DSP (Demokratik Sol Parti) Keşan İlçe Başkanı Yusuf Nalbantoğlu, 28 Mayıs 1925 yılında doğan ve 81 yaşında hayata veda eden Bülent Ecevit’in doğum günü nedeniyle geçtiğimiz Cumartesi günü açıklamada bulundu.

Nalbantoğlu, Türk siyaset tarihine damga vurduğunu belirttiği Bülent Ecevit’in 28 Mayıs 1925 tarihinde doğduğunu ifade ederek, Ecevit’in 10 yıl önce bugün hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yusuf Nalbantoğlu, 1974 ile 2002 yılları arasında 5 kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapan Bülent Ecevit’in, düşünceleri ve uygulamalarıyla, 20. yüzyıl Türk siyasal yaşamının en önemli isimlerden biri olduğunu dile getirerek, “Sayın Ecevit, doğduğu günden hayata veda ettiği güne kadar ülkesine faydalı olmuş ve Türk siyasetinde hala aranan biridir. 1987 ile 2004 arasında da Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığında bulunan, 1961 ile 1965 arasında VIII., IX. ve X. İsmet İnönü hükûmetlerinde Çalışma Bakanı olarak yer alan, TBMM’de 11 ve 12. Dönem Ankara, 13., 14., 15., 16. ve 19. Dönem Zonguldak, 20. ve 21.Dönem İstanbul milletvekili olarak görev yapmış olan Ecevit’in, gerek özel hayatında, gerekse siyasi yaşamında örnek alınan bir isim olmuştur.” dedi. “Bugün O’nun yokluğunu her zamankinden daha çok hissediyoruz” 28 Mayıs 1925 yılında hayata “Merhaba” diyen Ecevit’in, adını Türk siyasetine altın harflerle yazdırdığını belirten Nalbantoğlu, şuanda yaşamıyor olsa da Bülent Ecevit’in doğum gününü en içten dileklerle kutladıklarını ifade ederek, “Bazı insanların ne kadar değerli oldukları, ne yazık ki ölümlerinin üzerinden zaman geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Türki siyasal tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Ecevit, yaşadığı dönemde, gerek Türk halkından, gerekse dünya ülkelerinden saygıyı ve değeri hep görmüştür. Bugün O’nun yokluğunu her zamankinden daha çok hissediyoruz. O’nun aramızdan ayrılmasının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen, Türkiye ve Türk halkı, Bülent Ecevit’i hiç unutmayacaktır. Doğum günün kutlu olsun Karaoğlan.” dedi.