Edirne’de önceki Meriç Nehri'ne düşen Trakya Üniversitesi öğrencisi Mert Bektaş’ın, olaydan 34 saat sonra düştüğü noktadan 3 kilometre ileride cansız bedeni bulundu.

Trakya Üniversitesi’nde İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mert Bektaş, geçtiğimiz Pazar gecesi 03.30 sıralarında tarihi Meriç Köprüsü’nün ortasında bulunan ve Osmanlı döneminde padişahların seyir kulesi olarak kullandığı bölümden nehre düştü. Görenlerin ihbarıyla AFAD ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi, Sualtı Grup Amirliği ekiplerince 04.00 başlatılan arama çalışmalarında 34 saat sonra genç üniversitelinin cesedine ulaşıldı. Nehirde yapılan aramalara kıyıdan destek veren Edirne il Jandarma ekipleri, Meriç Köprüsü'nden 3 kilometre ilerideki Bahçelik Mevkii'nde ceset olduğunu görerek dalgıç polislere haber verdi. Dalgıçlar tarafından takıldığı ağaç dalından kıyıya çıkarılan cesedin kayıp üniversite öğrencisi Mert Bektaş’a ait olduğu belirlendi.
Savcılık ve polis ekiplerinin incelemesi ardından Bektaş’ın cesedi otopsi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Bektaş’ın ailesi ve yakınları ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.