SONGÜL KONAR

Karar, sektör temsilcileri ve iş dünyası tarafından olumlu karşılandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde, oda ve borsaların destekleriyle kısa çalışma ödeneğinin devam ettirilmesine yönelik girişimler yanıt buldu.

Geçtiğimiz günlerde Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu tarafından kısa çalışma ödeneğinin devam etmesine yönelik düzenlenen basın açıklamasında da Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Kovid-19 salgınının devam ettiğinin altını çizerek, istihdamı korumak adına salgın süreci son buluncaya kadar kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi gerektiği çağrısında bulunmuştu.

“SALGIN GÜCÜNÜ ARTIRARAK DEVAM EDİYOR”

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, yaptığı açıklamada dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle ilgili her alan gibi iş dünyasının da önemli ve zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre günlük vaka sayılarımız 50 binin üzerinde. Salgın gücünü artırarak devam ediyor. Çalışma hayatında da bir yılı aşkın süredir pandemi koşulları çerçevesinde yeni bir yönetim modeli oluştu. İşyerlerimizi pandemi kuralları içerisinde yönettik. Personel servislerinden, giyinme odalarına kadar tüm alanlar yeni kurallara göre düzenlendi. Pandemi süresince alınan tedbirler de maalesef ki işletmelerimizin ekonomik anlamda sürdürülebilirliğini olumsuz yönde etkiledi. Pandemi döneminde istihdamı korumak adına atılan en önemli adımlardan biri olan kısa çalışma ödeneği ile işletme sahipleri ve çalışanlar bir nebzede olsa nefes aldı. Salgın hala seyrine devam ederken kısa çalışma ödeneğinin uzatılması doğru ve kıymetli bir karar oldu. İş dünyası olarak üyelerimizin adına dile getirdiğimiz bu talebimizin kısa sürede cevap bulması ve kısa çalışma ödeneğinin nisan, mayıs ve haziran ayına kadar uzatılması nedeniyle yetkililere teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

TURİZMDE KDV İNDİRİMİ UZATILDI

Açıklamanın devamında turizm sektöründe KDV indirimlerinin uzatılmasına da değinen Başkan Yardımcısı Mutaf, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm sektörleri yakından takip ettiklerini belirterek, turizm sektöründe mayıs ayında sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesi yönünde alınan kararında sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandığını ifade ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Beklentimiz biran önce Kovid-19 salgınının etkilerinin azalıp normalleşme sürecine geçmek; ama mevcut durumda da işletmelerin ticari faaliyetine devam edebilmesi ve bu işletmelerde çalışanların işlerine devam edebilmeleri için kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve KDV indirimi gibi doğrudan desteklerin pandemi süresi boyunca uygulanması ticari yaşamın devamı için mutlaka göz önüne alınmalı.”