AYGÜL KONAR

“BAZI KÖYLERİMİZİN HALEN ALT YAPISI YOK”

Edirne İl Özel İdaresi’nin 2019 yılı tahmini bütçesinin 88 milyon TL olarak, açıklandığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Uybaş, şunları söyledi: “2019 yılının Mart ayında seçimler var ve yeni seçilecek arkadaşlarımızın, oluşturulan bütçeyi layık olduğu şekilde uygulama fırsatları olur. 88 milyon TL’nin büyük bir kısmı cari harcamalara ayrılırken, geri kalan kısımda yatırım programı için harcanacak. Fakat, ek ödeneklerle birlikte bütçe biraz daha artacaktır. Keşan’ın birçok köyünün eksiğinin devam ettiğini görmekteyiz. Bazı köylerimizin halen alt yapısının yapılmadığını görüyoruz. Özellikle Sazlıdere’nin alt yapısının bir an önce yapılması gerekiyor.”

“EDİRNE, MERKEZİ HÜKÜMETTEN LAYIK OLDUĞU YARDIMI ALAMAMAKTADIR”

Nusret Uybaş sözlerine şöyle devam etti: “Edirne, merkezi hükümetten layık olduğu yardımı alamamaktadır. Belirlenen bütçe, yatırımları gerçekleştirmek için yeterli değildir. Ama arkadaşlarımızda mevcut kaynaklara göre, belli bir bütçe hazırlıyorlar. Gelecek ek ödeneklerle birlikte bütçenin 150 milyon-200 milyon TL’ye kadar çıkabileceğini düşünüyorum. Edirne’nin köylerinde alt yapı sorunları artık çözüme kavuşturulmalı. Köy yolları sıcak asfaltla buluşursa, en azından bozulma olayları da, çok fazla yaşanmaz. Edirne’ye yeni atanan valimizin bölgeye kaynak yaratmada, sorunların çözülmesi konusunda iyi niyetle çalışacağına inanıyorum.”

“İMAR BARIŞI…”

İmar barışı hakkında da, konuşan Uybaş, şunları söyledi: “İmar barışı konusunda, bölgemizde sorunlar ortaya çıktı. Halen kaçak yapılaşma devam ediyor. Vatandaşlarımız, mağduriyet yaşayabilirler. Vatandaşlarımız, imar barışından yararlanmak için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama biraz suiistimaller yapılmaktadır. Temennimiz kimse mağdur olmadan sorunlar aşılır.”

“SAHİL BÖLGELERİNDE İMAR SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULAMADI”

Nusret Uybaş sözlerini şöyle tamamladı: “İl Genel Meclisi’nde 5 yıllık bir süreç geçti ama Sazlıdere, Gökçetepe gibi sahil bölgelerinde halen imar sorunu çözüme kavuşturulamadı. Gelecek süreçte, göreve gelecek arkadaşlarımızın bölgedeki sorunları çözme adına birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Umarım, sorunlar çözüme kavuşur.”