Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, dün belde projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Mandadere Sulama Göleti yapım projesini daha önce DSİ’nin (Devlet Su İşleri) 2016 yatırım listesine aldığını ifade eden Uslu,  proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Onunla ilgili Devlet Su İşleri’ne uğradım. İhaleye çıkarmak için son hazırlıklarının yapıldığını söylediler. Hemen hemen bitirdiklerini söylediler. ÇED raporunu hallettiklerini ve ihale tarihi aldıklarını da söylediler. Edirne’de yapılan birçok gölet var. Onlar gibi ihaleye çıkacak. Bölüm bölüm ihaleye çıkıyorlar. Hatta Beyendik’teki dereler ile ilgili de konuştum. Beldemizin içinden geçen bir dere zamanla kapatılmış. Devlet Su İşleri ekipleri gelip dereyi aradılar hatta ama derenin yerinde yeller esiyordu. Çok büyük bir dereydi. Beğendik Beldesi’nin çevresindeki dereler ile ilgili neler yapılabilir diye bakmışlardı.
Bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gidilecek. İBB’den geçen günlerde Beğendik TOKİ’nin kol duvarları için bir ekip geldi. Sidingle dış kaplama yapılması konusunda daha önce sözünü almıştık. Çarşamba günü onunla ilgili İstanbul’da TOKİ başkanlığı ile görüşeceğim.”
İçme Suyu projesi ile ilgili bilgi veren Uslu, İller Bankası’nın ihalesini beklediklerini vurgulayarak,  “O süreç geçmesi gerekiyor. Bu süreçten sonra Beldemize isale hattı çekilecek.”  şeklinde konuştu.
Beyendik Belediyesi Düğün salonu projesi ile ilgili konuşan Uslu, şunları aktardı: “Düğün salonu projesi ihaleye çıkmıştı ama biz ihaleyi iptal ettik. Projede bazı eksiklikler olmasından dolayı. İller Bankası mimari birkaç eksikliğin olduğunu belirtti ve eksiklikleri tamamlayıp göndermemizi söyledi. Projeyi hazırlayan arkadaşlar bitirmek üzereler. O da muhtemelen Aralık ayı içinde ihaleye çıkar.”
TOKİ’NİN ETRAFINDA SOSYAL TESİS DÜŞÜNDÜK
İmar Planları ile ilgili görüşmeler yaptıklarını bildiren Uslu, “İmar planlarıyla ilgili geçen hafta Edirne’de görüşmeler yaptık. Alanı fazla büyüttüğümüzü dile getirdiler. Alanı küçülterek tekrar başvuru yapacağız. Biraz küçültmemiz yönünde görüş aldık. Biz 2500 metrekarenin yüzde 20’si gibi bir alan istemiştik. Şimdi TOKİ’nin etrafında sosyal tesis düşündük insanların vakit geçirebileceği. TOKİ etrafında Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi var. Okulun yurdu yok. Bunları hayata geçirmemiz gerekiyor ama alanımız yok. Bununla ilgili Vali Bey ile görüştük. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz ile görüştük. Bu hafta alanı küçülterek tekrar başvuracağız. İleriki dönemlerde bu alanlar yetmez ise yine ihtiyaca göre davranacağız. Tarım arazileri oldukları için onlar da ihtiyaca göre veriyorlar.”
CENAZESİNE KATILMAK İSTERDİM
Beyendik Eski Belediye Başkanı Selami Akın’ın cenaze törenine katılamamasının nedenini açıklayan Uslu, “Cuma günü Askerde olan oğlumun yemin törenine gitmek için yoldaydım ve vefatını yolda öğrendim. Haberi alır almaz başsağlığı dilemek ve yapabileceğim bir şey var mı diye sormak için oğlunu aradım. Cenazesine katılmak isterdim. Belediye başkanlığının yanında akrabalık bağlarımız da var. Her zaman görüşürdük. Burada olsaydım belediyede bir tören düzenlemeyi de düşünüyordum. Ailecek yoldaydık ve vefat haberini yolda aldık. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaptığı hizmetlerden dolayı da halkın takdirini kazanmış bir insandır.” dedi.