SONGÜL KONAR

Konuyla ilgili dün, Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı düzenledi. Saat 13.30 sıralarında başlayan toplantıya; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, Yönetim Kurulu Üyeleri Sevtap Engin ve Selçuk Ataklı katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Mutaf: “Edirne’nin Keşan ve Uzunköprü ilçeleri olarak Türkiye’de ilklerden birini yapacağız. Bunun mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Bu protokolle Trakya Üniversitesi’nin ilimizde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odalarına, esnaf odalarına bilim sanayi ve ticaretin gelişmesine yönelik görevleri etkin bir şekilde yerine getirmesi bakımından çeşitli eğitim ve eğitim uygulamaları yapılacak ve bu bilgi transferinin başta işverenlerimiz ve işverenlerimizin yanında çalışan personellerimize aktarımı konusunda Trakya Üniversitesi ile birlikte oldukça bilimsel ve akademik işlevsel bir eğitim planlaması yapıldı. Bununla ilgili bir protokol imzalandı. Çok önem verdiğimiz bir proje. Bizim belirlediğimiz eğitim konularında, işverenlerimizden aldığımız talepler doğrultusunda Trakya Üniversitesi’nden akademik destek alacağız.” dedi

Daha sonra söz alan Engin de şunları söyledi: “Öncelikle 2018’i geride bırakıp, 2019’a girerken hayat boyu öğrenme çerçevesinde böyle bir proje hepimizi heyecanlandırdı. Burada bölgenin ihtiyaçlarından yola çıkarak 20 konu başlığı belirlendi. Şu an başlatılan bu proje hep büyüyerek devam edecektir. Herkese hayırlı olsun.”