Keşan Süt Üreticileri Birliği’nin 2013 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün saat 11.00’de Ahmet

Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda yapıldı.

Birliğin bin 191 üyesinden 152’sinin katıldığı toplantı, Bakanlık Temsilcileri Eyüp Farsak, Erol Üstünel ve Ramazan Sel gözetiminde gerçekleştirildi. Genel kurulu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, Keşan Belediye Başkan adayı Mustafa Mercan ve bazı yönetim kurulu üyeleri de ziyaret ederek hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Bu arada Yeminli Mali Müşavir Kubilay Alkan da genel kurulda bir konuşma yaparak, birlik defterlerinde yapılması gereken yasal denetimlerin yapıldığı ve herhangi bir eksiklik ve hata bulunmadığı doğrultusunda üyelere bilgilendirici bir konuşma yaptı.

Toplantı, Birlik Başkanı Nevzat Meriç’in açış konuşmasıyla başladı. Ardından divan heyeti oluşturuldu. Verilen bir önerge doğrultusunda yapılan oylama sonucu, divan başkanlığına İsmail Adakan, katip üyeliklere Mesut Bozdemir ve İsmail Çelikkut seçildi.

ÜYELER SEÇİM İSTEDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, gündemde bulunan maddelerin görüşülmesine geçildi. Bu arada oturma sıralarında yer alan birlik üyelerinden Göksel Yıldırım, bir önerge vererek, yönetimin azledilmesini, yeni başkan, yönetim, denetim kurulu ve birlik temsilcileri için seçim yapılmasını istediğini belirtti. Genel kurulda oylamaya sunulan önerge oy birliğiyle kabul edildi ve gündemin 13. maddesi olarak görüşülmesi kararlaştırıldı.

ÜYE AİDATI VE GİRİŞİ 115 LİRA OLDU

Yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporları ayrı ayrı okunarak oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesi olarak üyelik girişi ve üye aidatlarının görüşülmesi ele alındı. Genel kurul bu konuda oy birliği ile üyelik aidat ve üye girişlerinin 115 lira olmasını ve bu paranın 4 eşit taksitte alınmasını kararlaştırdı.

127 KİŞİ ÜYELİKTEN ÇIKARILDI

Gündemin 7. ve 8. maddelerinde birlik yönetiminin çeşitli konularda üyelerden istediği yetki konuları görüşüldü. Bu iki maddenin de oy birliği ile kabul edilmesinin ardından üyelikten çıkarılacakların durumu görüşüldü. Bu konuda bilgi veren Birlik Sekreteri Barış Kanmaz, 2013 yılında kendi isteği ve diğer bazı nedenlerle 127 üyenin birlik ile ilişkisini kestiğini ve üye olarak kalmaları halinde maddi yükümlülüklerinin devam edeceğini belirtti. Daha sonra isimleri tek tek okunan 127 kişi oy birliği ile üyelikten çıkarıldı.

GEİR-GİDER BÜTÇESİ BİR MİLYON 50 BİN LİRA

2014 Yılı tahmini gelir-gider bütçesinin 1 milyon 50 bin lira olarak kabul edilmesinin ardından başkan, yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenecek huzur hakkı ele alındı.

BAŞKAN BİN LİRA, YÖNETİM 500 LİRA MAAŞ ALACAK

Yapılan görüşmelerin ardından daha önce 600 lira olan başkan maaşı bin liraya, 400 lira olan yönetim kurulu üyeleri maaşları da 500 liraya yükseltildi. Daha önce 3 ayda bir 350 lira alan denetim kurulu üyelerine de yine 3 ayda bir olmak üzere 500 lira ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.

YÖNETİM OY BİRLİĞİ İLE TEKRAR SEÇİLDİ

Dilek ve temenniler bölümünde kimse söz almayınca, kabul edilen önerge doğrultusunda seçime gidildi. Tek liste halinde açık usulde yapılan seçim sonucunda Nevzat Meriç ve yönetim, denetim kurulu oy birliği ile yeniden göreve getirildi.

Dünkü toplantıda yeniden göreve getirilen yinetim ve denetim kurulları şu kişilerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Nevzat Meriç, Hüseyin Yıldırır, Nemci Gündoğan, Mehmet Ali Başak, Yusuf Yalçındağ.
Denetim Kurulu: Ali Bostancı, Recep Keskin, Salih Kula.

Üst Birlik Temsilcileri: Nevzat Meriç, Metin Aktaş, Oktay Altan.

Genel kurulun ardından üyelere ve misafirlere etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.