22 ve 23’ncü Dönem Milletvekili Necdet Budak, dün yaptığı açıklamada, milletvekilliği döneminde Siğilli Köyü yakınlarından geçen Türkiye-Yunanistan doğalgaz boru hattı üzerinde bırakılan vanadan Keşan’a doğalgaz getirilecek olmasını değerlendirdi.

Keşan’da yaşanan hava kirliliğini ve doğalgazın ilçeye getirilmesini 2005 yılında gündeme taşıdığını ifade eden Budak, “O zamanlar ölçümler yapıldı ve Devlet Su İşleri’nden makineler getirdik. Fotoğraflar çektirdik. Ancak bugün baktığımızda aradan 11 yıl geçti. 11 yıl önce yaptığım bir çalışmayla ilgili bugün teşekkür ediyorlar. Ben de teşekkür ediyorum ama keşke daha hızlı hareket edebilseydik. Artık olan oldu, çok üzerinde durmak yanlış olur. O zamanlar bu iş için çok çaba sarf ettim. Yaptığım çalışmaların bugün gerçekleşiyor olması beni mutlu ediyor.” dedi.

O ZAMANLAR BENİ YALANCILIKLA DA İTHAM EDENLER OLDU

Necdet Budak, Siğilli Köyü yakınlarında bırakılan take-off vanasından Keşan’a doğalgaz getirilecek olmasının bir dönem eleştirilere maruz kaldığını dile getirerek, şunları söyledi: “O zamanlar yerel basında siyasiler beni çok eleştirdi ve bugün bunun anlaşılmasından dolayı da memnuniyet duyuyorum. O zamanlar beni yalancılıkla da itham edenler oldu. Bunlar beni çok üzdü. Ancak şimdi geleceğe bakmamız ve umutlu olmamız lazım. Bu projenin dağıtım lisansının alınıp bir an önce başlaması lazım. 11 yıl önce tartıştığımız bir konunun bugün anlaşılmış olmasından dolayı da memnunum.”

YERELDE DAĞITIMDAN BELEDİYE SORUMLU

Keşan’a doğalgaz getirilmesi sürecinin uzamasını değerlendiren Budak, “2005’te vanayı bıraktırdık. Zamanın Enerji Bakanı Hilmi Güler ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’dan destek aldık. Uzunköprü’nün de bahse konu vanadan yararlanmasını istedik. Yerelde dağıtımdan belediye sorumlu. EPDK’ya valilik aracılığıyla başvurması gerekiyor. Zorlu Holding bu bölgede bir an önce gerekli çalışmayı yapıp dağıtıma geçmesi lazım. O dönemde belediye başkanını EPDK’ya da götürdüm. Zorlu Holding’in CEO’su ile toplantılar yaptık. 2010’da belediye meclis kararı da dahil olmak üzere o 4-5 yıllık süreç ile mücadele edip hepsini çıkarttık. 2011’in baharında araya seçim girdi. 2011’den sonra yeni dönemde yeni milletvekillerimiz oldu.” şeklinde konuştu.

TEK YUMRUK OLUNMALI

Necdet Budak, doğalgazın en kısa sürede bölgeye getirilmesi için tek yumruk olunmasını gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “2005’te bana o desteği vermediler. O dönemde ticaret odaları, borsalar, belediye ve STK’lar bana destek vermedi. Sonrasında hava kirliliğinden dolayı belediye ve STK’lar imza toplamak için sürekli dolaştılar. Bunlar hep zaman kaybıdır. Bunlar o zaman yapılabilirdi. Buradaki arkadaşlar bugün bunu anlamış durumdalar. Geçmişi çok irdelemenin anlamı yok. Umarım bu gelecek için bir ders olur. İnşallah doğalgazın dağıtımı sonbahardan itibaren başlanır.”