HABER MERKEZİ

ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) Keşan İlçe Örgütü, yılbaşı gecesi İstanbul’da bir gece kulübünde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetledi. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

YAŞAM HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ

“İnsanlığa düşman katil sürüleri, Ortaçağ gericiliğinin çağımızdaki temsilcileri canilikte sınır tanımıyor. Yılbaşı gecesi de yeni yılı kutlayan insanlarımızı katlettiler.

Acımız büyük! Hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.  Yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.

Siyasal İslam öyle bir ülke yarattı ki, insanların yeni yılı kutlaması dahi hedef haline getirildi. Günlerce gazetelerden yeni yılı kutlamayı suç sayan yayınlar yapıldı, sokaklarda bildiri dağıtıldı. Diyanet, yeni yıl kutlamayı din dışı sayan fetva yayınladı. Ve katliamın ardından bu gerici zihniyetin temsilcisi pek çok kişi katilleri alkışlayıp ölümlere sevinebildi!

AKP 14 yılda böyle bir ülke yarattı! Her yanıyla çürümüş, kokuşmuş bu gerici zihniyet ülkemizi kendi karanlığıyla kuşattı.

YAŞAM SEVİNCİMİZİ BOĞAMAYACAKLAR

Türkiye kimsenin can güvenliğinin kalmadığı bir ülke haline geldi. Günler öncesinden saldırı bilgisi olmasına rağmen gerekli önlem alınmadı. Ancak, iktidar bırakın istifayı zerre bir sorumluluk üstlenmiyor. Hamaset diz boyu.

Artık tuz kokmuştur!

AKP iktidarı bu saldırının ardından da ülkenin güvenliğinin sınırın ötesinde olduğunu tekrarlıyor. Bu politikalar nedeniyle ülkemiz kan gölüne döndü. Bir kez daha söylüyoruz, Türkiye’nin güvenliği Suriye’de değil, kendi sınırlarımızda başlar.

IŞİD içerdedir, içimizdedir.

Ülkemizin ve halkın güvenliği sınırımızda ve içerde cihatçı geçişlerinin engellenmesi ve içerdeki cihatçı hücrelerin temizlenmesiyle sağlanabilir.

Güzel dileklerimizi, umutlarımızı tazeleyerek girdiğimiz yeni yıl her şeye rağmen insanlığın, yaşamın,  memleketin, özgürlüğün ve laikliğin kazandığı bir yıl olacak. Bu bataklığı laikliği kazanarak kurutacağız.”