ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) Keşan İlçe Başkanı Hasan Karagöz, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada; 7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’yle ilgili AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulundu ve Keşan Kent Konseyi’nin gündeminde yer alan kavşak sorunlarına ilişkin olarak Mustafa Mercan’ın yanıtlamasını istediği sorular sordu.

 

 

7 Haziran seçimine 15 gün kaldığını belirten Karagöz,Bu seçimler Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkları için tarihi öneme sahiptir. Bu seçimde anlayışına sahip 1923 Atatürk Cumhuriyeti ile  diyen AKP diktatörlüğünün yani İslam Devletinin oylaması yapılacak.” dedi.

YALANLAR BİTTİ

AK Parti’nin 13 yıllık tarihinin en zor günlerini yaşadığını kaydeden Hasan Karagöz, şöyle dedi: Yalanlar bitti. Ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk, enflasyon, istikrarsızlık aldı başını gidiyor. Bu seçimlerde yarına dair söylediği yeni bir şey yoktur.  Bu nedenlerle de CHP ve HDP’nin açıklamış olduğu sosyal içerikli seçim bildirgelerine saldırıyor ve kaynak soruyor. Tam anlamıyla savunmaya geçmiş durumda. Varlığını mağduriyetler üzerinden oluşturan AKP Türkiye’de kendine uygun mağduriyet oluşturamayınca Mısır’ın devrik diktatörü Mursi’ye ağlıyor. Kendilerinin de böyle bir şahadet şerbeti içmeye hazır olduklarını teatral bir üslupla anlatıyorlar.”

AKP, ŞU AN KENDİ PARTİ DEVLETİNİ KURDU

AK Parti’nin iktidara geldikten sonra 2007 yılında Türkiye nüfusunun %1’inin milli gelirin %39.4’ünü aldığına dikkat çeken Karagöz, şöyle konuştu: Bugün için nüfusun %1’i milli gelirin %56’sını alıyor. Geri kalan %99’a da milli gelirin % 44’ü kalıyor. Bu durum tek başına AKP’nin kimden yana olduğunu ve gerçek siyasi tercihini anlatmaya yetiyor.

1950 öncesi tek parti iktidarı dönemini kullanarak oy devşirmeye çalışan AKP, şu an kendi parti devletini kurdu. Ne yasa, ne Anayasa, ne hukuk, ne de adalet kalmadı. Farklı düşünmek, muhalefet etmek suç. Yandaş isen yürü ya kulum. AKP döneminde Cumhurbaşkanlığı makamı da saygınlığını kaybetti. Cumhurbaşkanı yeminin son paragrafı <Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.> Yemin böyle ama O gibi devlet imkanlarıyla yani bizim paramızla bize propaganda yapıyor. Yersek.”

 KEŞAN TARIMSAL OSB İLE İLGİLİ RESMEN ŞOV YAPILDI

AK Parti’nin siyaseti yalan ve demagoji ile tehdit üzerine kurulu olduğunun altını çizen Hasan Karagöz, 3 gün önce Keşan Tarımsal OSB (Organize Sanayi Bölgesi) ile ilgili de resmen şov yapıldı. Bu seçim şovudur. Bu şova katılanların birçoğu 1/25.000 ölçekli planların Edirne İdare Mahkemesi tarafından yürütmesinin durdurulduğunu.biliyordu dedi.

KENT KONSEYİ’NİN KAVŞAKLARI TARTIŞMAYA AÇMASI AK PARTİ’YE ZARAR VERECEKMİŞ

Keşan ölçeğinde bir garabetin de Keşan Kent Konseyi’nin kavşakları gündemine alıp tartışmaya açmasıyla başladığına işaret eden Karagöz, konuyla ilgili görüşlerini şöyle paylaştı: Bu konu siyasi imiş tam seçim zamanı AKP’ye zarar verecekmiş. ÖDP olarak biz bu durumu anlamakta zorlandık. Hala da anlamış değiliz.”

 MUSTAFA MERCAN’IN YANITLAMASINI İSTEDİĞİM SORULAR

Hasan Karagöz, açıklamasının sonunda AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan’ın Keşan kamuoyunu aydınlatması için şu soruları yöneltti: 1 – Kavşaklar ve yan yollarla ilgili orijinal planlar değişti mi? 2 - Orijinal planlarda kavşaklar alt- üst geçit ve dalma - çıkma şeklinde değil miydi? 3 – Sanayi kavşağının son durumundan sonra büyük araçlar sanayiye girebiliyor mu? 4 – Orijinal planların değiştirilmesi için birçok girişimin yapıldığı ve yüksek meblağlı akçeli işlerin konuşulduğu söylentileri doğru mudur? AKP zararı bu söylentilerden dolayı mı görecek? Yanıtları ivedilikle bekliyoruz. Ata’larımız ne güzel söylemiş. “Çiğ yemeyenin karnı ağrımaz.”