bulamayacaklar. Çünkü artık Türkiye’de bir AK Parti ve Bir Recep Tayyip Erdoğan gerçeği var. AK parti gitsin diye ülkenin zararını isteyenlere artık bu ülkede geçit vermeyeceğiz. Allahın izniyle belediyecilikte marka haline gelmiş, belediyeciliğe farklı bir anlam yüklemiş bir partinin mensupları olarak Keşanımızda da Edirnemizde de belediyecilik nasıl yapılırmış, insanımıza hizmet nasıl yapılırmış bütün herkese göstereceğiz. Bu son günlerde ülkenin büyümesini istemeyen, Türkiye’nin iyiliğini istemeyenler ayaklarımıza dolanmak için yeni hedefler içersinde olabilirler. Ama asla onlara takılmadan, prim vermeden, hedefimizden şaşmadan gece gündüz durmadan, yorulmadan çalışarak insanımızın huzur ve refaha kavuşması için durmadan dinlenmeden çalışacağız.”

MERCAN, POJELERİNİ TANITTI

Konuşmaların ardından, Mustafa Mercan, Keşan’ın vizyon projelerini slayt sunum eşliğinde tanıttı. Mercan’ın projeleri ana başlıklar halinde şunları söyledi:

“-Keşan’ın her anlamda havasını değiştireceğiz. İstikrarlı, itibarlı ve inançlı bir yönetim sergileyeceğiz. Doğalgazı en kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. İsraf yönetimine son vereceğiz. Sosyal belediyecilik uygulayacağız. Yeşil alanlar, hayatımızın her yerinde var olacak. Keşan’ın master planlarını hazırlayarak işe başlayacağız. Şehir merkezinde, Cumhuriyet Meydanı projesini en kısa süre içinde bitireceğiz. Bazı caddeler araç trafiğine kapatılacak. Yollar, bulvarlara dönüşecek. Kentsel dönüşüm mutlaka gerçekleştirilecek. Engellilerimize sahip çıkacağız. Onlar için rehabilitasyon merkezi kuracağız. Semt Konakları oluşturacağız ve bunlar mahallelerin buluşma yeri olacak. Keşan’a; spor salonları, yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız. Duraklar, akıllı sisteme entegre olacak. Kaldırımlara akıllı yol taşları döşeyeceğiz. Birisi temalı parkın içerisinde olmak üzere iki adet çok amaçlı sosyal tesis yapacağız. Korudağ’a sağlıklı yaşam merkezi inşa edeceğiz. Saros Körfezi de çeşitli yatırımlara kavuşacak. Mecidiye Sahili turizme kazandırılacak. Saros’un mevsimlik değil kongre turizmine kavuşması sağlanacak ve Mecidiye Sahili NATO’nun tatbikat alanı olmaktan çıkarılacak. Keşan’a öğrenci yurtları yapılacak. Festival alanı kalıcı hale getirilecek ve festivaller fuara dönüştürülecek. İhtisas Organize sanayi Bölgesi çalışmaları desteklenecek. Veren el – alan el projesiyle ikinci el eşya ve giysileri yeni sahiplerine kavuşturacağız.”


ADAYLARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Mustafa Mercan, vizyon projelerini açıkladıktan sonra, 30 Mart 2014 tarihine yapılacak olan Yerel Yönetim Seçimleri’ne katılacak olan AK Parti il genel ve belediye meclisi adaylarını tanıttı. Tanıtıma, eşinin annesinin hastalığı dolayısıyla İstanbul’da bulunan Sibel Süzgün dışındaki bütün adaylar katıldı. Tanıtım, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.