BÜLENT SAYLAM

DSP (Demokratik Sol Parti) Keşan İlçe Başkanı Yusuf Nalbantoğlu; DSP Genel Merkezine, kendisinin Keşan İlçe Başkanlığı hakkında yanıt verdi. Önceki gün gazetemize açıklama yapan DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Erdoğan Sincer’in kendisi hakkında “Gazetenize DSP Keşan İlçe Başkanı unvanı ile haber yazdıran Yusuf Nalbantoğlu İlçe Başkanımız değildir.” iddialarına Nalbantoğlu, “Peki ben ilçe başkanı değildim yetkilerim yoktu da Genel Merkezden bir yazı ile Keşan Kaymakamlığının protokol listesinden adımı neden sildirmediniz?” diyerek Sincer’i sert bir şekilde yanıtladı.

YUSUF NALBANTOĞLU İLÇE BAŞKANIMIZ DEĞİLDİR

Gazetemizin e-postasına yolladığı yazılı açıklamada “Nalbantoğlu İlçe Başkanımız değildir.” diyerek Nalbantoğlu’nun DSP Keşan İlçe Başkanı olmadığını söyleyen Sincer’e yanıt veren Nalbantoğlu, kendisine ilçe başkanlığının sona erdiğine dair resmi bir evrak gelmediğini kaydetti.

GENEL MERKEZİNİZDEN BİZE BİR YAZI GELMEDİ

24 Ocak 2019 tarihinde Çeltik Köyü ile ilgili olarak seçmen listesi güncelleştirilmesi için Muhtarlık adına itiraz başvurusu yaptığını belirten DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Nalbantoğlu, “Ben daha önceden 2018 Haziran ayında kendilerine mail olarak istifa dilekçesini yolladım. İstifa dilekçemi yürürlüğe koyduklarını söylediler. Ama herhangi bir belge tarafıma gelmedi. Kasım ayında rahmetli başkanımız Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümünde anıta çelenk koyma ile ilgili genel merkezi aradım. Parti Meclisi arkadaşım Orhan Yeşilyurt’a sordum. ‘Kaymakamlığa izin kağıdını sen imzala’ dedi. ‘Benim yetkim yok nasıl imza vereceğim’ dedim ona. ‘Sorun değil’ tarzında bana yanıt verdi. Kaymakamımıza konuyu sordum. Kaymakamımız da senin ‘ilçe başkanlığının sona erdiğine dair genel merkezinizden bize bir yazı gelmedi’ dedi. ‘Bunun cezai sorumluluğu var; ancak genel merkezinize ait bu sorumluluk’ şeklinde konuştu. Bu konuşmadan sonra resmi olarak ilçe başkanlığı görevimi sürdürmeye devam ettim. İmza yetkimin olduğunu o zaman öğrendim. Kaymakamlık Protokol listesinde adım var. Çeltik köyü başvurumda da hakim beni ilçe başkanı sıfatı olarak kabul etti ve karara ismimi kayıtlara böyle geçirdi.” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ BİZE GELEN BAŞVURU YOK

Sincer, gazetemize yaptığı açıklamada DSP’nin Keşan Belediye Başkan aday adaylığı için 3 başvurunun olduğunu söylerken Nalbantoğlu, DSP Keşan İlçe Başkanlığına gelen herhangi bir başvurunun olmadığını dile getirdi. Genel merkezi müteakip süreler aradığının altını çizen Nalbantoğlu, fakat buna karşın genel merkezin telefonlarına yanıt vermediğini iddia etti. Sincer ile arasının iyi olduğunu ancak neden böyle bir açıklama yaptığına da anlam vermediğini söyledi.

ARTIK DEFTERİ KAPATTIM

3 il genel meclisi üyesi adayının olduğunu ifade eden Nalbantoğlu, konu hakkında genel merkezden yetki almak istediğini ancak kimsenin telefonlarına yanıt vermediğini belirterek, “Keşan Belediye Başkanı aday adayı olarak 3 kişinin olduğunu söylüyorlar ama böyle aday adayları yok. Varsa da alsınlar partinin anahtarını başlasınlar çalışmaya. Benim açıklamam Keşan’da solu bölmemek adınaydı. Bunun için de cefakarlık yaptım. Ama genel merkez aday çıkarmakta ısrarlı, bunun faturasını ben ödeyemem. Bu saatten sonra da partiye uğramıyorum. Artık defteri kapattım.” dedi.