Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, dün yaptığı açıklamada, darbe girişiminin iş yaşamına etkisiyle ilgili konuşarak piyasaların yavaş yavaş normale döneceğini ifade etti. Mutaf, geçirilen zor zamanların insanlara her şeyi daha net görme fırsatı verdiğini belirterek “Bu zor günler bizlere birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Birlik ve beraberlik halinde neleri başarabileceğimizi herkes gördü. Bu beraberliğe tüm kesimlerde ihtiyacımız vardı.” dedi.

SAROS KÖRFEZİ’NDE BÜYÜK HAREKETLİLİK BEKLİYORUM

Kadir Mutaf, açıklamasının devamında, ülkenin her kesiminde yaşanan birlik ve beraberlik tablosunun ileriki günlerde ekonomiye de olumlu katkıları olacağını ifade ederek,“Piyasaların bu beraberliği pozitif anlamda algılayacağını düşünüyorum. Ülkemiz, tabii ki de yaşanan bu süreçten dolayı olumsuz etkilendi. Bölgemiz turizmi de bu olumsuzluktan nasibini aldı. Bu süreçten sonraki olumlu hava, birlik beraberlik tablosu, piyasaların düzeleceğine dair umutlar, iş yaşamı tarafından olumlu algılandı. Piyasaların yavaş yavaş normale döneceğini düşünüyorum. Bölgemiz açısından baktığımız zaman Ağustos ayı itibariyle turizm sezonunun hareketleneceğini düşünüyorum. Bölgemiz, beklenen ekonomik hareketliliğe yavaş yavaş ulaşacak. Özellikle iç turizmde Saros Körfezi’nde büyük hareketlilik bekliyorum.”  diye konuştu.

OLUMLU BİR HAVA YARATMAMIZ GEREKİYOR

Her sektörde olduğu gibi kendi sektörü olan mobilya sektörünün de yaşanan olumsuzluklardan etkilendiğini kaydeden Mutaf, “Bundan sonraki süreçte yaptığımız işlerdeki görevlerimize en iyi şekilde devam etmeliyiz. Yaptığımız işlerde olumlu bir hava yaratmamız gerekiyor. Bu tablo, başta siyasiler olmak üzere tüm kurumlarda gözlenen bir tablodur. İş adamları olarak bu olumlu havayı kendi şirketlerimizde de yaşatmaya çalışıyoruz. Gelen müşterilerimize bu şekilde yaklaşıyoruz. İnsanlarda bir tedirginlik var ancak bunun kısa sürede olumlu hale döneceğini düşünüyorum.” dedi.

EKONOMİK FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Normale dönme sürecinin ne kadar olabileceği yönündeki soruya cevap veren Mutaf, son olarak şunları söyledi: “Bu süreci kestirebilmek kolay değil. Neticede önümüzde bir OHAL pozisyonu var. Bu OHAL her ne kadar hissedilmese de insanlar üzerinde bir tedirginlik yaratıyor. Hükümetimizin aldığı karara saygı duyuyoruz. Bu sürecin geçmesini bekleyeceğiz. Bu süreçte de ekonomik faaliyetlerimiz devam edecek. İşimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. İnsanlar normal hayatlarına dönmeye başladı. Şu anda en önemli şey birlik ve beraberliğin devam etmesidir. Siyasi kanatta da olumlu yaklaşımlar oluyor. Bu, ticaret dünyasının istediği bir şeydir. Birlikteliği olduğu yerde yatırım, ticari hareketlilik olur. Ben bu sürecin devam etmesini umuyorum.”