ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi), HDP (Halkların Demokratik Partisi), EMEP (Emek Partisi), KP (Komünist Parti) İlçe Örgütleri, dün, Kobane’de yaşanan olaylar ile ilgili ortak basın toplantısı yaptı.

Saat 14.30’da ÖDP İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısına, ÖDP İlçe Başkanı Hasan Karagöz, HDP İlçe Yöneticisi Vedat Çağan, EMEP İlçe Başkanı Erdal Aydemir, KP İlçe Temsilcisi Mustafa Alan katıldı.

IŞİD ÇETELERİNİ BESLEYENLER, BUGÜN ORTADOĞU`DA YAŞANAN KATLİAMLARIN VE ACILARIN BİR NUMARALI SORUMLUSUDUR

Toplantıda, grup adına basın açıklamasını okuyan Karagöz, “Biz aşağıda imzası bulunan siyasi parti temsilcileri olarak başta Kobane olmak üzere Suriye ve Irak’ta barbarlığı ve soykırıma uzanan katliamları şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Hasan Karagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bunun sorumlusu ABD, AB ve AKP’dir. Bu barbarlık ve katliama karşı çıkmak amacıyla sokağa çıkan Türkiye halklarına karşı açıkça savaş ilan eden AKP hükümeti;  IŞİD’in ve bu barbarlığın açık destekçisi olduğunu göstermektedir. Sessiz kalmak barbarlığa ve katliamlara taraf olmaktır. Bu nedenle bizler tüm kamuoyunu bu insanlık vahşetine karşı çıkmaya çağırıyoruz. Ortadoğu’da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen eli kanlı çeteler bir süredir Irak`ta, Suriye`de ve Rojava`da mazlum halkları kıyımdan geçiriyor, kadın çoluk çocuk demeden kitlesel katliamlar yapıyor. Yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten halkları karşı karşıya getirmek istiyorlar. Emperyalistlerin yüzyıl önce Ortadoğu’da halkları ve inançları düşmanlaştırarak kurdukları düzen artık çökmüştür. Halkların kendi kaderini belirleme hakkına karşı yapılan her saldırı, her katliam, açıkça insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suçtur. Başta ABD olmak üzere Katar, Suudi Arabistan ve AKP hükümeti olmak üzere katliamcı IŞİD   çetelerini besleyenler, bugün Ortadoğu`da yaşanan katliamların ve acıların bir numaralı sorumlusudur.”

SADECE KOBANÊ HALKINA YÖNELİK BİR SALDIRI DEĞİLDİR

Yıllardır din, dil, etnik kimlik ve inanç farklılıklarına rağmen, halkların barış ve huzur içinde bir arada yaşamasına karşı gerçekleştirilen IŞİD saldırıları ve katliamları karşısında insanlığın yeni bir sınavla karşı karşıya olduğunu ifade eden Hasan Karagöz, IŞİD’in son günlerde Kürtlere yönelik giderek şiddetlenen saldırıları ve yaptığı katliamlar karşısında sessiz kalmak, Alevilere, Şiilere, Türkmenlere, Ezidilere, Hıristiyanlara yönelik saldırıların şiddetlenerek artacağının işaretlerini vermektedir. İnsanlık dışı katliamlarla gündemde olan IŞİD, günlerdir Rojava`nın Kobanê kantonuna büyük bölümü Türkiye tarafından sağlandığı iddia edilen tanklar, füzeler ve ağır silahlarla saldırıyor. Aylardır IŞİD saldırılarını püskürten Kobanê halkı, günlerdir büyük bir özveriyle direniyor. Biliyoruz ki Kobanê’ye yönelik bu saldırı, sadece Kobanê halkına yönelik bir saldırı değildir. Kobanê’nin, Rojava’nın savunulması, insanlığın ve halkların onurlu geleceğinin savunulması anlamına gelmektedir. Bugün Kobanê, sadece Kürtler için değil, tüm insanlık için, hepimiz için direnmektedir. Bu nedenle Kobanê’nin savunulması, aynı zamanda insanlığın en temel değerlerinin savunulması anlamına gelmektedir.  Kürt halkı katliamlar yaşarken dünyanın geri kalanı seyirci durumundadır. IŞID, dünyanın en vahşi ve en barbar insanlık düşmanıdır.  Bugün AKP iktidarı bir yandan TIR’larla bir yandan trenlerle IŞID çetelerine her türlü desteği verirken bir yandan direnen mazlum Kobane halkını bu vahşi çetelerle aynı kefeye koymaktadır.  İnsanlık değerlerinden yana olan Türk ve Kürt halklarının mücadele gücü bunları kirli emellerinde boğacaktır.” şeklinde konuştu.
YARALILARIN SAYISI BİLİNMEMEKTEDİR

Karagöz, sözlerini şöyle tamamladı: “Kobane halkına yapılan saldırıları ve bu saldırılar karşısında sessiz kalan Türkiye ve diğer devletleri protesto etmek amacıyla 3 gündür süren demokratik eylemlere kolluk kuvvetlerinin vahşice saldırıları sonucunda 13 kürt vatandaşımız yaşamını yitirmiş yaralıların sayısı bilinmemektedir. Yanı başında başta Kürtler olmak üzere bütün halkları kıyımdan geçiren IŞID’e karşı merhametle yaklaşıp kendi vatandaşına vahşice yaklaşan AKP hükümetinden bütün halklar hesap soracaktır. Bugün gezi isyanı ile yeşeren halkların kardeşliği, birlikteliği ve dayanışmasını tekrar yükseltme günüdür. Bugün yıllardır Kürt halkı ve diğer halklara ve inançlara uygulanan asimilasyon politikalarına isyan etme, boşa çıkarma günüdür. Emperyalizmden, işbirlikçi baskıcı rejimlerden ve IŞİD gibi çetelerden ancak ve ancak halkların kardeşliği, birliği ve ortak mücadelesi ile kurtulabiliriz; halkların ve inançların bir arada kardeşçe yaşayacağı bir geleceği hep birlikte kuracağımıza inanıyoruz. Her türlü vatandaşlık görevimizi yerine getirdiğimiz bir devletin bizim vergilerimizle, Kürdistan halkına karşı savaşa taraf olmasını, iki yüzlü riyakar politikalarını lanetliyoruz. Zulmün olduğu yerde sessiz kalmak zulme taraf ve ortak olmaktır.”