Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, dün yaptığı açıklamada 1 0cak 2014 tarihinde başlayacak olan ve muhtarların yetki ile sorumluluklarını arttıran yeni düzenleme ve önümüzdeki günlerde askıya çıkarılacak olan seçmen listeleri hakkında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

KÖY MUHTARLARINA YENİ MEVZUATLAR GELİYOR

Yeni düzenlemenin daha çok köy muhtarlarına sorumluluk ve bazı yetkiler vereceğini, kendilerinin mahalle muhtarı olarak bundan pek etkilenmeyeceklerini belirten İşlek, “Tüm muhtarların yapacağı işler yasalarla belirlenmiş durumda. Biz mahalle muhtarları olarak Keşan’da vatandaşlarımıza bilgisayar sisteminin sağladığı tüm imkanları veriyoruz. Ancak bu durum köy muhtarları için aynı değil. Yeni dönem özellikle köy muhtarlarına önemli bazı yeni mevzuatlar getiriyor. Bunun için zihniyetinde olan muhtar adayı arkadaşlarımızın bunu bir kez daha düşünmeleri gerekiyor. Bence yeni mevzuatı iyi inceleyip öyle aday olsunlar” dedi.

KEŞAN’DA BİR DERNEK VAR AMA BİZ ÜYE DEĞİLİZ

Sözlerine, Keşan’da köy ve belde muhtarlarının üye olduğu bir muhtarlar derneği bulunduğunu ancak Keşan mahalle muhtarları olarak şu an için bu dernekle hiçbir alakalarının olmadığını kayden İşlek,  şöyle konuştu. “Ben Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek olarak bu dernek ile iyi ilişkiler içine girmek ve hepimizi birleştirip kaynaştırmak istedim ama daha ilk seçimde çok büyük kutuplaşmalar oldu.  Bu derneği gördüğüm kadarıyla siyasi bir kafayla yürütmeye çalışıyorlar. Oysa muhtarın siyasi partisi olmaz. Bunu görünce ben de elimi bu dernekten çekip istifa ettim. Bu derneğin Keşan mahalle muhtarlarıyla hiçbir alakası yok. Onun için tabelasını değiştirmesi gerekir.”

OTURMA RUHSATI YOKSA ADRES TESCİLLENMİYOR

İşlek, açıklamasında son olarak 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için seçmen listelerinin askıya çıkarılmasına çok az bir süre kaldığına dikkat çekti. Keşan’da son zamanlarda çok sayıda bina yapıldığını ve neredeyse her mahallede yeni iskanlar açıldığına dikkat çeken İşlek, “Vatandaşlarımız parasını ödeyip evi alınca her şeyin bittiğini sanıyor. Eğer aldıkları evin oturma ve iskan ruhsatı yoksa adres kayıtları yapılamıyor. Adres kaydı olmayan vatandaşlara da seçmen belgesi verilmiyor. Yani adres kaydı tescili olmayan vatandaşlarımız önümüzdeki seçimlerde oy kullanamayacak. Hem vatandaşlık görevlerini yerine getiremeyecekler hem de 369 lira para cezası ödemek zorunda kalacaklar” şeklinde konuştu.

 İşlek, kendisinin mahallede bu yönde bir çalışma yaptığını ve hazırladığı duyuruları tüm yeni binalara asarak vatandaşları uyardığını da bildirdi.