Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, gazetemizin 14 Temmuz 2015 tarihli sayısında yer alan “Beyendik Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partili üyesi Yaşar Yergök:

“30 Mart’tan bu yana belediyede işçi alımından başka yapılan bir iş yok” başlıklı haberde kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

BUNUN HESABINI VERSİN

Yaşar Yergök’ün “30 Mart’tan bu yana belediyede işçi alımından başka yapılan başka bir işe yok.” şeklindeki sözlerini hatırlatan Uslu, şunları söyledi: “Bunların sosyal demokrat olduğuna, işçinin yanında olduklarına inanmıyorum. Zaten işçinin yanında olsalar vatandaş bunları tercih ederdi. Sonra da istihdam yok diye bağırıyorlar. ‘Biz işçi alımına karşı değiliz. İhtiyacı olan vatandaşlar işe alınsın’ demiş. Tabii ihtiyacı olanlar derken kendi siyasi görüşlerine yakın kişilerin isimlerini öne sürüyorlar. CHP’li belediye zamanında beldede kaç sağ görüşlü vatandaş işe alınmış. Herkes kendine yakın kişileri alacak. Yaşar Yergök Beyendik Belediyesi’ne hak ederek mi girdi? Yoksa siyasi gücü kullanarak mı? Çok mu garibandı? 150 dönüm tarlası vardı. Demek ki sadece ihtiyacı olanlar alınmıyor. Bunun hesabını versin. Bazı konularda beni daha da fazla konuşturmasın, bildiklerimizi konuşursak CHP Meclis üyeliğinden istifa eder, ne Muhammet Örnek’in ne de CHP’li meclis üyelerinin yüzüne bakabilir. Açtırmasınlar kutuyu, söyletmesinler kötüyü. İşçi alımlarına devam edeceğiz.”  

HERKES İŞİNE BAKSIN

 Belediye olarak çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Nuran Uslu,  “Birçok iş yaptık. Kendisi de biliyor. Belediye gelirlerinde emlak gelirini ne kadardan ne kadara yükselttik? Yaşar Yergök çok iyi biliyor. Belediyenin kapanacağını ben değil tüm ülkede söyleniyor. Hükümetin bir çalışması var ve bir dahaki seçimlerde belde belediyeleri kapanacak. Bütün şehir çalışması. Bu millet bizi seçmiş, kaval bizim elimizde. Biz çalacağız, onlar oynayacak. İşkur yolladığı işçileri kadroya alıyorum. Ben göreve geldiğimde 25 kişi vardı şu anda alacağım 5 işçi ile 30 işçi olacak. TOKİ yoktu, Saral yoktu. Bırakın da 5 kişi alalım. İlk seçildiğim dönem belediyesi sosyal demokratlardan aldım. Belediye düğün salonunda tüm personele halkın önünde kaç maaş alacağı olduğunu sordum. Yaşar Yergök’ün kaç maaş alacağı vardı? Şu anda personele avans veriyoruz. Bırakın maaşları ödeyememeyi. İhtiyaç oldukça işçi almaya devam edeceğiz. İstihdam sağlıyoruz. Ben onlardan daha sosyal demokrat adamım. Göreve geldiğimde CHP’nin aldığı işçilerden 1 kişiyi çıkarmadım. Hala çalışıyorlar. Herkes işine baksın. Ne yapmak istediklerini bilmiyorlar. Benim gibi sözleşme yapan var mı? İşsizlik artıyor diye bağırıyorsun işçi alımlarını eleştiriyorsun. Bu yüzden kaybediyorlar. ”