Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Genç Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Nehir Gergin, önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gergin, Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi olarak sadece Keşan’ı değil bölgenin girişimcilerinin de hem ışığı hem de heyecanını paylaşan komitesiyiz. Bu anlamda baktığımız zaman bölgedeki genç girişimcilerimizi ortaya çıkarmak, hem de onlara gerekli eğitimi sağlamak için çeşitli kurul ve kuruluşlarda çalışmalarımız olacak” dedi.

 Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu’nun 7 Şubat 2014 Cuma günü yapılan seçimlerinde başkanlık görevine getirilen Nehir Gergin, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçmiş dönemlerde yapılan çalışmaları, önlerini gösteren bir ışık olarak kullanacaklarını dile getirerek sözlerine başlayan Gergin, seçimde iyi bir ekip oluşturduklarını kaydetti. Bu ekibin, asil ya da yedek üye ayrımı yapmadan sonuna kadar çalışacağından emin olduğunu vurgulayan Nehir Gergin, şöyle konuştu:

BÖLGEMİZ GENÇ GİRİŞİMCİLERİNİN HEM IŞIĞI HEM DE HEYECANINI PAYLAŞAN KOMİTEYİZ

Burada tecrübesinden faydalanabileceğimiz ağabeylerimiz ve heyecanından yararlanabileceğimiz arkadaşlarımız var. Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi olarak sadece Keşan’ı değil bölgenin girişimcilerinin de hem ışığı hem de heyecanını paylaşan komitesiyiz. Bu anlamda baktığımız zaman bölgedeki genç girişimcilerimizi ortaya çıkarmak, hem de onlara gerekli eğitimi sağlamak için çeşitli kurul ve kuruluşlarda çalışmalarımız olacak. Sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat kurup, bölgemize diğer bölgelerden de genç girişimleri çekmek istiyoruz. İstanbul’da ve diğer büyük illerimizde başarılı grafik çizen, aktif genç girişimcilerimiz var. Bu gruplarla da irtibatta olup onları Keşan’ımıza davet ederek bölgenin fırsatlarını onlara tanıtmak istiyoruz. Özellikle de turizm sektöründe. Saros Körfezi’nin bize sunduğu imkanları tek başımıza değil, bölge dışındaki teşebbüsleri de bölgeye çekerek değerlendirmeliyiz. Bölgemize ziyaretçi çekmemiz de böylelikle kolaylaşacak. Keşan’ın dışarıya açılan yüzü olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın en genç en dinamik grubu olarak bizler, Keşan TSO’nun da heyecanı ve dinamizmi olacağız. Bunu komite üyelerimize ve tüm üyelerimize yansıtmaya çalışacağız. Bu anlamda bölgedeki genç girişimcilerin potansiyelinin de çok iyi olduğunu düşünüyorum.”  

YATIRIM İÇİN  BÖLGEMİZE İLGİ ARTIYOR

Açılamasının devamında yatırım için bölgemize duyulan ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Gergin, bölgedeki genç girişimcilerin de cevherini bulmak gerektiğine dikkat çekerek, markalaşma konusuna değindi. Bölgemizde bulunan birçok işletmenin markalaşmaya son derece uygun olduğunu ifade eden Nehir Gergin, şunları söyledi;

MARKALAŞMA ÖNEMLİ

Girişimci arkadaşlarımıza markalaşma konusunda da eğitim vermek istiyoruz. Dolayısıyla bu konularda değerli hocalarımızla genç girişimci arkadaşlarımızı buluşturabiliriz. Çok yüksek maliyeti olmadan markalaşmamız mümkün. İpsala Pirinci’ni markalaştırdık. Fakat baktığımızda İpsala Pirinci’ni paketleyen firma sayısı 1 ya da 2’yi geçmez. Paketleme yapmadan pirinç markalaşmaz. Pirinci, çuvalla markalaştıramayız. Paketleme makinesi 80 bin TL değerinde. Markalaşmak için çok büyük bir para değil. Dakikada binlerce adet çıkarabilecek bir makineden bahsediyoruz. Ne yazık ki bölge girişimcilerimiz daha bu durumun farkında değil.

BÖLGEMİZ GİRİŞİMCİLERİNDE HEYECAN VAR

Girişimci, fikrine güveniyorsa sonuna kadar arkasında durması gerekiyor. Tutarlı olması gerekiyor. Girişimcilik bir denemedir. Girişimcinin, fikri tutmadığı takdirde kaybedeceklerini iyi hesaplaması gerekiyor. Girişimcinin azmi ve heyecanından başka sermayesi yoktur. Biz de bu düşüncelerle girişimlerimizde bulunuyoruz. Bölge girişimcilerinde ben bu heyecanı görüyorum. Dolayısıyla bu girişimcilerin biraraya getirilmesi gerekiyor. Birlikte hareket edebilecekleri, paylaşımlı bir çalışma ortamının yaratılacağı bir alan ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu grup şu anda bunu başarabilecek düzeyde.”