HABER MERKEZİ

TIR’ı; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Abdullah Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan, öğrenciler, jandarma personeli ve vatandaşlar ziyaret etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Eğitmenler M. Özgür Zobar ve Yücel Salatan, TIR’ı ziyaret edenlere, madde bağımlılığı hakkında bilgilendirdi.

Basın mensuplarına bilgi veren Zobar, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün İstanbul Kalkınma Ajansı’nın finansmanıyla yaptığı bir proje. 2015 yılından beri yollarda. Basına yansımanın ardından diğer illerden de talep gelmeye başladı. Bu taleplerin 10.’su olarak Edirne’deyiz. Edirne’de son ziyaretimiz Uzunköprü’ye olacak. TIR’ımızın içerisinde 12 tane dokunmatik ekran var. Yaklaşık 40 metre kapalı alanımız var. Uyuşturucunun zararlarını her boyutu ile anlatmaya çalışıyoruz. Uyuşturucu madde kullanıp hayatını kaybeden ünlüler var. Gençler onların hayatlarından ibret alıyor. Kullanıcılardan aldığımız mesajlar var. Neden kullandıkları yönündeki sorularımıza verdikleri cevapları TIR’ımızın duvarına yazdık. Gençlerimiz okuyor. Her yaşta insanı bilinçlendiren bir TIR. Gençlerimizin uyuşturucu konusunda bilgi eksikliği var. Bu konuda bilgi ne kadar doğru kaynaktan alınırsa, onları kandırmak o kadar zorlaşacak. ‘Bir kereden bir şey olmaz, sadece ot’ gibi yalanlarla tuzağa düşmesinler, gerçekleri öğrensinler diye bilgilendirmemizi yapıyoruz. Veliler oğlunun cebinde bir şey yakalıyor, uyuşturucu. Ama çocuk ‘Ağrı kesici’ deyip yalan söyleyebiliyor. Çocuklar da ‘Dertlerimiz çözecek, derslerime daha iyi konsantre oluyorum’ gibi yalanla madde kullanmaya başlıyor.”  Dedi.

TIR, akşam saatlerinde Keşan’dan ayrıldı.