Sahipliğini Okul Müdürü Osman Başak’ın, genel yayın yönetmeni ve sorumlu yazı işleri müdürlüğünü Türk Dili Edebiyat Öğretmenleri Dilek Saylam, Songül Eser ve Baskın Özüdoğru ile yayın kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan Nesil Gazetesinin 5. sayısı çıktı.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden yapılan açıklamada Nesil Gazetesi hakkında şu bilgiler verildi.

NESİL, MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİNİN TİTİZ BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

İlçe ve il düzeyindeki çeşitli etkinliklerde de, LYS  sınavındaki  başarılarıyla adını sıkça duyuran Keşan Mehmet Akif Ersoy  Anadolu Lisesi, yayın organı konusunda  da hiçbir reklam almadan istikrarlı bir çizgide ilerliyor.

Mehmet Akif  Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin, her yıl  düzenli olarak yayımladıkları Nesil Gazetesi bu öğretim yılının Kasım 2016 yılında da 5. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı.

1.renkli hamur  kâğıda ofset baskı sistemiyle basılan 4 sayfalık gazete yoğun içeriğiyle dikkat çekiyor. Gazetenin içeriğinde “15 Temmuz Şehitleri” için okulun öğrencilerinin bedenleri ile yaptıkları ay yıldız figürü de dikkat çekti.

Nesil Gazetesinin bu sayısında Okul Müdürü Osman Başak: İnanmanın başarmak olduğunu tecrübeleriyle sabitlemeli doruklarda… bu düşüncelerle, gittikçe büyüyen bir sevgi çemberiyle Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi olarak başarıyı yol tutmuş bir bilge edasıyla yolumuzda emin adımlarla ilerlemekten kıvanç duyuyoruz.

Geçmiş ancak kaybedenler için geçmiştir. Oysaki dün olduğu gibi bugün de kazananlar, geçmişi, geleceği olarak görenlerdir. 3 yıldır süregelen başarı geleneklerimiz her geçen yıl çeşitlenmekte ve bizleri gittiğimiz yolda daha kararlı, daha azimli, daha güçlü kılmaktadır. 2016 LYS’de gösterdiğimiz % 88 başarıyla Keşan’ımızın göz bebeği olmayı sürdürüyoruz. Omuzlarımıza aldığımız sorumluluk, bizim için bir yük değil, azim noktasıdır. Öğrencilerimizi yetiştirirken sadece başarı odaklı değil erdemli, ahlaklı ve donanımı tam bireyler olarak eğitiyoruz. Başarmak için ‘Baş’ olmak için ‘Arı’  gibi olmak gerekir. Ve gür bir sesle: Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir diyorum.

Umut dolu nesillerde buluşmak dileğiyle.”