SONGÜL KONAR

Basına açık gerçekleştirilen görüşmeye, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Nehir Gergin vekâlet etti.

“YAKLAŞIK 1000 AİLE EKMEK YİYOR”

Dün, Keşan Belediye Meclis Salonu’nda saat 11.15 civarı gerçekleştirilen görüşmede söz alan müzisyenler, “Köşk Düğün Salonunun seneye ihaleye çıkacağı ile ilgili bir açıklama duyduk ve biz bu durumu istemediğimizi belirtmek istiyoruz. Köşk Düğün Salonu’ndan organizasyon, orkestra, fotoğraf gibi iş imkânlarından yaklaşık 1000 aile ekmek yiyor. Burası özelleştirirse biz mesleği bırakalım. Biz ne iş yapacağız? Başkanımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz. Köşk Düğün Salonu’muz özelleştirilmesin.” şeklinde kendilerini ifade etti.

“ÖZELLEŞTİRİLİRSE BELİRLİ ŞARTLARLA ÖZELLEŞTİRİLİR”

Müzisyenlerin kaygılarına ise Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, şu şekilde cevap verdi:

“O gün yapılan basın açıklamasının yanlış anlaşıldığını düşünüyoruz. Eski belediye binası oradan çıktıktan sonra o bina kötü durumda kaldı. Biz orasını revize etmeye çalışıyoruz. Elektrik tesisatından tutun, yer fayanslarına kadar yenilemeye gitmek istiyoruz. O bina ile ilgili ne yapacağımız henüz netleşmedi. Biz iyileştirme taraftarıyız. Meydan projemizin içinde eski belediye binamızın güzelleştirme çalışmaları ile ilgili bir düşünce içindeyiz. Salonu ihaleye verirsek, 2-3 yıllığına veremeyeceğimizi de biliyoruz. Binayı da kaybedeceğimizi biliyoruz. Keşan’da herkesin 10-20 bin lira salon kirası verebilecek durumu yok. Makul fiyatlı salonumuz olmak zorunda. Bu halkımızı üzer, kesin bir karar verilmiş değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Bırakın düğün salonunu kapamayı, yeni bir nikâh salonu da yapmak gibi bir niyetimiz var. Bizim derdimiz binanın onarılması. Biz sizlerin görüşlerini almadan böyle bir karar almayız. Bir girişimde bulunmadan önce mutlaka istişare etme taraftarıyız. Yeni bir nikâh salonu yapmaya çalışıyoruz neden düğün salonunu kapatalım? Biz Keşan Belediyesinin mülklerinden kurtulmaya çalışmıyoruz. Yanlış anlaşılmalar olmasın.”

Belediye Başkan Yardımcısı Nehir Gergin ise şu ifadelerde bulundu: “Köşk Düğün Salonumuz özelleştirilirse belirli şartlarla özelleştirilir. Hem sizlerin hem de vatandaşlarımızın mağdur olmasına sebep olmayacak bir şekilde elimizden geleni yaparız”

Görüşmenin devamı ise basına kapalı olarak devam etti.