1000’E YAKIN KAYITSIZ İKAMET EDEN VAR

Yukarı Zaferiye Mahallesi’nin, Keşan’ın en eski ve en büyük mahallelerinden biri olduğunu ifade eden İşlek, Ancak son zamanlarda ortaya çıkan bazı gelişmeler mahallemizi olumsuz bir şekilde etkilemeye başladı. Mahallemiz sınırları içinde çok kısa zamanda eski müstakil evlerin yerine 5 katlı apartmanlar yapıldı.  Bu apartmanlardan daire alarak yerleşen vatandaşlarımız, binaların alınmadığı için Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde görünmüyorlar. Bu durumda mahalle muhtarlığı olarak onlar için hiçbir işlem yapamıyoruz.  Benim bu konudaki ilk tespitlerime göre Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde bu durumda olan 1000’e yakın aile var. Bu çok büyük bir rakam” diye konuştu.

BİR İLKOKULUMUZ BİLE YOK

Mahallenin merkezinde bulunan Ahmet Yenice İlköğretim Okulu’nun bu yılki uygulama ile ortaokula dönüştürüldüğünü de kaydeden İşlek, “Keşan’ın en eski ve en büyük mahallelerindeniz ama bir ilkokulumuz bile yok. Bu durum hem çocuklarımız için hem de onların anne ve babaları için çok büyük bir olumsuzluk yaratıyor” dedi.

SEÇİMLERDE OY KULLANAMAYACAKLAR

Açıklamasının sonunda önümüzdeki yıl yerel seçimler yapılacağına dikkat çeken İşlek, Şu an Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde yaşayan ancak kayıt sisteminde görünmeyen binlerce seçmen durumunda vatandaş var. Bunların seçmen kartları daha önce ikamet ettikleri yerlere gidecek ya da hiç çıkmayacak. Bu durum Keşan için büyük bir sorun. Bu konuda ilçemizdeki yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Muhtar Nedim İşlek,  yaşanan sorunun apartmanların oturma ruhsatlarının zamanında alınmamasından kaynaklandığını da ifade etti.