Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu,  dün yaptığı açıklamada,  beldelerine yapılması planlanan düğün salonu, beldedeki içme suyu sıkıntısı, TOKİ’de yaşanan sıkıntılar ve Beyendik Kavşağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düğün salonu inşaatının 15 gün önce başladığını kaydeden Uslu“İnşaat çalışmalarımız başladı. Bugün de zemin betonu dökülecek. Mayıs ayının 10’u gibi faaliyete geçmesini planlıyoruz. Bu bizim 2004’teki seçim vaatlerimizden biriydi. Gerçekleştiremediğimiz tek vaadimiz düğün salonu kalmıştı. Onu da yapmış oluyoruz.” dedi.

2017 BEYENDİK İÇİN YATIRIM YILI OLACAK

Beyendik’in içme suyu ile ilgili sıkıntısının olduğunu ifade eden Nuran Uslu, “Suyumuzu DSİ tarafından yapılan tesislerden alıyorduk. Arıtma Tesisi için Esetçe’den bir yer aldık. Bununla ilgili de İller Bankası aldığımız yerde kuyular açılacak. Yılsonuna kadar da, Beyendik’e oradan içme suyu getireceğiz. Kanalizasyon projemizde onaylandı ihaleye çıkacak. İhale sonrası da, bu projemizde başlayacak. Yani 2017 yılı Beyendik için büyük bir yatırım yılı olacak.” dedi. TOKİ’de yaşanan sıkıntılar ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, sözlerine devam eden Uslu, “TOKİ’nin tamamını avlu duvarları içerisine alıyoruz. Bunun dışında TOKİ’nin dış cepheleri ile ilgili de görüştük. Baştan ‘tamirini yapalım’ dediler, ama biz tamirine karşı çıktık. Çünkü biz defalarca tamir ettirdik. Yine aynısı oluyor. Amacımız, komple söküp mantolama yapmaktır. Konu ile ilgili görüşmelerimizi de yaptık. Yetkililer gelip gördü. Ayrıca eskimiş oyun parklarını da değiştiriyoruz. İçme suyu ve dış cephe sorunu da çözüldüğünde TOKİ’nin başka sıkıntısı kalmaz.” şeklinde konuştu. 

Beyendik Kavşağı’nda yaşanan sorunla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Nuran Uslu, “Kavşak ve yolla ilgili sorunları görüştük. Yolun üzerine yama yaparak, yolumuz çok fazla daraldı. Bu yolla ilgili de genişletme çalışmaları konusunda düşüncelerimiz var. Kavşakta da, sıkıntılar var. Bu sıkıntıları yakın zaman içerisinde çözüme kavuşturacağız.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.