GİZEM GÖRÜR

Balcı, listesi için sadece birkaç cesur yürekli kişi kaldığını ifade etti.

YAPICI ELEŞTİRİLERİM İÇİN TEBRİKLER ALDIM

Balcı, ilk olarak daha önce yerel gazetede çıkan açıklamalarına değinerek şunları söyledi: “Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde son haftaya giriyoruz. Kısa bir süre önce 8 Eylül tarihinde bir yerel gazetede paylaştığım demeçte, Ticaret Odası seçim listeleri hazırlanırken yapılan haksızlık ve adaletsizliklerden bahsetmiştim. Başka meclis üyesi vasfına sahip insanlar yokmuş gibi ikinci-üçüncü hatta dördüncü döneme girerken hep aynı kişilerin meclis üyesi adayı gösterildiğinden bahsetmiştim ve sayın başkanı bu konuda uyarmaya çalışmıştım. Bunun üzerine bazı eski meclis üyeliği yapmış olup da aday gösterilen arkadaşlarımızın adaylıktan vazgeçtiğini gördük. Bu arkadaşlarımızı duyarlı davrandıkları için tebrik ediyorum. Fakat görüyoruz ki bazı arkadaşlarımızın hiç niyeti yok. Yanlış anlamayın, ben kendimi ön plana çıkartmak için ‘genç kardeşlerim’ demiyorum. Sizlerin yönetimlerde öncelikle söz sahibi olmanızı canı gönülden diliyorum. Ne yazık ki bu işler sadece iyi dileklerle yürümüyor. Bunun için sizlere çok görev düşüyor. Daima kendiniz olun, dik durun, birlik olun. Başkalarının zekâsı ile hareket etmeyin. Hazıra konarak değil, hak ederek bir yerlere gelmeye çalışın. 8 Eylül tarihli gazetede sizlerle paylaştığım yazıdan sonra bazı gelişmeler yaşandı. Çevremdeki dostlarımdan, iş camiasından, oda üyelerimizin bazılarından yapıcı eleştirilerim için tebrikler aldım. Yapılacak oda seçimlerine katılmamı ve kazanır isem tüm kesimlerin gözü kulağı olabileceğimi bazı yanlışlıklar yapılır ise yerinde ve zamanında müdahale edebileceğimi önerdiler. Bu işler için çok kısa bir zaman kaldı.”

ÜYELERDEN OLUŞAN KADROMU HAZIRLAMAM GEREKİYOR

En kısa zamanda kendi meslek grubundan bağımsız olarak listesini hazırlayacağını kaydeden Necmettin Balcı, “Üyelerden oluşan kadromu hazırlamam gerekiyor. Çok koltuk sevdalısı olmadığım için bu işe girersem kendim gibi bana benzeyen korkusuz ve cesur insanlardan oluşan bir liste hazırlamak isterim. Ama böyle bir liste hazırlamanın çok kolay olmadığını görüyorum. Listemde düşündüğüm iş adamlarına teklif götürdüğümde insanlarımızın bazı kişileri rahatsız etmekten çekindiklerini deşifre olmak istemediklerini ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ misali yaşamaktan mutlu olduklarını gözlemledim. Ben, teklif götürdüğüm insanlara onların isimlerinden faydalanmak istemediğimi, basında boy boy fotoğraf çektirmeyeceğimi, yalnızca seçime girmem için gerekli sayıyı elde etmem gerektiğini, onları rahatsız etmeye kalkışan olursa beni bulacağını söylüyorum. Bir yandan da ‘insanımız nasıl bu hale gelmiş’ diye düşünmeden edemiyorum.” dedi.

‘İNSANLAR HAK ETTİĞİ GİBİ YÖNETİLİR’ DER GEÇERİM

Listesini hazırlayıp bağımsız adaylığını açıklamak için birkaç cesur yürekli kişi kaldığını da belirten Balcı, açıklamasını şöyle tamamladı: “Olmazsa da hiç üzülmem. ‘İnsanlar hak ettiği gibi yönetilir’ der geçerim. Fakat bu zaman zarfında gözlemlediğim bazı şeyleri siz gençlerle paylaşmak isterim. Kendi grup listelerini hazırlayan arkadaşlar hiç zorlanmamışlar, kolay yollarını bulmuşlar. Gençlerimize ‘seni meslek komitesine sokacağız’ diyerek 4-5 kişiye meslek komitesi sözü vermişler. Arkadaşlar, meslek komitesi başkanlığı yapmış bir ağabeyiniz olarak sizleri uyarmak isterim. Meslek komitelerinde isimlerinin karşısında ‘Meclis Asil Üyeleri’ yazanlar komiteyi temsil eder. Diğerleri çok önemli bir mevzu olmadıkça bazen toplantılara bile katılmazlar. Ayda bir bazen toplanmaya ihtiyaç duyulur. Genellikle aylık kararlar işyerlerinde imzalatılır. Arkadaşlarınıza şöyle mi diyeceksiniz; ‘Ben meslek komitesine seçildim, başkan yardımcısının yardımcısıyım’ mı diyeceksiniz? Diğer taraftan maddi durumu iyi olan arkadaşlarınız meclis üyeliğine seçilmiş iken. İyi düşünün, kendinizi kullandırtmayın. Amaçları, sizlerin ve yakınlarınızın oylarından faydalanmaktan başka ne olabilir ki? İşte bu konularda da hassas davrandığım için istediğim kriterlere uygun bir liste hazırlamakta zorlanıyorum. Birkaç gün içerisinde listemi hazırlarsam meslek grubumdan bağımsız adaylığımı açıklayacağım. Yok, istediğim kriterlere sahip iş adamlarından bir liste hazırlayamazsam seçime girmem. Mutlu ve huzurlu hayatıma kaldığım yerden devam ederim. Umarım ki siz değerli genç kardeşlerimize doğru kararlar almanızda, fikirlerinizi doğru yönde kullanmanızda bir nebze yardımcı olabilmişimdir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ